The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

okej?!

Kategori: Allmänt

Jag glömde totalt bort att det är valborg idag. Brukade inte valborg vara mer kallt och inte så grönt? åh vad jag minns när vi var 14-15 och firade valborg ute i kymlinge skogen. Grilla och bli full på folköl. Och Jemil råkade dricka dikesvatten (eller var det en av de andra tusen gångerna vi var där ute?) those were the days =). Skulle kunna skriva en bok om alla busiga grejjer jag och emelie hade för oss när vi var teens =).Här i norge verkar inte valborg så hett. Har inte hört nått om det iaf. Så nej, blir inget valborgsfirande för mig i år. Ska vara hemma och färga håret ha ha.

Okej, jag red på cony lite på stora ridbanan idag. Sen drog han iväg och löpte hela långsidan med mig på och rakt upp i ett skogsparti (som tur är är allt instängslat annars hade han nog löpt ända upp till stallet). Jävla kråka, åååh hatar det där och jag blir lite shaky och vill inte rida någe mer men jag måste bara ta tag i det och köra på och inte bli skrämd men fan, jag fick ligga nere vid sadeln med huvudet för o inte få grenar i ansiktet. Okej, bara för det så MÅSTE jag rida imorrn och det ska gå superbra. Grejjen är att jag aldrig ramlat av en häst nånsin and what you don`t know scare u.

Btw, HEJ MAMMA!

livin it up in the garden

Kategori: Allmänt

jag sitter i en sjyst stol utanför stugan just nu. Lite iste och macker springer runt på tomten. Paddan som kan vara olydig sitter i en långlina och klampar runt lite i rabatten. så himla lyxigt att bara behöva öppna dörren så är de ute. Dina sitter ute ganska många timmar om dan och bara tittar på saker. Sen går vi ner till stallet och kollar lite på får och hon är med mig på jobbet ibland. Då får hon strosa runt i rastgårdarna vid kenneln med några andra hundar. Hon är så trött på kvällarna så hon går och lägger sig i min säng timmar innan mig. Så just nu har vi ett bra liv. Så härligt med varmt väder så man kan sitta ute. Macker är tillbaka i stugan. Känns väldigt pigg men så går han ju på smärtis oxå så who knows. Han släpper jag bara ut, han springer lös på tomten typ hela dagen för vi har ingen sele till honom och han får inte ha halsband längre (exakt varför jag har sele på dina, halsband skadar nacken) så han kan lixom inte vara kopplad för tillfället. Härligt hundliv va? Du får inte vara kopplad.

När mamma och pappa kommer så ska vi bygga en liten hage på baksidan av min stuga så det bara är för hundarna att springa ner dit via altanen. BLir nice för Dina att kunna vara lös utomhus oxå. ah det blir sweet helt enkelt.

Nu ska jag storstäda och sen ta en ridtur.

Ha en trevlig helg allihipa.

life has twists and turns for sure

Kategori: Allmänt

Saker kan vända så fort.

Igår hände allt möjligt skit. När jag skulle lufta hundarna efter lunchen så hittade jag en av dem i kramper. Först trodde jag att han hade fått knas med kistan (magsäcksomvridning är min största skräck här på kenneln) för han gick lixom baklänges och kroppen var krökt som om han skulle spy men sen insåg vi att han hade ett epilepsi anfall vilket han oxå äter medecin för (men jag tänkte att han var safe då och jag hade inte glömt morgon tabletten). Så han repade sig hursomhelst ganska fort och blev lilla skrikiga taxen igen, söta baby <3

Men sen lite tråkigare grejjer. Macker, världens bästa och finaste tax-gutt tillika min lilla husgäst är dålig. Han har varit utvisad i några veckor för en av gårdens hundar löpte och han visade sig omöjlig att ha inomhus då. Så han fick bo lite i kenneln. Sen hade jag massa folk här och han är rätt intensiv så jag tänkte ta in honom nu i veckan igen. Men ack nej för han fick nått strul med vad vi först trodde va ryggen (diskbråck typ) men som visade sig vara nått med nacken som vetten inte kan lokalisera så nu går han på smärtis/kortison och vi hoppas han ska bli ok igen, att det bara är en inflammation eller nått. Åhh jag blev så orolig. När jag såg honom i smärtor så trodde jag inte han skulle komma tillbaka från vetten, fy fan. Han bara skrek så fort han rörde sig och kunde inte lyfta huvet och när han skulle lyfta sitt lilla korvben och kisssa så föll han ihop på marken och bara skrek och skrek. Ok , nu är han rätt mkt dramaking, kan pipa till för det mesta men det kanske är för han har haft ont en lång tid? Who knows. Jag vet iaf att sånna symptomer inte är bra. Men he lived to see another day. Han fick strosa fritt här uppe vid husen idag och vem hittade jag sovandes på min trappa när jag kom hem....min baby-tax. Han vill komma hem <3

Har anpassat mig till vardagen igen. Men känner att jag fick 1000 ggr mer energi efter sällskapet förra veckan. Känner mig otroligt kreativ och mkt säkrare. Älskar detta jobb!

Red idag oxå, nu har jag konstigt ont i mitt cp-ben. Åhhh jag blir så irriterad.

helt alene igen...

Kategori: Allmänt

Oj, veckan gick så snabbt, den var så intensiv och jag hade så trevligt. Först att jobba och bo med Lina och sen kom Emelie och Martin i fredags och vi drog in till oslo och gjorde massa gårds-aktiviteter såsom att strirra på ett får som skulle föda. Satt i ca 3 timmar men till slut födde det 2 fina lamm som vi döpte till Lina och Martin ha ha.

Såå himla kul att jobba med nån som har så mkt erfarenhet som Lina har, hon känner denna gård och folket utan och innan och nu ska jag smälta alla bra tipsen jag fått och sen ska jag införa dem i mitt dagliga arbete. De kommande dagarna kommer de flesta hundarna resa hem och sen blir det som vanligt ett litet tag, sen börjar sommar-kaoset, längtar på nått sätt.

Dina har varit superduktig på senaste. Suttit ute nästan hela dagarna, varit med i kenneln, vallat en bock, gått på långtur. Jätteskönt att hon kan vara med så mkt, hon är typ helt slut på kvällarna.

Nån annan som är helt slut är jag, har inte sovit lika mkt som vanligt och jobbat massor. I fredagskväll var jag så trött att jag glömde ta ut linserna ur ögonen innan jag gick o la mig. Sen på morgonen var jag så lost så jag inte registerade att jag vaknade upp och kunde se ha ha. 

Nu sitter jag här helt ensam i min lilla stuga =(. Trist att allt skojjigt tar slut så snabbt men förhoppningsvis kommer det flera stunder som det varit på senaste. Päronen kommer ju upp snart, om lite mer än 2 veckor.

nu ska jag deppa lite och anpassa mig till vardagen igen.

Ut och städa hos hönorna och sen ner till kenneln och ta kundetid. Blir bra =)

let the good times roll

Kategori: Allmänt

Veckan flyter på bra. Det är toppen att ha Lina här och att jobba med henne. Jobbar mkt men det flyter på fint när man är fler. Har kört lite bil så nu är jag över den spärren.

Mer info om ett tag, har alldeles för mkt som ska hända nu närmsta dagarna.



Har ni sett vad liten penny ser ut o vara. Jätte-paddan attacks! Det ska skilja 26 kilo mellan dem, så ni vet =)

Penny love 7 år <3

Kategori: Allmänt

Idag fyller världens bästa greyhound år! Shit, det är inte så farligt gammalt ju. Om 4 dagar har vi haft henne i 8 månader och jag har varit borta från henne i 3 månader. But who`s counting? Det är ca 4 månader tills hon kommer upp hit till norge och vi kommer få en underbar höst härute på landet med massa skogsturer. Då blir padda glad, hon har nog saknat sin lillasyster tror jag.

Älskade hund, du har gett oss så mkt glädje och mening i livet <3

påskferien är här

Kategori: Allmänt

Påsken har en ny innebörd detta år. Idag började det fyllas på med hundar och katter och imorrn blir det ännu mer.  Det blir fullt hus i kenneln. Kul det ska bli. Och kul att få jobba med min kusin/mentor Lina och en tjej som jobbat här tidigare som heter Kjersti. Ska som vanligt bli lärorikt att jobba med andra.

Igår hade vi kris på kvällen. Lilla petra (familjens lilla hund) var spårlöst försvunnen. Letade i en timme men sen blev det mörkt. Grejjen är att hon hade följt med mig och Dina en bit på tur. Men vi gick ca 150 meter längs ena sidan av staketet till hästhagen, sen vände hon plötsligt och sprang tillbaka mot gården så jag tänkte inte mer på det men sen ringde Katie och var upprörd för de hittade inte petra. Fan va vi ropade. Katie trodde hon hade hittat nån att följa efter, typ att nån tagit henne och det kändes inte bra, kände mig skyldig på nått sätt men samtidigt vare det  ju praktiskt taget på tomten som vi gick på tur på, hur kan hon hinna försvinna på den lilla biten.

mmmhhh jag kände mig skyldig tills annika sa att petra hade varit på låven när de tog in hästarna och grejjen var att då var jag redan inne för jag såg de ta in hästarna från mitt fönster. Och mkt riktigt så gick vi ner till Låven (stallet) och där låg Petra och snarkade i sin krubba. åååhhhhhh

Har varit ganska mkt på tur senaste dagarna. Hittat nya vägar i skogen. Finns inget bättre än en skogspromenad på våren =)

nu ska det sovas....gonatt

mandag

Kategori: Allmänt

På väg från jobbet så kikade jag in i stallet, då höll ett får på o föda. Jag såg lilla lammet ligga i sin lilla säck så jag hoppade in och rensade dens munn och frigjorde den lite från sin säck, så pep den sitt första pip. Underbart, livets mirakel <3

Red en långtur på COny ute i vida världen och idag vare inga katastrofer. Framsteg. Härligt att rida ute i solen i fint landskap efter en intensiv dag.

Jag undrar när Sons of anarchy säsong 3 kommer ut på dvd...längtar som den box-junkie jag blivit.

Myggorna har vaknat och jag känner mig direkt  äcklad och obekväm. Jag har huge issues med mygg. Jag får inte ett litet bett, jag får svulldnader som finns kvar i flera dagar. Som tur är har jag massa myggmedel i skåpet som jag ska bada lite i när jag går ut på kvällarna.

Näää nu ska jag hoppa in i duschen och sen sussa lite (mkt)

x

Shitty mood

Kategori: Allmänt

Som ni märker så är jag inne i en positiv fas för tillfället....eh

Dagen var bra men jag hatar när man går upp, äter frukost och kollar teve i hundra år, sen gör man sig iordning och när man väl kliver ut genom dörren så är man gris-trött redan, och vill in och sova ett tag. Så oproduktivt.

Träffade Petra, svensk/amerikanska tjejen jag träffade för ett tag sen. Vi är ju båda nynorska och knaglar oss fram med att lägga in norska ord i meningar och känna oss duktiga för att vi anammar norska kulturen. VI fikade på enda öppna fiket i norge...typ. På söndagar är nämligen allt stängt. ALLT!!!! Storsentret, Ica maxi, u name it. Kiwi (typ som matnära) har en liten kioskliknande del som dom öppnar endast på söndagar där det finns de nödvändigaste såsom mjölk och bröd och sånt. Clearly så hade dom inte röd hårfärg och starbucks seattle mini-is latte där (dah), ändå så svepte jag ett argt varv genom denna lilla kiosk. Fuck! Jag som var pepp på o färga just idag. Vi hade med oss småtjejer i bilen för vi var och åt lite hos petras bror som bor på andra sidan dalen och när de hörde att vi hade lamm här på gården tändes ett hoppfullt ljus i deras små ögon så hela skocken på 5 kids fick haka på på en lite ståvi-tour. I bilen var jag såklart lite klagig över ofruktsamma jakten på hårfärg

Liten norsk tjej: "Vilken faerg ska du ha?"
Jag: "ehm rött...
Liten norsk tjej:" Hvorfor ska du göra det? Håret ditt är ju redan rött??!!"
Jag: "Ja he he, det är lite ljust uppe på huvudet bara (klappar på de minst 2 cm långa råttfärgade utväxten på huvudet)"

Tjejerna såg lite fundersamma ut. Såklart, man tror alla vet hur grejjen med hårfärg funkar men detta var typ tjejer på 8 år, såklart inte, de vet ännu inget om den eviga jakten på den obefintliga utväxtranden, bless their innocent hearts. Jag har färgat håret sedan jag var 12 år så för mig är det lika naturligt som att borsta tänderna typ. Har varit dålig på senaste att hålla efter utväxten, men det är för jag inte hittat perfekta shaden än. Jag hoppas på denna nya färg jag hittat på ica maxi.....måste ge mig ut på vandring efter den i veckan.

Aldrig att jag går till salongen nere i byn och färgar. Inte som hon misshandlade mitt huvud när hon klippte topparna. Hon skulle säkert kunna fräta bort håret bara för att jag är svensk eller nått. Och sen säger hon "åh nydelig faerg du har, men inte här uppe" och knackar på min naturliga hårrand.....takk så kjempemkt dårå...

Ska nog aldrig ha helg. Härligt o göra andra saker än kenneln ibland men jag älskar rutinerna som mina dagar har när jag jobbar. Som tur var jobbar jag nästa helg =P

Har blivit hjärnskadad av att ha lyssnat på Adele hela helgen. Om och om igen. Känner mig bitter, glad, ledsen och hämdlysten
...."Your gonna wish you never had met me". Men ack vad jag älskar den tjejen och hennes röst, hon påminner mig och Uk och om Lottie <3

Trevlig uke allesammans

wild wild west

Kategori: Allmänt

Oj, när jag satt så deppig i soffan så visste inte jag att jag skulle göra så mkt idag.

Gick på jättehärlig långtur med Dina och minstinghunden i familjen, norfolk terriern Petra. Så härligt med torr barmark. Trodde faktiskt aldrig den tjocka snön skulle försvinna men det har den så gott som.

Sen började jag storstäda huset OCH hör och häpna göra lite markservice runtom huset samt raffsa lite i trädgården och torka av utemöblerna. Som ensam husägare måste man se efter grejjerna lite. Kändes lite vuxet samt att jag har en ny förståelse för att äga ett hus, det innebär mer jobb än vad man tror om det ska vara fint.

Älskar att ha huset städat och fint...njuter verkligen =)

Familjen hade nån slags pannkaks/garden party mitt på dagen. Så jag fick komma och äta massa grejjer och dricka kaffe så det var toppenmysigt. Dom verkar alltid ha massa folk över, familj, vänner, barnens vänner, morfar och mormor och diverse hundar. Så himla mysigt. Förra veckan hade vi ju fårklippning. Då kom det typ 20 pers och vi åt våfflor utanför stallet.

Sen kommer vi till anledningen till överskriften. Jag skulle rida Cony för första gången på nästan 2 veckor. Mmmhhmm. Ridbanan är typ översvämmad så det finns en ridbana längre bort vid en granngård som man kan använda. Men jag tänkte ta cony på en lite skogstur först. Han var otroligt nojjig hela tiden. skyggade för massa grejjer, fick ta det otroligt lugnt för det kändes som att sitta på en tickande bomb. Sen kom vi till ett fält och då fick han spel, han skulle inte gå över det och började stegra och försöka dra iväg på vägen vi kom ifrån. Jag fick inte panik direkt men jag är ju inte heller van vid sånna situationer och jag kände mig lite färsk efter vårt uppehåll så första bästa sekund jag fick han och stå lite stilla så hoppade jag av och ledde honom. Han var otroligt stressad en bra bit men han försöker inte dra iväg från en och slita tyglar i handen så det är ju skönt. Är alltid lite orolig för att man ska falla av och göra sig illa eller att han ska slita sig och springa bort och göra sig illa. Nej, sånt får inte ske. Jag försöker inte leka cowboy, jag är ju här för o jobba och inte för att vara dum och övermodig och bryta ett ben, nee det funkar inte alls. Så man får ta det försiktigt (om mamma läser detta så kommer hon ändå få lite panik he he). Sen gick vi till ridbanan. Den i sig var kaos med skorp-is och staketet var ganska ödelagt av hästarna som går i hagen utanför. Men det var inte största problemet. När jag kom dit var klockan halv 6 och de hade tagit in de vanliga hästarna som brukar gå där. Jag går jämt förbi där så jag vet hur alla ser ut. Men nu var det en kolsvart häst med ett helt vitt ansikte och isblå ögon där. The horse from hell. Han sprang som en vilde längs staketet när jag och cony gick förbi. Sen när jag bestämde mig för o skita i o rida på ridbanan med den galningen brevid så skulle vi rida hemåt. Men den andra hästen hetsade så mkt så när jag satte upp på cony så drog han, vi blev halvt jagade längs hela staketet av den andra hästen. Ut på vägen och där fick jag stopp på cony, sånn tur att han inte löpte hela vägen hem stackarn. Förstår honom. Lite senare när jag berättade för katie om den katastrofartade ridturen så trodde hon att det var en hingst som dom tar ut när de andra hästarna går in. Så det förklarar ju mkt. SOm sagt, inte bästa ridturen, vi får helt enkelt miljöträna lite framöver...och inte gå till ridbanan när hingsten är ute.

Sen har jag fixat lite med hästar och får nu på kvällen, samt stängt kenneln. Nu blir det relax en kopp te, yay.

Lördags-bitter

Kategori: Allmänt

Just nu känner jag mig deppig. Har suttit o glott på datorn i 45 min och nu känner jag mig bara bitter. Inte pga nätet utan bara för att jag hatar den känslan av att "nu måste jag ta tag i dagen" och kommer mig ändå inte för med att göra det.

Är så himla trött på Dina för tillfället. Hon är så himla skällig. Sätter ut henne utanför huset i lång låååååång lina och tänker att nu kan hon skrutta runt och sitta o sola men nej, då sitter hon och skäller på lite saker. Som att hon vill att jag ska göra allt för henne. Det är så hon har spelat mig så länge jag haft henne, hon får mig att göra saker för henne. Hon behöver inte tänka själv. Minns att jag började lära henne att öppna paket och kartonger och få godis ut ur flaskor för att hon skulle lära sig att göra saker själv. Tog ett tag, hon gick fram till paketet, tog tassen på det och sen satte sig, och skällde lite och ville att jag skulle öppna det så hon kunde få godisen. Nu är hon ju grym på dessa saker visserligen, men hon är forfarande himla manipulerande. Ååååh jag vill bara ha en hund som slutar skälla när man ber om det. Ska börja klicka på allvar nu men det känns tungt ibland. Man skäms för att klaga på sin hund eller barn till och med. Man älskar denna varelsen men alla förhållande har negativa aspekter, såklart. Inget i livet är en dans på rosor. Just nu vill jag strypa henne................

Vi ska gå på långtur snart, det brukar göra susen för att lätta upp lite.

Ska aldrig ha en skällig hund igen..............mark my words!

Måste städa. Köpte nya städprodukter i veckan. Blev typ upprymd över det....det är officiellt, Im MONICA!! (från vänner). Måste tvätta oxå, älskar att ha fint omkring mig.

Btw, igår hittade jag en spindel på väggen i sovrummet, den var ganska stor, kanske en cm tvärs över. Det är det värsta jag vet med landet. Spindlar. Jag accepterar alla andra djur, ormar, råttor, insekter i allmänt, sånt som är vanligt att folk inte gillar. Men det enda jag inte gillar är spindlar. Kan vara en syrsa med massa ben, men så fort det är en spindel så är det skräck. Och nu när man bor i en marklåg stuga med massa skrymslen och vrån så börjar jag känna av denna skräcken för dessa djur. Tittar misstänksamt omkring mig. Hittade en stor spindel i påsen där toarullarna låg i. En spindel kröp på min tröja, såg det i spegeln men trodde det var nått skräp, slängde iväg skräpet och det dunsade lite i golvet när den landade, eeeeuuuhhh tjock kropp, blääääääääääääää. Jag måste ju döda dem. Jag kan inte leva med tanken att den ska finnas nånstans i mitt hem. Näää, och jag vågar inte fånga och släppa ut.

Igår hade jag svårt o sova efter spindel-incidenten. Börjar bli lite fobisk här känns det som. När jag är i stallet som har högt, och då menar jag HÖGT i tak och med massor av stor och tjock spindelväv uppe bland bjälkarna så brukar jag ibland stå och stirra upp på det och cringa lite. Usch, tänk vilken size på spindlarna som gjorde den väven.....imse vimse lixom.

Näää nu ska jag slå bort de tankarna................ut och bli på bra humör igen.

lazy friday

Kategori: Allmänt

svintrött.....ska nog gå o lägga mig snart för jag känner inte att jag sovit så bra sista dagarna. Eller så blir jag trött av detta väder. Idag har det blåst storm...igen, och jag har kommit fram till att av alla olika slags väder så tycker jag MINST om när det blåser. Blääää. Jobbat mkt denna vecka, har varit mkt hundar och jag har hjälpt till en hel del med lammen oxå. Skulle få trillingarna och bara dia från en puppis, hhmm det var ju lätt, not. Binda mamma,lyfta upp och hålla fram en puppe samtidigt som jag håller för den andra och de lammen som inte diar står och suger på mina kläder...mamma får var lite överfull så jag skulle tömma den ena lite mer än den andra.....men jag lyckades ok, dom lever fortfarande så mission accomplished.

Skulle rida idag för första gången på hundra år, men sen blev det till o jobba över och nu ska jag stänga kenneln. Hoppas på o rida imorrn, länge =)

Som vanligt när helgen kommer så känner jag att det är mkt jag vill göra. Får se vad som blir av.

Måste bara säga att jag såg ett litet klipp från svenska Big brother...och nu mår jag JÄVLA ILLA. Hela den där miljön är äcklig och jag skäms o deras vägnar för att dom springer runt och fånar sig. Tänk att det fanns en tid i mitt liv då jag satt bänkad varje avsnitt. Den tiden är förbi, DEFENITIVT!!

ÅH, man ska inte blogga när man är hjärndöd....allt man skriver är  bara trist. Återkommer när jag inte är hjärndöd

god helg

here comes the.....RAIN?!

Kategori: Allmänt

Ahhh hallå, man har glömt hur nederbörd i form av regn känns. Idag när jag käkat lunch och skulle gå ut med Dina så hörde jag tappande på fönstret, Could it be? Yes, det spöregnade iskallt regn som matchade den allmänt mörka och grå dagen. Jag kände mig riktigt deppig pga vädret även om jag tycker det är ganska mysigt när det regnar och grejjer. Känner mig uppgiven. Jag har svårt att hantera när det är smutsigt i kenneln och just nu så ser det ut som helvete pga av att allt smälter och lämnar en sörja som både jag och hundarna trampar omkring inne på golven. Jag städar hela tiden, hatar när det är skitigt. Hatar det! Men det är bara o acceptera i ett par veckor till, suck.

Igår föddes de första lammen. Jag berättar mer om det och om fårklippningen och visar bilder senare.... I love the country life <3

pricey

Kategori: Allmänt

OMG jag kan inte säga det för många gånger. Det är så.jävla.dyrt.med.mat.i.norge!!!!! Såååå jävla dyrt!!

Köpte en chockladkaka, en lite påse pulverpadder och 5 pack sandwiches, 109 nok!!!!!!Blam!! För man är lite småsjuk och vill trösta sig med lite glass och gottis. Dessutom, Ica Maxi voyenenga, så jävla dåligt skyltat. Jag läste noga vad glassen kostade, jämnförde paket och kom fram till att det måste va den som kostar 19.90, inte så farligt men det är ju 5 små glassar. Sen vid kassan blev det svindyrt och jag tänker inte tråckla runt med en kassörska som bryter heavily på thailändska, jag förstår ju nätt och jämt norska så brytningar klarar jag inte av att förstå typ alls. Nää det är ju inte värsta big dealen, då vet jag nästa gång, glass är pissdyrt, end of story! Vilken glass du än tar. Ska ta b and J nästa gång, kostar bara 63 och den är ju svingo (glassen jag köpte idag kostade 45.50). Har väl blivit lite för van vid Sverige och Skottland där det är så mkt billigare. Sa till pappa att jag skulle gå på REA på coop när jag var i sthlm, det är ju som REA för mig jämnfört med här. Tänk o ha barn här, så dyrt, fast då tänker jag ju i svenskt perspektiv. Är det dyrare tjänar du ju mer. Jag gör ju inte av med speciellt mkt cash så egentligen är det inget att bråka om.

Malin- om du läser detta. En liten norsk skvallertidning kostar 45 nok!!! Mitt ansikte lös upp när jag fick syn på den, sträckte en skakig hand mot den för att undersöka eventuella skvallerfrosseriet, såg priset och la besviket tillbaka den......det finns ju internet om man vill hänga med. I skottland kostade en BRA skvallertidining typ 1 pund, aka 11 sek. I was in heaven I tell u.

Just det, bokade tid för o klippa topparna, very basic...600 Nok. Men faktum är att det är så värt det, håret är viktigt. På onsdag blir det bort med en halv decimeter.

Nää nu ska jag gå ner och hälsa på hundarna i kenneln och natta dem, bebisarna <3

trevlig fredag

Kategori: Allmänt

Så härligt. I helgen är jag ledig förutom lite stängning imorgonkväll men det är helt ok. Ska ta mig ner för backen och kolla om det finns nån drop-in tid för o klippa topparna. Kostar säkert skjortan oxå, men nödvändigt ont, det är fan 5 månader sen sist. Brukar klippa håret var annan månad ju, nu är det bara svinto lixom.

Åt tonfisk och nudlar till middag, varför ska jag slösa alla den goda maten jag köpte igår när jag ändå inte kan känna smaken av den? Fucking head-cold!! Nepp, nu ska jag bara äta äcklig mat tills jag kan känna smaker igen...

Skulle gå på tur,gick på tur och ångrade att jag gått på tur när hundarna (särskilt Dina) blev helt svarta och blöta och grusiga på magar och ben, det är fan bara sörja på vägarna här ute just nu, gaaah, ska blixtträna hundarna att gå på låda så de håller sig rena tills våren har torkat upp allt he he. Jag har blivit mer och mer kinkig med skit hemma, tror det är för att det är så mkt smuts och grejs på jobbet, jag vill inte ha det så hemma oxå.

Börjat fundera en del på gamla hundar. Dina börjar bli gammal. Än är hon fräsch men jag nojjar för den dagen hon luktar äckligt och blir rutten och stapplig. Häromdagen träffade jag den äldsta hunden jag någonsin mött. Han är 17 år, WOW lixom. Och inte så galet rutten heller, helt döv såklart men annars helt ok. En strävhårstax. Sega som tuggummin den där sorten.

På söndag ska jag vara med och klippa får. Fan va spännande det ska bli =)

lite pics från senaste:

åka tåg......så jävla trist

men bra utsikt

mcd frukost på arlanda, ett måste i sagan "tvillingarna åker utomlands"

vi åkte med tomma väskor


The filling station

Några av shoppingkassarna...


george square by night

Millenium Hotel i bakgrunden, jättebra hotell, centralt och fint.

sista starbucks caramel macchiato i handen, för den här gången..

yes, we were there...tack klm för min dödsångest mellan sthlm och amsterdam, jag åldrades 20 år typ..

ha en trevlig helg allihopa