The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

Fredag.....................................................................................................igen

Kategori: Allmänt

Åh kom igen. Jävla skämt. Men på nått sätt är fredagar en dag då jag känner att jag har bra med tid så jag kan blogga.

Vad har hänt...inte mkt. Lågsäsong, dritvær, ur form ect ect.

Har varit obalans ett tag nu. Sjukligt trött fast jag tycker jag hinner slappa så mkt och idag på ica så kände jag att jag skulle svimma, under hela tiden jag var där inne. Fast iofs kände jag det inne på Kiwi oxå. Torgskräck?? Don`t know.

Borde/måste

-Röra på mig mer. Sitta och äta kakor framför teven på kvällarna är inte hälsosamt för figuren.
-Börja dricka mer vatten. Jag som alltid älskat vatten, nu kräks jag typ när jag dricker några klunkar. (Som min ex-roomie H som mådde illa av vanligt vatten, nu fattar jag). Känner mig ganska uttorkad större delen av dagen.
-Sova bättre/gå o lägga mig tidigare.

Trött på alla insekter som drar sig till mig. Jag har ju i stort sett kommit över min spindelfobi för det kryllar av spindlar i kenneln (och säkert i mitt hus, fast det vill jag inte tänka på). Nu är det de långbenta spindlarna med knappnålskropp som drar runt. Ser säkert, not kidding, 10 om dagen. Idag så skulle jag briefa peder om vad som hänt under morgonen på kenneln och där på min tröjärm klättrar en gigantisk långben. Finns inget som får en att tappa fokus som det. Och sen hysteriskt borsta bort den samtidigt som man lägger band på tjej-skriken och försöker verka lite cool. Och sen inte se vart den landade på golvet och sitta under resten av samtalet och studera golvet och lyfta på skorna, snurra runt på stolen och kisa misstänksamt. Crap.

För att inte tala om flugan som bet sig vid mitt öga på prom förra helgen. Jag och Emetin var ute med penny/dina/makker och gick längs åkrarna. Mysig småregnig dag. Jag tyckte emelie var lite city-slicker som klagade lite på, kom inte ihåg exakt men typ lera och bajs och lite andra lantliga grejjer. Så där går jag och är invand hikare med mina skor och leriga byxor och what not och tyckte hon tramsade. Men sen så gick vi i åkerkanten och då flyger en fluga (eller nått) upp mot mitt öga och BITER sig fast i min ögonkant. Kändes iaf så. Jag försökte stryka bort den hårt med handen flera gånger och den försvann inte, och den var inte blomflugesize, den såg nästan ut som en spindel tkte jag i efterhand. Jag får iaf PANIK och börjar skrika hysteriskt HJÄLP, HJÄLP,  HJÄLP, HJÄLP. Ehhm......ja iaf. Sen rusade jag iväg lite, tvingade emelie att rusa för hon hade penny som gick ivägen framför mig. SPRING DÅ, SPRING DÅ. Helt mental. Sen vare plötsligt jag som tyckte det var äckligt och jobbigt ute i naturen.

Oh well.

Ha en fin helg =)

sad eyes

Kategori: Allmänt

I förmiddags åkte Emelie och Martin hem till Sthlm igen. Jag blev upprörd och grät lite. Ville inte att de skulle åka. Vi hann ju knappt göra hälften av de mysiga grejjerna jag planerat. Och ändå hann vi göra en hel del.

Nu e jag ensam igen...oh well.

And the beat goes on.

Great fun

Kategori: Allmänt

Emelie och Martin är här. De är på bröllop just nu, vilket var lite därför de kom hit men de tog några extra dagar utöver det för att chilla med mig och hundarna. De är ju framförallt överlyckliga för att få umgås med deras hund efter ett par månader utan henne. Det är så mysigt när hela huset är fullt. Vi har varit o handlat och tog en tur till sandvika igår för jag skulle åka lite akut till Laserkliniken då mitt öga blev helt cepe (bättre nu, lite iaf. Fick nya droppar). Jag körde Peders volvo för första gången för pick-upen har bara plats för två. OMG, får jag gifta mig med den bilen?? Den är en dröm. Och automat, så jävla skönt så det finns inte....en sånn skulle inte va fel o ha.

Idag gick jag till storsentret efter att ha kört Emetin till tåget. Gick till siba och köpte en ny kamera. Har tänkt på det ett tag men nu så pajjade min kamera helt, både batteri och själv kamera bara tvärdog så jag har missat att dokumentera stora delar av hösten här uppe i bergen. Men nu köpte jag en till synes sjyst kamera som bör vara en hel del skarpare än min gamla. Fick den förra i början av 2008 om jag inte minns fel men det är ju ett tag sen och teknik går framåt ganska fort så jag har stora förväntingar på denna. Det är en panasonic Lumix, om det säger er nått?? Mig säger det inte så mkt men jag är ju technically-challenged så nu vet ni det. Jag kollade på alla digitalkameror, kollade på egenskaperna (vilket som sagt inte sa mig så mkt) de alla lät svinbra, såg svinbra ut men för första gången valde jag inte bara efter utseende. Thank god att jag har rött hår och att jag är en färgmatchare to the bone annars hade det blivit en rosa kamera. Men det är nått med rosa och rött som ger mig hodepine, rätta mig om jag har fel.....Så det blev en svart. Mina krav var, lättanvänd, skarp och lagom size så jag kan ta med den överallt. På krogen, i skogen (särskilt då, hallå nu blire några härliga bilder på hundarna förhoppningsvis).

vi hörs

Off beat

Kategori: Allmänt

Helt ur slag idag. Det är nån huvudvärk som förföljt mig sedan igårkväll. Känner mig bara sliten idag. Det är inte okej när man precis haft ledigt i 2 dagar och chillat stenhårt.....

Igårkväll så låg jag bara o vred o vände på mig för o hitta en ställning som lättade huvudvärken lite. Man kan ju ta en tablett men jag orkade inte gå upp och mecka med vatten o grejjer. Det kommer jag dock göra ikväll om samma sak sker igen. Drömde sjuka mardrömmar om att anders bering breivik kom och sköt hundarna när de var i sina utomhuskennlar. Han kom inte så långt men jag hade sånn ångest över att jag satt just de hundarna där. Om jag inte gjort det så hade de levt nu osv osv.

Mkt tankar om framtiden som snurrar i mitt huvud. Time will tell hur allt faller på plats.

För att ha kontakt med mina rötter (he he) så läser jag aftonbladet.se varje dag. Läste nyss om en 4 åring som blivit mördad i västerås. Vart är världen påväg?? Vem mördar en 4 åring??? Man vill ju spy lixom. Sen är det bara en massa trams om denna Juholt. Där blir det mörkt i min intresselåda. Vad har denna man gjort så han förtjänar att vara högst upp av rubriker på aftonbladet.se i typ 6 dagar i sträck??? Aftonbladet.se har blivit mest skvaller (ehm blivit?!). Kan lika gärna surfa på hollywoodgossip.com istället. Lär mig nästan mer där..



fredag

Kategori: Allmänt

idag är det inte woop woop, jag är megasliten. Ska bli så skönt med en ledig slapparhelg. No work. Rida lite, gå i skogen med hundarna. Skulle gått på en fest inne i byn men av flera orsaker så kommer jag inte gå. Dels för att jag är alldeles för trött och sliten och känner mig inte on top of my game och dels för att jag har fått nån slags fobi för o lämna hundarna ensamma efter pennys OD.

Aja, får väl inse att detta år inte blir mitt partyår. Brukar försöka göra saker när det väl bjudS, fast jag är lite off. Men denna gång så funkade det inte.

Idag var jag på återbesök på laserkliniken. Allt såg super ut på högra ögat men han konstaterade torrfläckar på vänstra ögat. Det är därför det ögat är lite "efter" det andra ögat med skärpa och sånt. Och orsaken att jag kännt obehag. Ska droppa lite extra droppar i det ögat och hoppas att det blir bra snart. Men jag är väldigt nöjd med operationen, score kan man väl säga. Varje dag kommer jag på saker som är lättare nu när jag slipper stöket med glasögon och linser. Men jag blir väl helt nöjd när torrfläckarna är borta för just nu så kan jag irritera mig en hel del på den obehagskänslan.

Ha en bra helg allihopa. Det ska vi ha.......vi ska sova utav bara =//(&%(/¤

Praise IF

Kategori: Allmänt

Jag har allmänt varit lite kinkig i mitt förhållande till if där jag har mig själv och hundarna försäkrade.

Men just nu älskar jag dem. HALLELUJA FÖR ATT HA SIN HUND FÖRSÄKRAD. Folk måste vara tokiga om de inte har det. Pennys lilla "accident" kostade mig 12800 nok (ca 15000 sek) och av den summan payar jag......ca 800 kr.

Yaaaaaaayyyyyy!!!!!!

Förklaringen är att självrisken ligger på 2 500 sek och jag betalar ingen rörlig procent ALLS och vi delar 2 500 på de 3 vi är som äger the junkie-dog. Superglad och nöjd. Och eftersom jag ska ta ett till blodprov inom 100 dagar så täcker If den summan oxå.

Va hos kiropraktorn idag igen. Magi, det är det enda jag kan säga.

Lite ledsen dock, för det ser ut som penny är inkontinent. Det har hänt olyckor när hon sovit djup tidigare men nu har det blivit mer frekvent. Om det beror på överdosen/njurarna eller om det bara blivit värre av en slump vet jag inte men allt ska undersökas och utredas hos vetten om ett par veckor....vet ju att det kan bli så efter kastration och vet att det finns mediciner att ge så vi får se vad som sker. Men ändå, lite trist...går ju inte direkt o ha henne sovandes i sängen i detta tillstånd =(.

Idag blev vi attackerade av en hund igen.......ja det var schäfer denna gång oxå. Börjar bli lite trött på denna ras. Man försöker att inte ha fördomar men va fan!! Det är dem varje gång.

Detta var en hane (thank god) men de var nere vid bryggan och jag gick uppe på vägen som går vid sjön. Och som vanligt när jag hör en mansröst vråla NEEEEEEEEEJ. Så vet jag vad som komma skall. Den satsar som tur var på penny medans Dina gömmer sig bakom mig. Men då som ledare/beskyddare tog jag jag mitt ansvar. Ställde mig emellan han och Penny (penny väste mest medans han kom stötvis emot henne med blottade tänder). Och sen bara vrålar jag och slänger mig emot honom och bara goes all crazy. Jag var så trött, jag orkade inte med nått jävla trams och återigen få en promenad med mina hundar som jag snällt har i koppel och i shack, förstörd. Då drog den tillbaka till ägarna som inte sa ett piss till ursäkt. Oh well, de har en schäfer, straff nog.

Jag kan skriva en bok om hur schäfrar är. Varför är det ens den populäraste hundrasen? De funkar ju nästan aldrig med nån annan hund, e sjuka, stressiga, aldrig tysta och fäller nått förjävligt. Palla.

Se nu har mina erfarenheter gjort mig negativt inställd.

Life with a greyhound is...

Kategori: Allmänt

never dull...for sure.

Kampen mot gamen är fortfarande inte över. Kråkan har lärt sig öppna sopskåpet. Fast jag satt ett slags lås på det. SÅ nu får jag stänga in soppåsen på toaletten när jag går till jobbet om dagarna. Häromdagen hade hon varit i sopskåpet och snokat men då hade jag tagit bort påsen. Vad gör hon då? Nää då tar hon 2 ölflaskor AV GLAS och bär de till sin bädd inne i sovrummet. Och där låg de när jag kom hem. Hallååååå för att det luktade gott i dem eller vad?? Swear to higher powers den kråkan kommer ge mig en hjärtattack en vacker dag med alla sina påhitt. Det positiva är att hon inte tuggar på saker (skog, kläder ect) och det är jag tacksam för. Men dagar som denna när jag jobbat ca 34 dagar i sträck och har ca 6 dagar kvar så är mitt tålamod inte enormt och jag blir bara irriterad på henne. Skitkråka helt enkelt.

Men man kan inte vara hård mot en greyhound. De lär sig inget av straff så jag höjjer min röst och bråkar lite på henne at the most. Och om ni tror att jag hittar på detta bara för att jag inte vill bestraffa henne så har ni aldrig haft en grey. Det är INGEN HUND. De är VÄSEN. Som man aldrig blir klok på och därför älskar så högt ha ha. Näää men skämt åsido. Du kommer ingenstans när hunden bara blir rädd och stänger av.

Igår lekte hon med en 2 kg pomeranian. Hur fint är inte det? Gamla tanten.....

btw 34!!!?? Jag trodde det var 14 tills jag kollade i kalendern. Och jag som fick lite dåligt samvete för att jag tog xtra lång lunch igår för att sova för världen bara snurrade när jag tittade. Men det går bra, jag får vila tids nog.

Världens sötaste kyllingar

Kategori: Allmänt

Nu har jag ju inga bilder på dem i sin fulla flärd för jag har ju ingen kamera för tillfället.

Men de har gjort många söta saker mina 3 kyllingar.

De går ju ute nu på dagarna och jag brukar ropa på dem och locka när jag går förbi dem. Jag ropar alltid bara på cornelia men alla kommer rusandes som små dinosaurier. Cornelia är dock den som är minst intresserad fast jag daltat så mkt med henne. Men idag så var jag ute med Penny och Dina (aka höndödaren) och då får de syn på mig och börjar rusa fram så jag var tvungen att kuta åt andra hållet så de inte skulle komma nära hundarna. Mina sötisar. Imorse hörde jag en av dem gala, tror det är wiz för han har även varit och slagits lite med de andra ungtupparna.

Sen hade dörren till loftet gått igen men det finns en liten fyrkantig öppning som mons (stallkatten) brukar gå in och ut ur och då hade ju självklart 2 av 3 kycklingar som ville gå in klämt sig igenom där medans den tredje inte förstod att han skulle in där så Annika hittade honom irrandes runt och småprata nere vid stallet, way off he`s turf, den lilla stackaren. De blir ju ganska stressade utan sin lilla flock. Bless their hearts. Hönor e så gulliga, särskilt när de springer =).

Jag gillar mindre att de andra hönorna har grävt upp hela min rabatt och ligger och solar i groparna om  dagarna....hundarna gillar det dock, gäller och hålla i när man går utanför dörren.

.....det är mitt liv det....ja.....

Bend before you break

Kategori: Allmänt

eller är det break before you bend? Båda låter ju hyfsat vettiga.

Jag tror att folk kan se mig som en person som inte vågar säga nej och lätt faller för lite tryck och till viss del är det nog så. Men det är oxå för att jag kommer from a place of yes. Jag är en people-pleaser. Varför ska allt vara negativt och nej nej nej? Jag ställer gärna upp för folk. Jag älskar att göra folk glada, särskilt mina vänner och familj. Det är inget fel att tänka på andra. Jag är singel och har inga barn, believe me, jag har nog med me-time för tillfället. Jag ställer upp för alla som behöver. Tror på ett sätt att jag är en otippad klippa. Folk sträcker inte ut handen till mig, kanske för att de tror att jag inte pallar trycket. Men jag har En miljon grader värme och omtanke och styrka inom mig som det bara är att be om. Jag älskar att ta hand om folk och jag är en person som inte dömmer. Bara för att jag hatar att bli dömd själv.

Jag pallar trycket, tro mig. Jag har varit med om mycket crap. Jag är inte den som ger upp. Tvärtom, det blir en princip. 8 månader i exil uppe i norska bergen har gett mig mycket perspektiv på saker. Jag har ändrats inom mig så mkt. Antar att det händer när man tar bort skyddnätet. Fritt fall.

Det och att jag fått en förjävla ful klädstil. Slacks 24-7 men vad ska man göra när allt man tar på sig blir smutsigt och förstört. Utan smink oxå de senaste 5 veckorna. När hände detta senast? När jag var 12 typ. Har dock kommit fram till att jag älskar smink, så detta är bara för o skona ögonen efter op och inte en långvarig grejj.

Var hos världens grymmaste kiropraktor idag. Han är tydligen en av Norges bästa. Det var stor skillnad från de nervösa eleverna med handsvett på kiro-högskolan i Solna. Jag brukade glida dit på lunchrasten och låta 5:e års eleverna träna på mig. Vet ni hur ont det gör när man misslyckas med en knäckning? Ont. Men det kostade typ 150 kr och det blev ganska bra, ibland ha ha. Men de har helt andra utförande. Där fick jag klä av mig till panties och bh så jag var redo o kasta kläderna för den här gubben. Men nej nej, han utförde mirakel utan att jag behövde strippa ur mina mjukisar och kiZZ-tröjan ha ha. Och wow, visste inte att mitt vänstra ben är så fucked upp. Hadde ju knappt nån kraft i det, men det fixade mirakel-gubben så nu känns det mkt bättre. Sweet!

Åh det får mig att minnas de första (bra) åren på HH. Då fick jag Em och Ninnie alltid massa brighta ideèr om olika grejjer. Ett tag var vi helt inne på massage(?!). Provade massa olika runtom i solna. De skickade mig på Thai-massage nån gång och det var ju lite speciell form av misshandel. Åhh jag saknar den tiden på ett sätt...Snitzel med bearnaisesås...mmmmhhh. Synd att jag vantrivdes så den sista gången. Då känns det som det är det man kommer ihåg och inte allt det som var så kul och bra. Men men så blir det ju nästan jämt, med allt.