The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

mondays

Kategori: Allmänt

Dessa härliga måndagar va? Fast idag har jag faktiskt haft en smoooooth monday. Allt har gått galant, jag har varit totalt in control.

Ibland undrar jag hur svårt det kan vara att få den brilljanta ideèn att köpa en klippmaskin och några sjysta skär och bara skala din hund när den är en enda stor tova??? Verkar inte vara alltför många hundägare som tänker så. Om Dinas päls blir strulig är min plan att skala henne. En naken padda måste ju vara hur sött somhelst, right? Nämen seriöst, i mina ögon är brist på bra pälsvård lika illa som vanvård. Som att inte mata sin hund tillräckligt, att aldrig gå ut med den eller att inte ta den till vet vid fysiska problem. Jag vill bara fråga folk om de inte brukar duscha och kamma sig själva!! För om de tycker det är viktigt hos sig själv, varför tycker de inte det gällande sin hund. Och särkskilt de som har kids. For shame!!!!! Man skulle aldrig låta sina kids gå med häxnaglar och bruna av smuts och tovor i håret, right???

Jag har en moser (ett märke på klippmaskin) i min ägo, den är precious och jag är grymt förbannad för att jag inte tog med den hit. Så fort Dina har fått nått sår eller nått så tar jag bara fram apparaten och shavar lite på det stället, klockrent med en egen maskin. Älskar o klippa ner hundar, sån befrielse ha ha ha.

aja nog med hatet....för idag he he.

Lugnet före stormen

Kategori: Allmänt

Idag när jag var ute med hundarna så kändes det verkligen som det lika gärna kunde vara slutet på mars och inte nästan början på december. Underbart milt och soligt väder. Kändes underbart lyxigt. Sen kom stormen nu på runt 5 tiden,började tokblåsa. Och då menar jag TOKBLÅSA!! Hela stugan dunkar. Skulle öppna altandörren för o kolla in stormen men det gick knappt o få upp den pga lufttrycket. Bara glad det inte är snöstorm. Vill ju ha snö men inte SNÖSTORM....det är jag inte redo för.

Tkr tidningarna hissar upp sig så mkt över stormar. Vi ska vara glada att vi inte bor i orkan och tornado-områden. Det är inte så att mitt hus flyger ner för den lilla sluttningen det är byggt på ......eller?

Har haft en skön helg, men ack så kort den var va?? Fast jag ser framemot jobbet imorrn. Mkt som händer på måndagar och det finns ju gränser på hur mkt man kan chilla innan man blir extremt uttråkad.

Snart är det jul. Irma och hennes mamma (och coco såklart) kommer över och firar en liten snabbis med mig. Ska bli himla mysigt även om jag inte styrt upp en jul själv förr. Man litar på att mamma fixar maten och man bara behöver dyka upp och vara lite trevlig (även om jag misslyckas lite där oxå ibland he he). Nu är man vuxen (med marginal) och bör lära sig o kränga ihop lite av det goda till julbordet. Behöver ju inte vara tokavancerad men det är ju heller inte Hjärnkirurgi, det är ju bara mat trots allt. God mat iofs. Älskar julen men är inte så sjukt upptagen av alla de små traditionerna. Tycker det är småmysigt bara.

Sen är det ju januari igen...då har jag varit här i 1 år. Kan ni fatta. Hur snabbt har det inte gått?? Scary.

ha en fin vecka allesammans =)

TGI Friday

Kategori: Allmänt

För jag är ledig i helgen och fy fan vad jag har längtat. Jag ska sooooova, gå långprom, åka till sandvika, rida, chilla ect. Åh som jag längtat. Kul o jobba oxå men just nu känns det som denna helg är efterlängtad. Särskilt som det helt plötsligt befinner sig 55 hundar nere på kenneln. 55!!!! typ 5 hundar till och jag vet inte vart vi skulle få plats med dem. Det är ju bara en simpel helg i november (fast idag kändes det som april, underbart vårkänsle-väder, lugnet före stormen?). Det är kul med mkt att göra men oxå väldigt stressande för en perfektionist som jag. Så det ska bli lite skönt o släppa allt och bara vara i 2 dagar.

later

lately

Kategori: Allmänt

wow, tiden rusar iväg. I onsdags kom Lina och Felix hit så det har varit en enda fika-orgie här de senaste dagarna. Va så himla trevligt...men allt har ju sitt slut och sitter man själv här igen. Idag uppskattar jag iofs det för jag är beyond trött. Mår nästan dåligt så trött e jag. Men det är så mysigt och hitta på massa saker och diskutera massa saker och se på vad för tokigt felix hittar på....och penny (mest massförstörelse dårå =).

Lite deppig idag, sitter i en velig situation....vilken väg ska man ta, när ska man den, hur ska man ta den?? ect. Tankarna bara snurrar. Det handlar om framtid och ja, tid. Mer tänker jag inte säga. Om alla kan va muppar på fb och tramsa med att säga a men inte b så kan jag oxå göra det, just to piss people off he he.

aja, nu rullar tåget vidare.

Søndag

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat och slitit litegrann. Ska snart ner o stänga kenneln för kvällen och släppa in eftersläntraren som "hade ägnat eftermiddagen åt att packa och glömt bort att kenneln stänger 18.00". Suck! Folk har helt enkelt inte samma respekt för denna bransch som tex Bankbranschen. Inte fan ringer man till Nordeas kontor och frågar om man får komma och sätta in pengar 2 tim efter stängning?? Saken var den att vi brukar säga att de kan lämna på morgongen dagen efter då men nej nej, dom skulle ju dra till gardemoen 1 tim innan vi öppnar. Tänk om vi varit benhårda....= no vacation or starving dog and a house full of poop (?!).

Vet ni att de flesta här i norge har sina hundar i små metallburar medans de är på jobb 8-10 timmar om dagen. Klart ni vet för jag har nog nämnt det här tidigare. Kan bara inte komma över det. De är tillåtet enligt lag att lämna hunden själv i 8 timmar så då gör ju folk det. Gud förbjude om de skulle tänka logiskt och faktiskt bry sig. Skulle de neka sina barn toalettbesök 8-10 i sträck??? Metallburen har de hundarna i för att i den ångest och panik hunden får av att bli lämnad så länge själv utan tillgång till toalett skulle kunna få för sig att 1: Pissa och skita inne och 2: Slakta huset. De flesta får inte ha vatten i burarna för då kan de ju bli kissnödiga.....

I rest my f)(//()%&/& case........

Mina hundar är hemma på dagen medans jag jobbar. Men jag är hemma på lunchen ett par timmar och umgås med dem och sen får de såklart gå en tur, Ibland hinner vi gå en timme och de behöver aldrig hålla sig mer än 5 timmar. Penny (med sin lilla blåsa) får gå ut på extra-kissar om hon druckit mkt vatten.

Pics

Kategori: Allmänt








varför?

Kategori: Allmänt

Mina ögon har blivit så svidiga senaste dagarna. Båda 2. Jag blir helt stressad. Och nu idag när jag skyndade ner till Downtown Vøyenenga för o köpa mer av mitt knark dvs systane ultra (återfuktande ögondroppar) så var den SLUT!!! Gulp, svetten bröt ut som en heoinist utan sin dagliga fix. Kunde iofs tagit en tur förbi sandvika men jag pallade helt enkelt inte. Det var inte min plan lixom. Min plan var att göra den vanliga veckoshoppingen av mat på Ica Maxi. Inte sitta i bilköer och grejjer. Får se om jag drar imorrn ,men apoteken brukar stänga så tidigt. Frågade när de skulle få in mer systane, får svaret: "under neste uke...eller nå på Lørdag"...jaha det var ju klarhet i det budskapet. Jag har jobbat i butik. JAG VET att den inte kommer komma in imorgon utan förmodligen i mitten av nästa vecka. Så jag tror inte jag slösar min lördag på o dra ner dit och bli besviken.

Fan, måste betala in till skatteverket nu på måndag. Detta år hade jag inte tur med nån återbäring. Det blev återbäring från mig istället för till. Oh well.

Kollar på resor till Dublin, Irland. Undrar bara varför det typ inte går ett enda direktflyg dit från sthlm. Det tar ca 6 tim med mellanlandning och allt. 6 TIM!!!! It`s right there. So close but apparently still so far...

Jag har enorm uk abstinens. Eller reseabstinens överhuvudtaget. Men så länge jag har hundarna här så kan jag inte ta några turer iväg för jag kan inte ha dem på kenneln, det går bara inte. Inget fel på kenneln men det finns ju en viss stress med separation och de är verkligen bortskämda hundar, som mina barn så näää. Jag ser iofs framemot vintern nu. Åka lite skidor, promenader i vinterwonderland ect. Så just nu så gör det inget att det inte blir nån uk på ett några månader.

Snackade med if idag ang senaste vet.besöket. Skulle skickat kvittot och allt men när jag mejlade dem så sa de att vi kunde ta det på telefon om jag hellre ville det. Så jag ringde, fick superbra service. Rabblade upp de proverna som togs och summan i nok och hon ba ok, ja va fint. Då har du pengarna om 3-5 dagar. Wow, så enkelt. Men är det verkligen säkert. Tänk om jag sagt 3500 istället för 1392?? Hur kan de veta? De kan iofs kolla upp det med Dyrehospitalet....but still. Magic he he.

Kom på mig själv med att mixa norskan hej vilt när jag snackade med IF. Kvittering och senda och massa ord som inte hör till svenskan men som jag vant mig vid här. Men grejjen med norskan och svenskan är att gränserna blir utsuddade. Vissa ord blir jag osäker på om det är norska eller svenska för allt mixas till en gröt och båda sidorna förstår ju mig så jag måste ju inte ändra hela upplägget och då tänker jag inte så noga på vad som hör till vad. Men det är inte så att jag snackar norska om det är det ni undrar. 90 % av norskan ligger ju i uttalet. Du kan ju säga ett ord men det låter annorlunda än när en norsk säger det, såklart. Det är dock ganska coolt att man kan flytta till ett annat land och ändå förstår alla dig ganska bra. Och du förstår dom......annat är det med Danmark...men det berättar jag mer om senare =P

Pondering

Kategori: Allmänt

Finns ju alltid saker man funderar på i sin vardag, andra saker kan man bara konstatera.

Idag funderar jag på varför det skulle vara så konstigt om Michael Jackson verkligen VAR pedofil? Vaddå? Så om man är känd så kan man inte vara det? Det var nån journalist som hade uttalats sig nyligen och blev nedrackad för att han sa att han trodde att mj va en "childmolester". Folk kan verkligen vara duktiga på att stoppa huvudet i sanden. Men som sagt, jag vet ju inte.

Såg en bild på Anders bering breivik i aftonbladet....inget tvivel om att mannen är sinnessjuk, det kan man ju se klart som korvspad. Ögonen är helt kaiko av psykotiska tankar....

Nog dömt för idag.

latter

Höstslask

Kategori: Allmänt

Omg, vädret just nu. Allt är bara lerigt och sörjigt vart jag än går. Hallen ser ut som helvete. Det är blött och fuktigt precis överallt (förutom i mitt hus dårå, det hade varit illa annars). Hönshuset är kaos, kenneln är kaos (golven blir helt geggiga och jävliga). Har hand om hästar och får nu i 4 dagar. Det är sååå mkt meckigare när allt är blött och rått. Slita med presenning täckt av lera och blöta höbalar (eller surballar som det heter på norska *kluck*). Slira runt i hagen med gyttja upp till knäna. Näää nu kan det bara få frysa på så allt blir stelnat och torrt. Jag hatar ju när det är smutsigt och skitigt, så jag får lätt ocd av allt detta slask.

Oh well, nothing last forever, even cold novemberrain..

Familjen passar Katies pärons hund Lotto just nu. Han är kullbror med Berta, jättesöt, springer runt och är sprallig. Tror han ska vara här minst en vecka till. Problemet: Mina hundar AVSKYR honom. Vet inte alls varför. De kommer bra överens med Berta/Petra och Makker (särskilt min lilla Makro) men Lotto, dom ska slåss med honom. Vet inte om det är för att de första 2 ggr som de träffades så kom Lotto bara löpandes rakt emot dom och skulle hälsa. Det är ju då inte särskilt poppis sätt för hundar att träffas när en av parterna rusar rätt på. Tror det började med rädsla från penko (Hon har aldrig reagerat såhär förrut) och Dina hakar ju bara på. Sen när de skäller och morrar och vill att han ska backa, då har han för en bråkdel lackat ur tillbaka innan han vänt och sprungit iväg. Och detta tkr mina hundar är katastrof. Dom kan inte förlåta honom för det. Detta gör ju att jag är lite paranoid när jag går ut, för att han ska komma lös eller nått. Skönt att han inte bor permanent här, för då blir det corgisarna all over again (don`t ask).

Veckohandlade idag. Försöker att snåla med pengarna och bara handla en ggr i veckan. Men idag hade jag noll fantasi när det gällde mat till veckan. Blev mest godis....måste ta tag i det där snart. Det går ju alldeles över styr känns det som.

?

Kategori: Allmänt

Antingen har jag världens tråkigaste blogg eller världens tråkigaste liv? Oh well...

Idag är det iaf jubelkänsla i kroppen. Var hos vetten med penny för att ta blod och urinprov för att följa upp efter hennes O.D. Och hör och häpna, alla värdena var i sin ordning. Jag fattar inte hur hon klarar sig så galant genom en sån här kris. Hon är en sån trooper. Ibland undrar jag om hon ens fick i sig några tabletter men med tanke på att burken var tom och jag finkammat huset utan att hitta en enda tablett så finns det inte direkt nån tvekan.

På dyrehospitalet är de så supertrevliga. Och så jäkla nice att få svar samma dag. Så man slipper svettas i en vecka. Jag har ju haft detta gnagandes inom mig sen olyckan. Nu kan vi ta ytterligare några steg framåt.

Nån annan som får noll energi den här tiden på året? Man vill bara ligga och glo på dvd: boxar tills evigheten tar slut. Och jag gör ett ganska bra försök på det. Så lite hundar på kenneln. Och även om jag hittar på små projekt såsom att putsa gallrena på alla burar så finns det bara så mkt att (inte) göra innan man står där och stampar igen. Ska iofs ta hand om Hästarna och fåren och lite smått och gott nu Tors-Tis när Katie och Annika drar till kathar och kollar arabhästar. Jag är otroligt nöjd att Katie litar på att lämna över ansvaret för alltihopa när hon åker bort. Jag vill vara en resurs för gården och det har jag uppnått tycker jag.

Bla bla, like I said....boring