The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

Får man bli lite upset?

Kategori: Allmänt

När man bänkat sig framför teven och gett hundarna varsitt tuggben, fixat en skål chips (som jag iofs inte kan känna smaken av då jag tappat smak och luktsinne althogheter för tillfället). Ska kolla på "pitbull and parolees" på animal planet, typ ett av de få program jag följer i veckan....och sen är det massa jävla störningar så man inte ser eller hör nått. Man blir fan besviken på riktigt!! Måste kolla om det går i repris. MOTHER PUCKER /%/&¤&%

Idag har det snöat hela dagen, japp ni hörde rätt. Jag som kom fram till att norge är varmare än både sverige och skottland varit senaste dagarna. Nu är allt åt helvete. Som tur var brukar sånt här smälta bort rätt snabb när det väl börjat bli varmt ute, but still. Fast Dina och macker hade kul i snön och busade och var söta, då är det kul iaf. Men jag som skulle gå på tur imorrn, första vårturen på torr väg. Nehe.

Mkt hundar nu. 32 nu ikväll. Brukar inte vara så många på en torsdag. Det är skojj. Det är ett ganska bra gäng hundar. Ibland har man de som bara ÖDELÄGGER. Nu har vi typ bara en sån, kanske 2. Massa små söta cockrar och en mops som jag bara avgudar. Så himla kul o va tebax på jobbet igen. Mådde faktiskt lite bättre idag. Inte samma febervärk som jag hade igår. Har återfått kontroll över alla städrutiner och sett till att alla hundar fått vara ute och springa och leka i rastgården både igår och idag. Alla utom felix terv dårå....igår tog det 45 min att få in honom. 45 min då säkert 5 andra hundar hade fått tid att ha det gott i rastgården oxå.....jag ville strypa, men sen är han ju så underbart söt oxå.
I helgen vet jag inte vad som händer. Vet inte ens om jag är ledig. Men om jag mår bättre ska jag försöka ta och rida lite. Hälsade på cony idag och han tittade på mig typ som "who are u"?? Jag älskar den hästen <3

nä nu har teven repat sig....yay måste kolla p and p det som är kvar.

ay ay ay

Kategori: Allmänt

Oslo-Sthlm-amsterdam-glasgow :Glasgow-amsterdam-Sthlm-Oslo på 7 dagar. Det var en väldigt bra resa men oj vad mkt det har varit, overload för hjärnan. Som vanligt efter jag har varit ute och rest så är jag nu så jävla sjuk. Jobbigaste var 6 timmars tåg från sthlm-Oslo, jag ville gråta men det gick faktiskt ok. Har ingen mat hemma för jag orkar inte styra upp o handla, måste spara krafterna till jobbet. Jävla skithelvete. Jag har varit sjuk 4 gånger under 1,4 år och varje gång har varit efter en flygresa, ska sluta resa.......

Har handlat pinsamt mkt saker. Gick loss på Primark och Boots och köpte massa grejjer som man ska se fräshare ut med. Vi har ätit massa, massa starbucks kaffe och lite öl och cigg och hängt med Malin och craig och resten av familjen. Resorna gick bra, inte toppen och landa i amsterdam, man vill ju bara åka den raka vägen men vi fick klucka lite åt hur kul holländska språket låter, måste åka och turista i holland snart. Va ju typ 10 år sen och jag älskar det landet.

Hann med massor på min blixtvisit i sthlm oxå. Hann köra för första gången sen bilen brann. Det var sweeeeet (förutom att jag inte kunde starta emelies bil för dragläget låg så högt upp så det var insane, pinigt lixom. Fick ett meltdown och kände mig skitpantad) men sen när jag väl fick igång den så körde jag som jag aldrig gjort nått annat, det är sååååå kul och köra. Och emelies nya bil var toppen, jag ska så skaffa en sån när jag ska köpa ny bil =)

Kul o träffa Penny oxå, vi sågs en kortis. Fina, bästa hunden men oj vad man blir ovan vid hur en grey ser ut. She HAS NO HEAD for crying out loud ha ha ha. Stor kropp och knappnålshuvud <3

Som vanligt kändes det tomt såhär efter en härlig resa till en storstad men det va ju inte sista gången direkt. Och det var rätt härligt och komma tillbaka till gården (förutom att man inte kan njuta fullt ut när man mår helvete).

bilder kanske kommer senare. Nu ska jag sova

woo hoo

Kategori: Allmänt

Imorrn åker jag. Det blir mkt resande hit och dit närmsta veckan, men det känns bra. Jag kräver spänning och tvära kast i mitt liv ibland =)

Upp tidigt imorgonbitti. Taxin kmr hit vid 06.00. Jag har knappt packat, hälften av skiten kan jag ändå inte packa nu för jag ska använda det imorgon. Ska inte packa några kläder, ska köpa allt där ha ha. Palla att släpa på dövikt som man inte kmr använda ändå.

Ska åka tåg till Sthlm, få lite tid i sthlm och sen på torsdag drar jag och Emelie till Glasgow (eller ja, vi landar i edinburgh men glasgow är målet). ÅÅÅÅÅH DET SKA BLI SÅ KUL =)

Anledningen till att jag åker tåg är för att jag nummer ett ville resa med emelie, trist att flyga och allt det där själv. Gardemoen är ju supernära och det tar bara en timme till skottland men det är ju den lilla detaljen med Dina oxå. Jag ville att mamma och pappa skulle passa henne nu när jag är borta. Jag tycker kenneln är bra på många sätt men Dina är ingen kennelhund, hon är inte van vid det och vid 8 års ålder så känns det inte som jag tänker tråckla med att vänja henne heller. Jag brukar ju aldrig ha problem med att få hundvakt till henne ändå. Kanske skulle kunna ha henne nere i kenneln över nån dag, men inte en vecka. Min lilla prinsessa, vad gör man inte för sina hjärtan?

Lämnade in Macker i hans kennel nu ikväll. väldigt hjärtslitande. Såg från fönstret hur han stod och skällde lite ute i sin rastgård, min lilla baby. Har verkligen blivit fäst vid honom. Han har inte varit några problem alls nu här hemma. Jätteduktig på alla sätt och vis, och väldgit kramig och kontaktsökande. Eller ja, idag snodde han en kaka, då var han inte duktig..man måste ta undan allt som en liten tax kan tänkas gnaga på.

Ska bli skönt med lite ledigt men känns ändå lite trist att lämna kenneln i en hel vecka. Jag gillar ju o ha koll och när jag kmr tebax så kommer jag ha noll av det. Men ska bli spännande och se hur mkt av snön och isen som smält undan. Kommer vara ett nytt ställe när jag är tebax. Bara idag så har jättemkt bar mark kommit fram under snön......och ganska mkt bajs (jävligt mkt om jag ska vara exakt). Ni vet längs vägkanten när allt bajs folk inte plockat upp kommer fram? Ja då kan ni tänka er hur det blir i hundgårdarna....shitloads of shit. Ja, vi mockar varje dag men när det snöar hela tiden så är det mkt som man inte hittar under snötäcket.

Nu blire inget bloggande på en vecka.

Ha det så bra allihopa

fy fan

Kategori: Allmänt

Kollar som vanligt på greys på nätet och funderar på nästa greyhound. Jag ska aldrig ha nån annan ras ha ha.

tragisk historia, denna tik heter velvet och märkena på rumpan/låret är efter kokande olja, Trevligt! Inte så värst va. En sån fin och underbar hund. Och ändå är hon tydligen ganska trevlig utan några påtagliga men i psyket, bara en grey lixom.



Kanske märks att jag saknar Penny så sjukt mkt. Det går dock jättebra med henne hemma i sverige hos matte och husse =). Emelie berättar att det kom fram nån och frågade om det var emelie som hade den där jättefina hunden. Och när hon gick förbi nån annan så sa den att penny var så vacker. Man kan inte gå nånstans med en sån stor grey utan att folk tittar. När E och M var och kollade greyhounds på stora stockholm i december så var den största hanen i ringen typ mindre än penny ha ha. 31 kg kråk-barn <3

småsur

Kategori: Allmänt

Idag har varit en bra dag, ,känns som den varit hundra år lång men det blir väl så när man har varit ledig och hunnit med massor av saker. Säkert fått 4 timmars motion idag på olika sätt. Gå på långtur i nästan 2 timmar, ridit och varit och handlat (yes, upp och ner för mardrömmsbacken).

Cony mår mkt bättre nu efter koliken. Ville att han skulle få röra på sig men ändå inte köra det hårdaste, men som vanligt var han vild och på hugget. Tänk att han måste hoppa över 2 bommar som ligger på marken, räcker inte med att lugnt trava över dem, han måste trava OCH SEN TA VÄRLDENS SKUTT och sen trava vidare, helst galoppera lite oxå utan att jag bett om det. Det är inga problem att galoppera men inte när han känner för det. Och jag tycker han blir för ivrig och okontrollerad om han får löpa amok hursomhelst. Vi jobbar vidare helt enkelt.

Känner mig lite smådeppig och sur idag. Tycker lite synd om mig själv och känner mig lite ensam. Man flyttar och inte en enda människa kommer ihåg att man lever, typ =(. Antar att det kommer kännas så lite av och till detta år utan kanske egentlig anledning, skulle ju vara konstigt annars. Men det värsta jag vet är när folk bara droppar av och beter sig skumt mot en och du har ingen aning om varför? Och sen tänker jag alltid, varför ska det vara mig det är fel på? Det är det första jag antar lixom. Kanske är den andra personen. Men såklart så ska man ha en inbyggd will-to-please och ta på sig ansvaret för alla relationer. Åh jag blir crazy av att sitta här i stugan och filosofera. Det är ingen svaghet att ha en will-to-please. Att vilja vara där och stötta och bry sig om andra, att göra folk tjänster, varför ska man vara så inne i sitt egna hela tiden. Ja, när jag ser 2 tjejer som irrar runt på bilvägen mitt i natten såklart jag plockar upp dem. När nån behöver hjälp med hundpassning eller nån kris så är det klart jag ställer upp, hoppar in och jobbar extra när folk verkligen behöver vara lediga det är en självklarthet......bara det att jag undrar var min hundpassning är, vem tar mitt extrapass och var alla finns när det är kris?

Vältra sig lite i självömkan. Men jag har mkt och tacka för oxå..

Råkade färga en tvätt idag. Första gången i hela mitt liv. Allt blev lite konstigt blått....

I need a drink and a smoke

What a day!

Kategori: Allmänt

Idag har det hänt mkt. Det är skojj. En vanlig fredag. Vid halv 3 på eftermiddagen hade jag hunnit med massor. Hundar, katter, häst, får och hönor.

Katie behövde hjälp med vaccinering av lite får (10 st) och sen var det att gå på tur med Cony en sväng för o få bukt med koliken som kommer och går. Stackars Cony, han är så otroligt snäll och underbar. Han stod blickstilla när veterinären lyssnade på magen och hjärtat.

Att hålla på med fåren var så jätteskoj tycker jag. Vi tog in dem i stallet, i deras fållor och tog ut de som skulle vaccinceras. Då får man kolla på numret i öronlappen och sen tar man fåret in i en annan fålla. Lätt låter det, men verkligheten är nått annat. Jag väger 50 kg, fåren väger.....vet faktiskt inte men dom är ganska stora och ganska envisa. Jättefina får med lång päls. Dessa får är dessutom vänliga, man kan jobba röra sig bland dem, till och med med den enorma kolsvarta baggen utan att känna sig orolig. Jag kastade mig rätt in i uppgiften med att plocka runt med fåren. Sen fånga in dem, gränsla dem och bånghålla medans veterinären för in en kanyl i nacken. Det snöade imorse och fåren var ganska blöta så till slut var jag dyngsur på benen. Dessutom i arbetet med att sära på fåren så vart en skrämd och svishade förbi mig varpå hornet snittade upp en reva i mina mjukisbyxor (inte ideala byxor för fårhantering, men jag visste inte att jag skulle handskas med får när jag klev upp imorse) och lite i mitt ben, men så blir det ju när man jobbar med djur. Säg den som inte är täckt med nicks and cuts efter en dag med djur. När jag kom tillbaka till kenneln för att återuppta mitt vanliga arbete såg jag förjävlig ut och stank får. Det blev till att byta om på lunchen, man kan inte ta emot kunder med fårparfym lixom. Peder tyckte synd om mina sönderrivna byxor så han köpte sjysta arbetarbyxor som jag kan ha. Jag hade liknande på Dagis och det är oslagbart, så tåliga, så comfortabla. Inget slår en jobbuniform =)

Imorse vare även lite kaos. Vi hade en gammal husky ute i rastgården, han hade varit där massa gånger och gått runt och strosat för sig själv men just idag så ville han inte vara där så han klättrade över staketet (fattar inte hur den gamla gubben på massa medesiner och smärtis lyckades men men). Vi har haft mkt problem med mängden snö som gör att avståndet  blir mindre upp till kanten av staketet. Polacker har varit här och skottat men vi hade väl missat de hörnet. Hur som helst så pratade jag lite med Emelie i luren medans jag väntade på att kunderna skulle komma. Satt och tittade ut genom fönstret när jag ser en vit stor hund gå runt utanför fönstret. Jag fick typ stroke på 1 sekund. Det är det värsta så kan hända nästan. När nån kommer lös, särkskilt en hund av en sån rymmar-ras. Som TUR var så är han ganska glad och följsam. Jag lockade (lite smått hysterisk och nervös ton i rösten) och han kom älgandes in genom dörren. Shit!!!! Det var så underbart. Sånt där kan ju gå hursomhelst egentligen. Men idag gick det bra och vi har vi har åtgärdat rastgården och har stenkoll på huskyn. You live, you learn. Jag visste att detta skulle ske nån gång under året, hoppas det här var första och sista dårå.

Nu är det underbar helg =)

Btw

Kategori: Allmänt

Idag är det st.patricks day. För ett år sen var jag i gamla stan på Irländska favvopubben och firade med Lottie och Mli, kan inte fatta att det gått ett helt år sedan dess....

Småsliten

Kategori: Allmänt

Har jobbat mkt nu i veckan. Man blir trött men inte döende trött som jag blev efter nästan 6 dagar i rad på Ica, det är ju ganska relax för stunden, inte så mkt hundar. Jag får samla mina krafter inför påsken, då blire fullt hus igen. Men lite mindre hundar gör ju att jag kan fokuser ännu mer på var och en. Denna vecka har alla hundar varit ute i löpegården varje dag och jag har även hunnit ha sidprojekt som att skura alla hundsängar.

Tycker det är så fantastiskt kul att jobba på kenneln. Älskar att se till att alla hundar (och katterna även om dom inte kräver lika mkt jobb) har det bra, lösa olika problemsituationer, lära känna dem, bada och pyssla om dem. Jag vill nästan inte släppa ifrån mig dem på helgerna men man kan ju inte jobba jämt, har ju mina egna hundar att skämma bort oxå.

Försökt gå på Tur med hundarna (mina egna) minst varannan dag (då menar jag långtur och helst vill jag gå varje dag), kämpar fortfarande med Dinas övervikt, vet inte om jag blivit hemmablind för jag tycker hon ser fet ut typ jämt =(.

Cony har haft Kolik i veckan, så jag har gått på tur med honom oxå, lite omväxling jämnfört med hundarna haha. SOm tur var så var det inte allvarlig kolik så han repade sig ganska snabbt, idag var han pigg som en mört.

imorrn äre fredag =)

äntligen kan man gå på tur i skogen igen!!

Kategori: Allmänt

Nej, snön har inte mirakulöst smält bort över en natt, även om jag så innerligt önskat det. Det varma vädret har gjort att snön har bildat en stark skorpa så nu kan man promenera PÅ snön i skogen. Tur att både jag och hundarna är så lätta. Helt underbart med nya promenadvägar än de 2 jag har traskat de senaste 2 månaderna. yayyy. Nu vill jag gå på tur HELA TIDEN!!

Känns som Norge är som en present som jag sakta håller på att öppna, längtar tills detta vackra ställe slår ut. Det är toppen nu men kommer bli 100 ggr bättre utan snön.

Förr hade man vinter i typ en månad, nu har man vinter i 6 månader. Läskigt (ok jag utgår mest från stockholmsk vinter).

Jag kan inte beskriva hur uppspelt jag är över nästa vecka och skottlandsresan. Jag kissar nästan på mig av exitment!! Jag kan känna smaken av Starbucks caramel Maccihato och hur jaffa-caken smälter i munnen. Jag ska handla enormt mkt för denna gång har jag stor tom resväska och shit loads more cash än vad jag brukar ha.

Sen ska det såklart bli kul med resan till sthlm oxå, eller ja, inte resan, fy fan för 6 tim på tåget igen. Nästa gång ska jag tjacka en resgodkänd bur och ta flyget med Dina. Men hon är en trooper. Hon måste ju hålla sig i nästan 8 timmar och det är obekvämt och tråkigt för henne men ändå funkar det, min tjej <3. Hoppas det inte är fler hundar på tåget. Det är så pinsamt att dom planerat 4 säten (en fyra, 2 säten på varje sida) med nästan mindre space mellan dem än tuben och de är de 4 "djurtillåtna sätena per vagn. Ok men om man har 4 pers med varsin varghund? Om man råkar hamna brevid 4 okastrerade hanar? Så jävla dumt så det finns inte. BLäää. Fast när vi åkte hit så vare bara jag och paddan så hon låg och slaggade i eget säte.

Men att åka med Penny är uteslutet, det får bli bila upp med henne när jag ska ha henne i höst.

Vilken härlig lördag jag haft

Kategori: Allmänt

ville bara säga det. Har hunnit med så mkt men ändå inte blivit stressad som jag brukar bli när jag satt upp för mkt på tapeten.

Vaknade tidigt imorse och käkade frulle och kollade teve i flera timmar. Eller egentligen väckte hundarna mig halv 6. Dina satt och tittade på mig och var pigg som en mört. Hon brukar ligga o slagga så länge jag ligger och slaggar så jag blir alltid lite nojjig när hon är vaken vid den tidiga timmen. Då är hon alltid hungrig. Hon fick xtremt lite mat i fredags för den var nästan slut där på kvällen. Jäkla tjockis-padda. Så då gick jag ut och kissade båda så jag kunde dyka in under täcket i ett par timmar till. Tills de väckte mig med att börja leka en vild lek med varann. Jag har väntat i alla dessa år på att Dina ska leka med andra hundar. Hon lekte med bästis Elvis när hon var valp, lekte med Prada, lilla yorkien och sen lite med venca (men hon var för hård, tror inte Dina tyckte det var kul egentligen). Men nu när det lekte blev jag hönsmamma istället. "akta möblerna, Macker försiktig med henne" och annat trams. Det slutade med att Dina juckade lite osäkert på Macker och sen blev hon arg när han provade att jucka tillbaka. Dom har jagat varann och busat under hela dagen, fattar inte vad som hände. Hon beter sig lite som en löptik, typ retas och är intresserad.

Anyways. Åkte till storsentret och kollade grejjer. Vad har hänt med mig. Jag åker och shoppar och det enda jag handlar är hundgrejjer på claes ohlson......det är så....manligt?! (Och återigen snålt, fast det var inte planerat, hittade jättefin vattenskål). Sen träffade jag en svensk tjej som Katie har fixat ihop mig med. Hon var dock mer amerikan då hon bott i frisco de senaste 12 åren men det var kul ändå, hon var trevlig, vi gick och kollade grejjer och fikade. Alltid kul att träffa nytt folk, särskilt som hon bara bott i Norge i 6 mån, då är vi på samma nivå lixom.

Sen var jag så taggad av kaffet så jag gick på tur med hundarna i 1,5 tim, gick ända till skidbacken och hem igen, nice.

Och sen klippte jag Dina, OCH badade henne.

och klippte klorna på Macker, honom orkar jag inte rycka än, hatar och rycka hundar, så jävla jobbigt.

Dina blev Fin, men ser lite galen ut, hon var duktig dock. Knorrade över tassarna men satt och blundade när jag klippte bröst och öron och lite så, stod helt stilla när jag klippte byxorna, som en showdog ha ha.

Vill att hon ska va fin när hon träffar Mormor och Morfar om typ 10 dagar.

11 dagar till Glasgow, yay!!!

pics and stuff.

Kategori: Allmänt

Här i Asker/Baerum håller en rättegång på just nu ang en snubbe som mördat nån och säger sig inspirerats av "Dexter"...okej. Så under rättegången visar de olika dexter-avsnitt som mördaren säger ha inspirerat honom mest. Heh??!!

why? Kan vi inte alla sympatisera MED älskade Dexter UTAN att känna att vi vill vara som han? Don`t go and crap on Dex. Och mer viktigt, va ere här för crazy-dude som rännt omkring i kommunen? Blää

Här är några bilder


Nr 2: Tax och padda på promenad
Nr 1: Demon-dachs <3
Nr 3: Quick, tibben från kenneln. E inte han och Dina lite lika?

Nu ska jag fortsätta vara hjärndöd.

People, It`s friday
!!!

Hello, my name is Miriam and I´m a euroshopper....

Kategori: Allmänt

Shit, kommer på mig själv med att köpa massor av matvaror av märket Euroshopper. Det var ett märke jag såg ner på hemma, men här så dras jag till dessa varor som en fluga till socker. Gulp, känner mig extremt snål när jag gör det men let`s face it, det är så GALET dyrt med mat här. Jag måste rucka på min vanliga lyx. Köpa lasangeplattor som kostar 29.90 eller e.s för 12.90. Smakade lika bra. Man blir rädd, man tror att det ska smaka rumpa om allt detta billiga. Jag köper mängder av euroshoppers Jaffacakes, jag är beroende. Har typ ätit upp 12 askar sen jag flyttade hit....jag har varit här i typ 6 veckor, u do the math. Lagrar de urätna kartongerna i garderoben och använder de som aktiveringsleksaker till Macker och Dina. Japp, här hemma sysslar vi med recyling. Jag ska köpa på mig rätt mkt torrvaror när jag är i sverige, typ te, pasta, påssåser, godis, the essential stuff lixom he he. Särskilt te, vet ni att jag dricker te för minst 2 kr om dagen.

Som tur är så bor jag lite isolerat så det blir inga svängar till butiken var och varannan dag, så jag gör inte av med mer än jag gjorde hemma egentligen.

Nää nu ska jag kolla pitbull and parolees =). Får bli mer vettiga historier när jag har tid.

Tirsdags...koma

Kategori: Allmänt

Eller nää fan, imorse mådde jag som en prinsessa, hade allt under kontroll, det var ljust och inte svinkallt när jag öppnade kenneln. Städade och fixade så det blänker inne hos hundarna och katterna.

Har dock fått en dålig vana att bli svintrött på lunchen och sova 40 minuter. Men jag tillåter mig själv det, man måste göra vad man känner för i stunden.

Idag saknar jag penny xtra mkt. Ringde emelie och pratade i evigheter om hur fin och gullig hon är =)

Nu ska jag stänga kenneln sen ska jag kolla 80-talsfilmer. Har beställt några på cdon.no, ska frossa lite (mkt).

LÖrdags-kaos

Kategori: Allmänt

Imorse var jag uppe halv 8. Skulle hinna fixa och städa innan Lina, Anders och Felix skulle komma. Men sen började jag kolla på ett program om pandor på animalplanet....och sen sprang tiden iväg och jag hann bara börja dammsuga innan det knackade på dörren och in kom den dansk/svenska familjen.

Lite tur att jag inte städade för det blir alltid stökigt med flera pers i huset och ett litet barn. Men dammsugningen borde gjorts för Felix kröp en meter och såg sen ut som en hårboll ha ha.

Blåste som fan idag. Dina var helt uppe i varv för hon trodde det var någon på taket igen (igår var polacken uppe o skottade i typ 2 tim, Dina fick nästan hjärtattack).

Ut i blåsten och snurra runt med hund och flexi, tappade bort L,A och F ett tag, sen kom de dragandes på en pulka där det låg ett litet paket med en bebis i, han slaggade. Han slaggade till och med när hundar stormade runt och skvätte snö på honom uppe vid låven (stallet). Red ett pass för celine, hur kul som helst och cony var väldigt duktigt och varm. Hittade hans svaga sida så nu ska jag jobba mer med den. Sen upp och chilla. Felix hade varit sjuk senaste dagarna och sen kräktes han o grejjer så de åkte in med honom för o kolla o han fick medesin (inga c:n i norge he he) och nu sussar han medans jag passar honom. Otroligt svårt jobb =P. Jag nätar medans jag lyssnar på när han andas och sover, skitlätt!!

Så middagen med familjen här på gården blev inte som planerat, vi fick äta i omgångar men så är ju livet och det funkar bra ändå. Fick många bra insikter när jag pratade om jobbet och gården med Lina =)

Dina har återigen bevisat att hon funkar klockrent med barn. Är så glad att hon känner sig trygg med dem och bara går undan om hon störs. Hon lägger sig gärna brevid eller sitter och tittar på Felix när han sover i sin lilla säng.  Är även väldigt glad att jag lärt henne att inte vakta saker mot människor för felix spanade in hennes dentastix några gånger, sånt som man inte tänker på kan bli en konfrontation mellan litet barn och hund.



god is spelled dog backwards....

Kategori: Allmänt

bloggtystnad i ett par dagar. Har verkligen haft fullt upp hela veckan, har jobbat minst 10 tim per dag men det är kul och det ger mig full kontroll på allt som sker nere på kenneln och det är så jag gillar att ha det. Dessutom slutade mitt internet att funka i nästan 2 dygn, CHOCK!! he he.

Såg på "Bones" och undrade varför i helvete cesar Milan var med? Jag kluckade gott åt hans "nya" karriär som skådis. Cesar Milan är ett hett ämne i hundvärlden. U are either with him or against him. Jag är against i stort sett allt han gör, han tränar inte på ett sjyst sätt. Även om jag håller med honom att motion och stimulans kan bota mkt problembeteenden.....bara det att ryck och slit i nacken, skrämmseltaktik och påhittade "vargmamma-handen" samt lite stackelhalsband och sånt som jag sett han använda inte hör hemma när man tränar en hund. Man ska inte knäcka hunden lixom. Bara acceptera att USA ligger rätt låååångt bakom sverige när det kommer till hundträning. Om man ska lyssna på nån hundtränare på teve så ere victoria stilwell, hon använder klicker och allt och är toppen tkr jag.

Här går folk med sina vorstrar och mallar i flexikoppel....det tycker jag känns lite konstigt..

I helgen är jag ledig och min mentor tillika kusin Lina och hennes man och barn kmr och hälsar på. Det ska bli toppenkul!! Lina har jobbat här på kenneln för flera år sedan och är anledningen till att jag är här nu =)

Nu har jag hodepine....trevlig helg ya´all

Dead rooster

Kategori: Allmänt

Dagen har varit bra, som semester, det är bara 17 hundar nere på kenneln, det ekar nästan så tomt är det. Men då hinner man ju fixa xtra mkt med de som är där. Tog ut nästan alla i löpegården så de fick leka och nosa, nice.

När jag gick in till hönorna för att mata och fixa med dem idag så hittade jag en av de stora tupparna död på golvet. Den såg större ut när den var död. Den hade stängda ögon och såg ut som den sov. Det såg ut som den bara hade bokstavligen "trillat av pinn", låg under sittpinnen. Den var fin men jag har sett att den haltat och så och den andra tuppen har varit elak mot den då och då. Han vägde fan bly. La honom utanför hönshuset och tänkte att jag skulle hämta en påse och lägga honom i. Tog med mig hundarna för o gå promenad. När Dina såg tuppen ligga i snön så gick hon lugnt fram, nosade honom lite på magen och sen attackerade hon honom och bet sig fast typ, bara slet lixom. Fick fösa bort henne från liket med benet flera ggr medans jag försökte hålla i 2 flexikoppel och samtidigt manövrera ner tuppen i påsen. Inte lätt. Shit jag blir chockad av min tibetanska spaniel. HON FÅR INTE HÄLSA PÅ HÖNOR, NÅGONSIN!!! Det var ju en incident ett par år sen då hon jagade en liten höna och bet den i rumpan, hon har även bitit en duva i stjärten. Vet inte om det är nått med fjädrar men hon är inte säker runt smådjur och fåglar. Bra att jag bor på en gård dårå.......

Min norska telefon tog sig ett dopp i lite vatten idag....and is no more. Först var den ok men sen ballade den ur och dog. Fan, haft den i 5 veckor. Brukar aldrig sumpa mobiler. Som tur var så har jag min svenska mobbe, bytte bara sim-kort. But still.....