The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

post springbreak

Kategori: Allmänt

okej, det är inte över riktig än men det är på slutspurten. Har varit en intensiv jobbvecka nu under vårlovet. Lina har varit här. Hon kom förra fredagen och åkte igår. Behöver kanske inte säg att det känns tomt här utan henne. Vi har som vanligt alltid kul när vi jobbar ihop. Många sjuka grejjer och inside jokes. 100 koppar kaffe, turkisk peppar och massa annat. Jobbat dygnet runt känns det som. Igår när jag var själv fällde jag en liten tår av stress men som vanligt får jag ihop det ändå. Jag tvivlar inte på att det går men trycker bli så stort ibland.

Nu är det bara 6 veckor kvar för mig här i norge. Ja, fast sen är jag ju bara hemma i 2,5 mån och sen kommer jag tillbaka hit och jobbar över sommaren, så jag behöver inte säga hejdå för alltid.

Längtar till Sthlm men kommer sakna dettta ställe enormt. Känns konstigt att jag inte ska bo i mitt hus och allt så länge till. Och kenneln, alla söta och underbara hundar och katter. Och hästar och hönorna....ect ect. U get the picture.

Dags o börja förbereda, packa lite smått, bestämma vilken helg jag ska klippa Dina och bada Pina. Måste fixa med folkbokföringen så jag kan bli svensk igen. Massor att göra. Det är ju 6 veckor kvar men det går ju rätt snabbt, och jag hatar o göra saker i sista sekund, iaf när det är så mkt som ska fixas. Och när påskveckan kommer så är det bara o glömma o chilla.



Hei

Kategori: Allmänt

Jag lever! Jag har inte druknat i snö eller blivit överkörd av en hurtig skidåkare. Det är vinterlov på kenneln, fullt upp alltså.

Imorgon har jag mer tid...

söt

Kategori: Allmänt



Sötaste prinsessan när hon hade blivit biten i foten av Toby..


Nothing more xiting...

Kategori: Allmänt

än att tala om vädret ha ha. Idag är det vår!! Bara 2 minus och man kan utan vantar en del. Fattar inte hur det kan ändras så snabbt. I lördags vare typ -17 och jag ville bara gråta. Nu har jag fått skruva ner alla element för stugan blev en stekugn istället för ett kylskåp när det blev varmare ute.

Bäst av allt är att man kan gå med hundarna i nån timma utan o känna sig som en djurplågare (och en självplågare).

Imorse när vi var ute vid 7.15 så hade det börjat ljusna. Halleluja. Jag ser ljuset i tunneln. Förra året vare nästan snöfritt här när jag kom från glasgow i slutet av feb. Men det är väl lite väl optimistiskt tänkt för denna gång.

Jag brukar aldrig tjata om vår och sommar för jag trivs ganska bra i miserabelt väder men detta år ska det bli DEILIGT som fan med lite värme och torr fast mark och inte så mkt kläder och tråckla på sig när man ska utanför dörren.

Från Tors-Mån kör jag solo på jobbet. AAAHH blir härligt. fullständig makt dygnet runt ha ha. Nämen det blir bra med xtratimmar och jag gillar ju o ta ansvar så. Peder åkte till ungern för o skjuta djur exakt vid denna tid förra året oxå, då var det första gången jag skulle vara själv med kenneln och telefon och mejl. Hade bara jobbat i typ en månad och var ganska nervös. Tiden går verkligen snabbt, kändes som igår ju. Men denna gång är jag ju inte nervös iaf =).

Om 2,5 v är det sportlov och då kommer Lina och det blir kjempegøy!! Ska övertala henne o dra till Ikea (måste ersätta lite tallrikar och ett bord som jag "teeat" sönder). Denna gång ska INTE vårt Ikeabesök sluta på Oslos vet.högskola med magpumpning mitt i natten iaf. Det ska jag se till.

Btw, RIP "Gulis" (höna)

-16

Kategori: Allmänt

Så kallt. Iskallt i mitt lilla trähus. Iskallt när man ska ut med hundarna som får köldkramp i tassarna efter ca 5 min.

ISKALLT o ha hand om hästar och får hela helgen. Varje gång jag varit nere i stallet och mockat o fixat så tar det ca 2 timmar och blir upptinad,  och då ska man ner igen. Täcken på och av på 5 hästar och en kamp med höbalar och frusna vattenhinkar. Det är misär när det är såhär kallt. Hatten av för alla hästägare på vintern. Jag är plötsligt nöjd med enbart o ha hund. Och dessutom 2 st som inte gillar o vara ute i kylan. Passar perfekt!

...nu ska jag gå o mocka 5 boxar....

burr!!!!!