The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

nej det va inget...

Kategori: Allmänt

eller det vet jag ju såklart inte men jag har hittat knölar på alla 3, på samma ställe på sidan om halsen. Pheew! Kanske bara en del av utvecklingen, I don`t know.

Mli är här och vi har haft skojj här idag. Ätit grejjer och ute och kört runt lite ect.

Nu ska jag sova

oh crap

Kategori: Allmänt

Idag har jag kört workout känns det som. Så fort jag slutar tidigt så antingen städar jag eller går låååångtur med hundarna. Idag liksom igårkväll så tog jag pick-upen o körde upp på berget. Det finns så insana hundpromenadvägar däruppe. Really good stuff =) men idag kom vi typ 200 meter och sen la sig paddan ner i skuggan, då var det bara o vända hem igen. Tog ut macker istället och plöjjde 50 min rundan längs åkrarna, den var svettig kan jag säga för idag vare varmt här i Baerum. Men imorrn skare komma regn igen....fan.

Var o badade med tjejerna nu ikväll. Eller jag badade inte. Tyckte det var alldeles för kallt och ingen sol. Jag äääääär en riktigt badkruka. Jag har börjat få kroppsnojjor och vill inte träda i bikinin oförberedd, inte ens framför enbart brudar.....jag ska jobba på det, nästa gång ska jag bada....om det är varmt dårå. Dessutom låg jag och funderade på om jag skulle sova en stund när Amelia messade om att de skulle dra o bada. Jag är ju mest solo och hemma på kvällarna så när det väl erbjuds så säger jag inte nej, det är bara o ge sig iväg annars ruttnar man bort i sin ensamhet.

IMORRN KOMMER MLI, IMORRN KOMMER MLI, IMORRN KOMMER MLI!!!!! Jag är väldigt xited över det. Ska bli kul =)

Okej, here comes the oh crap! Gick förbi Dunderklumpens grav nu i eftermiddags. Den var såklart skändad. Såg att den blivit uppgrävd och den lilla gropen gapade tom....jag kände mig oxå lite tom..men såklart så nosade någon reda på honom. Lilla fågel, ditt öde var galet, födas sjuk, dö och sen bli uppäten.....vet inte vad jag ska säga.

Och lite mer tråkiga kylling-nyheter. Hittade en stor knöl på sidan av Cornelias hals igår. Tänkte att nu är det kört men idag så tyckte jag den krympt ganska märkbart, kände den inte så tydligt. Hoppas, hoppas, jag har haft lite otur med mina kyllingar minst sagt.

Idag fick de va ute i trädgården under mitt vakande öga, vill inte att nån rovfågel ska svepa ner och snatcha nån av dem. De gillade gräs och sten och pickade glatt runt.

Ibland undrar jag...

Kategori: Allmänt

..hur någon kan göra musik som är så beroendeframkallande som ADELE??!! Jag är ju i stort sett rock-chick men sen jag köpte Adeles skiva "21" för 3 mån sen (ja ni hörde rätt, JAG KÖPTE EN SKIVA ÅR 2011) så är det det enda jag lyssnat på. Spelar den minst 1 gång om dagen, gärna 3. Det har kommit till den punkten att om Dina hör trumm-introt till "Rolling in the deep" en gång till så kommer hon dränka sig i sin vattenskål, for sure!

Jag älskar att vara beroende av musik. Jag kommer alltid minnas Norge när jag lyssnar på Adele <3

Ikväll har jag hängt med Svensk/amerikanska Petra. Ätit supergod mat hos hennes bror med massa andra. Hoppas verkligen Petra kommer tillbaka från Frisco som hon reser till om en vecka. Men troligtvis inte, home is where the heart is u know......

Ibland saknar jag så många av de människor jag träffat under livets gång. Man vill ha de alla samlade på ett och samma ställe så man alltid kan njuta av dem men det är ju inte direkt möjligt tyvärr. Får glädjas åt minnena och vara glad för att man fick chansen att lära känna dem.

Och vissa vill man bara glömma....

Nu har jag hämtat mig lite

Kategori: Allmänt

från Dunderklumpens bortgång. Han fick problem med att andas igårkväll. Jag låg 2 timmar med honom i tröjan och 1 tim med honom i handen men när jag la honom i hans skolåda för att sova så visste jag att han inte skulle finnas kvar nästa morgon. Jag blev lite upprörd att jag påverkat hans tillstånd pga att jag gett honom vätska med en pipett och att det råkat komma ner i lungorna men jag tror inte att det var orsaken. Han var fel från födseln. Han vägde mkt mer än de andra (därav sitt namn), han hade inte styrsel i varken ben eller huvud. Han åt eller drack inte själv. Men vad gör man? Man älskar dem ändå...

Jag begravde honom i skogen med utsikt över sjön och bergen....även det minsta livet förtjänar respekt.




.......

Kategori: Allmänt

R.I.P "Dunderklumpen".......

sliten

Kategori: Allmänt

Sliten betyder trött på norska. På svenska betyder det trött/ful/utbränd/bakis ect. Sen har vi ju även ordet trött i vårt svenska språk. Vi har säkert fler ord för samma tillstånd men det är iaf det jag befinner mig i just nu.

Anledning DUNDERKLUMPEN!

Hur ska jag någonsin skaffa barn och bli väckt/störd i tid och otid?? Dk piper och skriker konstant. Antingen så har han hamnat på rygg och kommer inte upp. Eller så är han törstig (och jag misstänker hungrig men han tar ju inte mat) så jag måste komma med pimpetten och ge honom vätska. Jag får springa in stup i kvarten för jag hör hur han ropar som en galning. Idag har han suttit sammanlagt 3 timmar i min tröja. Han är bara nöjd när han är där. Det är intensivt men vad gör man. Men jag är väldigt orolig för honom. Hans hälsa går inte i den riktning jag vill.

Jag antar att om man skaffar kotte så är man 2 om ansvaret men jag skulle säkert ta på mig allt själv för att inte verka lat eller nått. Jag skulle behöva nån som är väldigt intiativtagande för jag gör gärna skitjobb så ingen annan ska behöva göra det. Skulle aldrig kunna kräva att min man åker ut och köper saker eller gör saker för mig så därför behöver jag nog nån som gör det, bara för jag inte kräver det.....omvänd psykologi. Jag skulle aldrig kunna skaffa barn med nån som inte ens kan/vill ta hand en hund...nämner inga namn....

wow jag måste blivit bitter av allt regn som öst ner idag =P

ok, nog om barnsnack....barn, kycklingar, barn, kycklingar......jag har blivit lite mental tror jag.



Midsommar...what?!

Kategori: Allmänt

Ok, här i Norge firas inte midsommarafton och tur är väl det, IT`S PISSING DOWN AS USUAL!! Så då behöver man inte va deppig för dåligt midsommarväder iaf. Ligger inne och kollar ut på regnet. Det var så hårt regn tidigare så det blev nått kajko med parabolen eller antennen så teven är strulig så då är datorn en fin tröst. Eller kycklingarna. Lekte med dem inne i kyclingrummet ett tag. Lilla dunderklumpen är way behind i utvecklingen. De andra 3 äter bra, dricker och springer runt. D.K hasar bara runt som en liten klump. Dricker när jag jag ger honom men äter inte själv. Han ligger ofta i min tröjja. Igår såg vi på la. ink tillsammans. Hundarna blir bara intresserad om han piper och det är precis som vilken annan bebis som helst. När de är nöjda, är de tysta =). Så ibland vill jag inte sträcka mig efter tekoppen för då piper han och Dina blir rovdjur. Så fort han är tyst tappar hon intresset (hon har absolut inte fått nosa på honom, hon skulle ta honom direkt).

Har varit otroligt trött sista dagarna. Jobbat säkert 2 v i sträck och långa dagar så det är ju inte idealiskt inför juli-trycket då vi har fullt i 4-6 veckor framåt. Så jag fick ledigt idag, imorrn och halva söndagen för o ladda batterierna. Tänkte rensa i hundhagen vid huset och gå långtur men regnet ställde in alla dessa planer. Storstädade inne istället och kanske klipper Dina lite senare. Hoppas på sol och trädgårdsfix imorrn ist.

Fatta att folk ringer en vecka innan Juli och tror att vi har plats!! Näää det blev fullt i April!!! Säkert 30 om dagen som ringer ang sommaruppehåll. Antingen är man ute i god tid eller så gör man som jag och många andra jag känner som har hund. Har en semester där man kan ha med hunden elller (min favorit) ta semester närsomhelst under året förutom sommaren, för då är alla dina hundvakter borta. Vet bara hur struligt det blev när jag drog till Barcelona i början av augusti förra året. Ingen var hemma och ingen kunde. Som tur var kunde em och martin men det var touch and go att jag inte kunde åka. Lite trist att jag passat alla mina vänners hundar och ställt upp som fan och när man själv behöver till en liten hund  i 5 dgr så kan ingen. Men hey, återigen, sommartider (och the story of my life). I okt är ALLA hemma så då är det bara o dra närhelst.

Päronen och Emetin är mina mest använda hundvakter för jag vet att hos dem trivs hon lika bra som hos mig och då kan man resa iväg o veta att hon mår bra. Och det bästa, de ställer alltid upp <3, that`s family right there...

Mali kom till gården igårkväll. Hon har jobbat här massor och ska jobba nu även i sommar. Dels för att det är högsäsong och dels för att familjen reser bort så då måste vi vara fler än bara jag he he. Det är ju mkt djur. 60 hundar, 40 katter, 5 hästar, får, 3privat katter, 2 privat hundar, mina egna hundar, höns, kycklingar, kanin, marsvin and what not...det blir intensivt men spännande tycker jag.

Kommer säkert få åka ut till fårens sommarbete och räkna och fixa för de hittade ett kadaver där häromdagen som troligtvis blivit offer för ett lodjur så om det stryker runt där så måste vi ha koll. Men FATTA, ett LODJUR!!! Exotiskt värre =)

Om typ 5 dagar kommer emelie, det ska bli supermysigt <3

Project chicken 1

Kategori: Allmänt

Har pysslat med mina bebisar idag. Så fort jag är hemma är jag där och petar och fixar, försöker få dem o äta och dricka. Bär runt dem i min urringning ha ha, där trivs de gott. De är nu fortfarande 4. Den som mådde dåligt mår pyttelite bättre så vi får se hur det går för honom/henne.

Vet ju inte könen, men jag kallar de han och hon ändå. Förmodligen är alla tjejer men i mina ögon är det 1 tjej och 3 killar.

De 6 resterande äggen failade. Jag har personligen undersökt varenda ett och konstaterat att de var döda, de flesta inte särskilt utvecklade så de har troligtvis dött runt 2 veckan. Det var kanske det äckligaste jag varit med om att undersöka äggen, och jag är INTE känslig alls. Mest för att det legat en bebi därinne som inte fått gåvan att leva. Vet inte när jag kommer äta ägg nästa gång....

Nu kickar project chicken 2 igång. Jag ska in med 4 små ägg i maskinen i hopp om att få till en dvärgkyckling efter "lilla hönan". Nu kanske alla tror att jag blivit crazy hen-lady men så farligt är det inte, jag ska inte flytta ut och bosätta mig i hönshuset anytime soon men det är lite kul o se resultat av något man fixat och ägnat tid och energi åt och de är såååå söta att titta och peta på =)

I present to you. Project chicken 1:


10 ägg badar innan det är dags för 3 dagars kläckningsprocess



Chick nr:1 Cornelia Marie

Chick nr:2 Time Bandit

Chick nr:3 Wizard

Chick nr:4 Dunderklumpen

Dunderklumpen har en speciell plats i mitt hjärta <3

C.M nyss uttagen från värmen i maskinen. Totalt upprörd!!!

Time Bandit (råkade rycka dun från hans rygg när jag hjälpte honom ur ägget så han är den som tycker om mig minst..

Smått förvirrade ca 1 dygn gamla


Dunderklumpen låg i min urringning vid detta tillfälle =)

update on project chicken

Kategori: Allmänt

ok, jag tar lite update mellan muffinsbaket, duschen och kyckling-gullandet och skriver lite om vad som hänt. Känner mig redan som en stressad småbarnsmamma när kycklingarna piper och hunden skäller och vill ha uppmärksamhet/komma in i kycklingrummet och döda kycklingar.

Igår hörde jag pip. Imorse så jag äggskalsbitar i maskinen och litet hål i ett ägg. Vid lunch var det en bebis som kröp omkring och vid middagstid var det 4. Sen har inte så mkt mer hänt så jag vet inte om det blir nått mer av de andra 6 äggen men när första kom så var jag nöjd, bara jag fick en liten kyckling så skulle jag varit glad. Dock är det en som inte mår och ser så bra ut, och en som är lite blodig i rumpan, vi får se vad som sker med dem (trist som fan). Men en ljus och en mörk unge är jättefina och pigga och jättekeliga för jag plockar med dem hela tiden. Den ljusa blundar när den ligger i min hand och jag stryker den på huvudet, sååååååååååååååååååååååå JÄVLA SÖTA!!! Imorrn ska jag få igång matandet och så de förstår var de ska dricka sitt vatten samt mer plock med bebisar och en koll på de som inte mår så bra. Samt såklart om det sker nått mer med äggen som är kvar i maskinen. Åh jag som inte ens gillar fåglar (har alltid tyckt de är lite äckliga), nu vill jag typ ta med mig hönor hem till sthlm ha ha. I mammas o pappas trädgård, why not? Ett litet hönshus skulle väl grannarna uppskatta he he.

Bilder o mer info imorrn.

The end is near

Kategori: Allmänt

"project chicken" är inne på slutspurten, och jag hör pip från äggen i maskinen!!!! Fatta, det finns åtminstone ett liv i ett av de tio äggen, kanske fler, förhoppningsvis fler.

Först trodde jag inte att de kunde pipa inne i äggen, men jag lovar. Det är från äggen!!! Dina är redan uppspelt, holy shit, hur ska detta gå med massa kycklingar i hemmet? Hon ska absolut inte få vara inne i kycklingrummet och banne mig om hon ska stå utanför dörren o stressa...

Åh jag är sååå exited att det sker saker.

Undrar varför man är jätteduktig på engelska vissa dagar, och andra så pratar man som det är första gången? Många britter och amerikaner här i norge verkar det som, jag får prata engelska på telen och med kunder jämt. Ibland får jag overload med all norska och sen ska jag prata engelska ect, man blir lite schitzad.

Jag kollade "djävulen bär prada" häromkvällen. Jag gillar den supermkt men den var översatt på typ nord-norska eller danska eller fan vet jag. Kände inte igen språket alls!!! Ord som jag lärt mig betyder en sak hette nått annat och istället för jeg (jag) så stod det eg och massa andra "rara" (konstiga) grejjer.

klart slut från språkexperten =P

another rainy day =/

Kategori: Allmänt

Det regnar.....igen. Det regnar fan var och varannan dag. Man tror att nu blir det sol och allt torkar upp men sen nästa dag är allt tebax på ruta 1. Börjar bli lite långtråkigt för man får ingen energi när allt är grått och mörkt och blött. Jag och hundarna sitter inne och surar. Det blir ingen långtur i detta väder.

Jättenöjd över min självdiciplin för tillfället. Håller på o sparar cash och går in i det till 110 %. Var och handlade idag. Såg massa saker som jag bara ville ha för jag var trött o hungrig men höll mig otroligt ekonomisk. Nu ska man ju såklart unna sig lite för annars blir livet väldigt trist men man måste inte köpa en starbucks iskaffe för 21.90 när det finns annat billigare kaffe som oxå e gott (även om inget är lika gott som starbucks, droooool). Försöker o göra av med max 500 kr i veckan på mat. Handlar bara en gång så jag brukar försöka hushålla med det jag har så det räcker tills nästa handling. Tänker på hur mkt jag gör av med hemma i sthlm. En hundralapp här, en hundralapp där. Gå o handla varje dag, äta ute (fast det är jag otroligt duktig på att inte lägga för mkt pengar på, det är så onödigt slöseri). Har bara ätit take away eller snabbmat 2 eller 3 ggr så länge jag bott här (2 ggr donken, 1 gång sushi). Ska kanske unna mig lite mer än det jag gör nu. Jag tycker ju att det är lite värdelöst för man vet aldrig vad som kan hända imorgon och då har man inte njutit fullt ut. Men vi får se.....mama needs a new car and a couple of months vacation HE HE.

Igår var penny hos hundfysioterapeuten. Prognos...not so good. Spänningar i rygg, inte så flexibel i bakbenen så nu blire stretch, massage varje dag och back on track minst 10 timmar om dagen. Vi ska fixa ett nättäcke till henne för hon kommer smälta bort om hon ska ha vintertäcke nu på sommaren. Troligtvis artros i cepe-tån för den är mkt tjockare och lite krökt jämnfört med de andra tårna. Troligtvis gammal skada som inte läkt okej. Dom kör de här hundarna tills de går på tomgång sen kastar de bort dem. Penny hade en väldigt intensiv tävlingkarriär så skador är nästan oundvikligt. Men hallååå, en till hund med artros. Dina kommer få artros i sitt operade knä, kul. Jag har kört glukosamin på henne sen hon var 5 i hopp om att det ska förebyggas lite iaf. Penny får oxå det så vi får hoppas att det hjälper.

Vet inte hur många av mina vänner som har problem med sina hundar. Typ magsjukdom, klåda, fästingsjukdom, artros ect. Så tråkigt. Men tänk på hur många personer du känner som inte har några hälsoproblem?? Inte många. Alla har astma, allergier eller ont i ryggen......poor sods....

jag är så tacksam över min hälsa hittills..

R.I.P

Kategori: Allmänt

"Lilla hönan" is no more =(

Hon blev sjuk för 3 dagar sen, troligtvis en stroke. Jag vakade vid henne, gav henne mat och vatten för hon kunde inte hålla balansen att stå. Klappade henne och pratade med henne. Men igår när jag varit inne hos henne så stod jag och fixade kaffe då jag hörde ett hemskt skrik från hönshuset. Så jag rusar dit och ser hur den svartvita hönan släpar "lilla hönan" över golvet medans lilla hönan fäktar och skriker förtvivlat. Så när de andra började ge sig på henne så fick hon sitta i egen liten bur men igårkväll så blev det för mkt och hon blev avlivad. Nu sitter hon på den andra sidan och har det bra med en annan själ som lämnade oss så tragiskt igår.

R.I.P Fredrik och "lilla hönan" <3

"Yesterday was not a good day for us who are still here"

Nu sätter jag allt mitt hopp till att det ligger en liten dvärghöna i ett av de 10 äggen som kläcks om 6 dagar. Jag hoppas så innerligt att hon har efterlämnat en liten avkomma.


Bilden är tagen häromdagen. De låg och vilade tillsammans i flera timmar. "Lilla hönan" var så svag så hon behövde stödja sig på Gulis. Vid några tillfällen så jag Gulis ha ena vingen över Lilla hönans rygg, bless <3

Edder...what?

Kategori: Allmänt

Jag älskar att bo i ett land där språket är lite annorlunda. En svensk snackar såklart på med sin svenska i norge som en norrman snackar på med sin norska i sverige. Vi förväntar oss att folka ska förstå ungefär vad man säger. Iaf från svenskarnas sida, Norge är mkt mer svenskinfluerad än vice versa. De lyssnar mkt på svensk musik (typ lisa nilsson och tomas ledin och den skojjiga fotbollssången från 94). Hur mkt norsk musik lyssnar sverige på? Norge är verkligen (hate to say it) sveriges skugga på ett sätt.

Jag lär mig mkt norska när jag kollar på teve för då ser man texten och allt sånt. Och av att prata med kunderna. Och att typ skriva mejl till kunderna ha ha, jag är grym på och skriva på norska =).

Idag så kommer jag in efter att ha städat luftegårdarna och pernille pekar på sin tinnig och säger "du har en liten edderkopper der".

WHHAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTT!!!!!!!????

Jag börjar fäkta vilt mot ena sidan av huvudet. "eh det er andre sidan", aaaaaahhhhhh fäktar lika vilt mot andra sidan samtidigt som jag förtvilat försöker komma på vad fan en edderkopper är för nått?? Min hjärna försöker minnas vart jag såg detta ord när jag kollat alla timmar på animal planet. Jag är nämligen nästan säker på att det är norska ordet för spindel så när hon sa Edderkopper så fick min hjärna panik.

madness....

Och jag vet fortfarande inte exakt vad en edderkopper är för jag skämdes lite för mitt vilda fäktande så jag glömde och fråga så jag ska ta o slå upp ordet imorrn eller fråga min ordbok peder.

ha en fin uke allesammans <3

SUN-day

Kategori: Allmänt

Idag har solen kikat fram. Bra för jag trodde vi skulle drukna i allt regn. Det regnade 7 dagar i rad. Så dystert. Allt har varit blött. Skorna har varit konstant fuktiga. Alla hundar på kenneln luktar sur disktrasa för o inte tala om deras bäddar. Inget torkar ju när det bara regnar lixom. Idag har jag varit ledig. SKönt. Behöver bara en dag på mig och bara tokslappa och ladda sen vill jag tillbaka till kenneln för o se vad som sker.

Idag gick vi upp på berget. Så mysigt där uppe. Man kan nog gå i timmar men vi gick i 2 bara, ska ju orka gå hem oxå. Men härligt mjuka flisade gångvägar i skogen, perfekt för hundarnas leder. Kändes som o komma ut i alaskas vildmark eller nått liknande. Längtar tills penny kommer hit och vi kan promenera däruppe. Blir bra för hennes cepe-tass <3

Förresten så kom svaren på hennes blodprover tillbaka i veckan och de såg normala ut. Pheew. Hade föreställt mig hur det skulle bli o ha en hund som går på nån slags medecin dagligen(levaxin troligtvis som många,många hundar som kommer till kenneln går på). Jag är ju ganska emot att långtidsmedecinera sin hund. Men som tur var så blir det inte så. Har en tid hos Hundfyren snart oxå. Det är en fysioterapeut för hundar skulle man väl kunna säga. Gick till henne (anna eriksson, kan verkligen rekommendras. Håller till på vinsta hundcenter) efter Dinas knäoperation 2008 och hon hjälpte oss väldigt mkt. Hon har tillgång till alla möjliga redskap för att rehabiltera och träna skadade hundar. Och sååååå trevlig och mjuk person. Inte sådär överlägsen och smått irriterad av ens frågor som många andra (särskilt på djursjukhus) kan va. Hon ska känna igenom penny som den avdankade tävlingshunden hon är, för att vi ska vara säker på att hon inte har ont av något i tass eller kropp. Så det blir nog bra. Tydligen väldigt vanligt med gamla skador på ex-racers. Ibland är det därför de fick sluta tävla. Eller så har de blivit tävlade med skador vilket gör skadorna permanenta. Ex-racern som vi har på kenneln nu saknar 2 tår på ena baktassen. Ser helt sjukt ut men hon klarar sig fint ser det ut som.

nää om man ska ta och rida ett pass ikväll.....

so tired

Kategori: Allmänt

har jobbat mkt på senaste. Tar mkt extratimmar. Ibland jobbar jag i princip från 8-8 men jag laddar lite inför högsäsongen som startar typ nu. Känns bra än så länge. Det enda jag behöver är sömn egentligen. Har sovit otroligt dåligt senaste månaden. Nu struntar jag o lägga mig tidigt för jag ligger bara vaken o stirrar upp i taket. Fick svinont i halsen igår. Trodde det var för att jag åt så mkt salt n vinegar chips kvällen innan men jag har forfarande bränn ont i halsen men känner mig inte sjuk direkt. O andra sidan så är halsont det värsta med o vara sjuk tycker jag. I don`t get it, jag bor så isolerat, borde inte få sjukdomar och dom borde inte bita på mig för jag lever ju som en liten hälso guru jämnfört med sthlm-livet med cigg, sprit och åka tuben med främlingar.

oh well, tänker inte fundera massor på det.

Idag ringde jag och sköt på laseroperationen. Även om jag är truly xited så känns det bara som en dålig tidpunkt med 24 juni. Precis innan vi har som mest på kenneln. Om nått går fel och jag måste vara borta fler dagar så är det kört. Och dessutom så är mer hundar och katter mer smuts och bakterier än om man har 20 hundar och 5 katter. Men jag tänker ändå tjacka skyddsglasögon till första tiden efter op, man har ju få kissvatten i ögat mer än en gång och det får verkligen inte hända när ögonen är nya och råa.

Hade tänkt mig en sommar där jag kan se och inte behöver hindras av linser eller glajjer men den som väntar på nått gott....har väntat 13 år och kan vänta 3 mån till.......

project chicken är inne på 9:onde dagen. Igår lyste jag dem och tog bort 2. 10 är kvar men jag tror inte på att alla de kommer gå hela vägen.

De har en drive med massa 10 kr produkter nere på Ica denna vecka. Jag älskar när dom har det. Svenska snål-bertan i mig vaknar och jag går beserk. Halva kvittot är 10 kr varor. Men det är ju hur bra som helst. Tvål, tandborste, wipes, fiskpinnar, ostbågar, chips, kakor ect.

ha en fin helg =)

Tisdag

Kategori: Allmänt

xiting, veckans tråkigaste dag...yay...

sommaren var kort här i norge, 2 dagar sol och värme. Sen bara regn och....värme. Jag har fått känna på hur det är att bo i tropikerna, and I dont like it. Har funderat på vilket väder som är värst när man jobbar i kenneln. Trodde det var snö och vinter men det är värre när ALLT är fuktigt, man svettas, golven torkar inte ect....men spöregn är oxå illla. Då vill ingen hund gå ut så man har typ 30 hundar som sitter och glor i sina lucköppningar.

Men ganska mysigt oxå, lite mystiskt och oförutsägbart.

Har styrt skutan själv medans peder är i London. Oh wow, hello stroke! Brukar gå fint o ta hand om telefon och melj utöver vanliga jobbet men dessa två dagar har ca 40 pers ringt och velat boka plats. Det är enormt stressigt. Jag har varit ganska duktig på o svara annars har man typ 20 nya meddelande som man måste följa upp och det tar ju massa tid. Men om ni nu tycker att det verkar lätt så ska ni komma ihåg att jag har hund och kattkenneln helt själv och det är ju lite rutiner som ska göras varje dag så jag kan ju inte sitta o babbla i luren hela dagen. Och inte inne hos hundarna, då hör man inte ett skvatt.

Alla vill ha plats i Juli.........Juli blev fullt innan påsk, bara så alla vet det. Fattar inte hur man kan ringa 7 juni och typ som en del, kräva plats "för min hund är ju där varje sommar". Tänk att du är beroende av en kennelplats och vi är inte den enda kenneln som har fullt misstänker jag. Ja, då blire ingen semester för dom i sommar. Eller det blir en jättefin semester på hemmaplan med katten eller hunden, mys he he. Därför jag inte reser så mkt på sommaren, då har man aldrig nån hundvakt, alla är bortresta.

Nämen det är mkt trix och fix för o boka in hundar och se till att det inte blir för många hundar, eller för många hanar eller hundar som inte funkar med andra.

En sak är säker. Du kan aldrig lita på en hundägare som behöver kennelplats. De säger vad som helst för o få iväg sin hund. "funkar den med andra hundar"? "Jadå, det gör den"...(not). Att funka med andra hundar betyder att de inte ska rida på dem heller, det är inte att funka!¨

Har en greyhound på kenneln. Hon är så himla vacker. Liten Tik från Irland, ljusbrindle, min favvoteckning och färg........Gu va jag älskar greyhounds.....Hon är så himla snäll och söt. Påminner jättemkt om breeze, hon pipskriker som henne ibland oxå. Den som har hört vet.


äntligen sommar!

Kategori: Allmänt

Sommaren har kommit till norge, yay!!!

Idag har det varit en slapp och skön lördag. Jag är lite dålig på o hitta på saker när jag är ledig. Blir det vanliga: Sova länge, gå på långtur, städa huset, rida och kolla på jättemkt teve. Ska iofs jobba imorrn på eftermiddagen och kvällen så jag tycker det är ok o superslappa idag för jag ska ju vara aktiv imorrn.Tänker alltid att jag ska dra in till oslo och kanske gå på kino i sandvika (bio) men sen blir jag för bekväm och blir hemma istället.....aaahh men sommaren har bara börjat. Mali kommer hit snart för o jobba massa och jag får lite besök både i juni och juli så jag klarar mig.

Håller på o laddar inför laseroperationen. Jag tänker jättemkt på det. Jag har varit lite velig oxå. Ska jag göra det? Men nu tillslut så har jag bestämt mig för att för mig är det värt det. Jag är så himla aktiv med djur av olika det slag och linser och glasögon gör det lite svårare. Om ni inte varit ute i spöregn med glasögon som regnar igen så ska ni inte säga nått. Man blir rent av förbannad och känner sig som ett fån när man möter folk med helt regniga glajjer.Glöm och rida i glasögon, man känner sig som ansiktet sitter i en tvångströja. Och för mig, glöm linser i typ de flesta situationer, blir bara torr och trött av dem. äsch det är massa grejjer som skulle bli lättare. So Im gonna do it for sure! Har ordnat så Mali flyger in lite tidigare så jag kan vara ledig fredagen 24 juni. Ska vila hela helgen sen. Ska få sköna sömntabletter och sova hela helgen he he. Jag ska ta dem direkt när jag kommer hem och göra dagen till natt och natten till.....natt den med mohahaha.

Idag såg jag räven mitt på ljusa dan. Såg hur han strök längs staketet till häst och fårhagen. Eller rättere sagt det var Dina som såg honom och alarmerade mig. Sen när jag gick ut för o kolla närmre så ser jag hur katten kitty sitter o chillar ganska när där jag såg räven gå förbi, som om hon lixom vaktade domänerna. Såg även en räv i hagen härom morgonen. Dom är säkert sugna på lite lammkött, ugh =(.

Idag har hundarna varit utomhus i typ 10 timmar. Först långtur sen har  de legat på verandan och i deras lilla hage och slappat. Sprungit in och ut som de vill, det är helt underbart =)



Jag fruktar...

Kategori: Allmänt

Fullmånen ikväll/natt. Jag är så himla vidskeplig och tycker att jag sover så dåligt när det är fullmåne. Har haft en hel del nätter på senaste där inte sovit bra alls. Det är ovanligt för mig för jag brukar kunna sova lite närsomhelst och hursomhelst. Men även om jag sover skitbra så flyger jag upp minst en gång per tidig morgon och sliter tag i mobilen och tror att jag försovit mig. Och på lördagar så kan jag vakna och undra om det verkligen är lördag och om jag är ledig..och verkligen fundera en ganska lång stund på detta. Eller klassikern då jag blir kallsvettig för jag "minns inte att jag stängde hos katterna igår! Jag har glömt katterna"!! och sen kommer jag på att "nää för det var ju inte jag som stängde igår alls. Arbetsskada.

Idag har jag ridit en timme. Och promenerat en timme. Känns bra att röra på sig.

Cony har fått skor på sig nu. Han är en helt ny häst....men inte när vi rider ut, då är han som en nervös katastrof. Alla ljud och rörelser är skäl till att skygga och nästan stregra sig. Får väl bara acceptera att han inte är den hästen jag kan rida på i skogen i timmar. På ridbanan är han toppen dock, iaf nått.

Project chicken is ON!!! Bf beräknas om 20 dagar. Åh yay!! Hoppas jag gjort allt rätt. Bilder och uppdateringar kommer.

Penny var hos vetten idag. Gick ok. Vi ville göra en allmän koll och ta lite blodprover bara för o se att allt är i sin ordning. De hittade lite grejjer som tyder på ev sköldkörtelstrul så de har skickat iväg proverna för vidare undersökning och de svaren får vi om ca en vecka. U see det är därför man ska ta tag i saker innan det barkar åt helvete. Man måste inte vänta tills hunden blir sjuk. Man kan ligga steget före med en del saker iaf. Emelie gjorde bra ifrån sig för o vara första vet-besöket med älskade ponnyn. Det är då man verkligen känner att man är hundägare. Jag blir alltid lite kritiskt till vissa veterinärer. Har ju varit hos säkert 10 olika och vissa känns väldigt inkompetenta. Som kärringen som rökte i mottagningsrummet....hmmm. Eller hon mittemot sthlms hundforum. "Han har ett trauma på ögat" ha ha, vi kallade henne kvackaren.

De här verkar ok, även om de inte visste nått om greyhounds. Inte så många som är specialiserade på vinthundar och det är synd. För de har lite andra behov än de vanligare raserna. "så om du kan säga åt henne o sitta så kan vi ta blodprov" eh har du sett en greyhound sitta ofta? Näää inte direkt. De står stilla och fint, behöver inte sitta för o sköta sig fint under en undersökning. Och sen ville hon att emelie skulle ta upp henne på bordet....32 kg...??!! Och sen lägga henne ner. Hur många vanliga människor vet hur man lägger ner en stor och rädd hund på ett undersökningsbord.....eh? Typ själv? Kanske var jag som missuppfattade hur det gick till. Men det är upp till veterinären att guida för alla har inte varit hos vetten 100 ggr.

Ska inte vara kritiskt...dom är faktiskt väldigt trevliga och jag var ju inte där själv ju.

latter