The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

Søndag

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat och slitit litegrann. Ska snart ner o stänga kenneln för kvällen och släppa in eftersläntraren som "hade ägnat eftermiddagen åt att packa och glömt bort att kenneln stänger 18.00". Suck! Folk har helt enkelt inte samma respekt för denna bransch som tex Bankbranschen. Inte fan ringer man till Nordeas kontor och frågar om man får komma och sätta in pengar 2 tim efter stängning?? Saken var den att vi brukar säga att de kan lämna på morgongen dagen efter då men nej nej, dom skulle ju dra till gardemoen 1 tim innan vi öppnar. Tänk om vi varit benhårda....= no vacation or starving dog and a house full of poop (?!).

Vet ni att de flesta här i norge har sina hundar i små metallburar medans de är på jobb 8-10 timmar om dagen. Klart ni vet för jag har nog nämnt det här tidigare. Kan bara inte komma över det. De är tillåtet enligt lag att lämna hunden själv i 8 timmar så då gör ju folk det. Gud förbjude om de skulle tänka logiskt och faktiskt bry sig. Skulle de neka sina barn toalettbesök 8-10 i sträck??? Metallburen har de hundarna i för att i den ångest och panik hunden får av att bli lämnad så länge själv utan tillgång till toalett skulle kunna få för sig att 1: Pissa och skita inne och 2: Slakta huset. De flesta får inte ha vatten i burarna för då kan de ju bli kissnödiga.....

I rest my f)(//()%&/& case........

Mina hundar är hemma på dagen medans jag jobbar. Men jag är hemma på lunchen ett par timmar och umgås med dem och sen får de såklart gå en tur, Ibland hinner vi gå en timme och de behöver aldrig hålla sig mer än 5 timmar. Penny (med sin lilla blåsa) får gå ut på extra-kissar om hon druckit mkt vatten.

Kommentarer

  • Emelie säger:

    Men fy fan, man blir ju bara så chockad och äcklad hur många gånger man än hör det, det är som ett U-land för husdjur! Tänker dem inte logiskt när de stiftar lagar och regler? 8 timmar är ju sjukt länge, verkligen åtminstone 2-3 timmar för mycket för att det ska vara snällt eller ens försvarbart. Jag gissar att dom inte har så många hunddagis där? Skulle inte kunna slappna av under dagen med vetskapen om att Penny sitter i en liten bur i minst 8 timmar i sträck, varje dag. Kanske är törstig, kan inte leka eller sträcka ut sig. Då ska man inte ha hund om man tycker det är ok...



    xoxoxo

    2011-11-14 | 16:35:18
  • Mirre säger:

    Näää vet du de blir helt förvånade när jag pratar om hunddagis "åh, berätta mer om detta fenomen HUNDDAGIS!!". Men jag ser en marknad här. Vet du vad typ den enda doggywalking servicen tar för o gå en timme per dag med din hund? 4 500 nok/mån. Hhmmmm hur ganska bra lön om man har en 4-5 st.



    Nää ugh alltså, de har stenålders syn på hundarna (till viss del iaf, allt är ju inte dåligt).



    xoxo

    2011-11-14 | 20:04:16

Kommentera inlägget här: