The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

Last chance Highway

Kategori: Allmänt

Varför kan jag kolla på 100 timmar Rspcsa och Aspca och animalcops, animalsprecint och diverse primatrescue program utan att fälla en tår men jag kan inte kolla på "Last chance Highway" på animalplanet utan att clogg up?? Kollade nu på eftermiddagen och blev seriöst deppig. Det är en kvinna som struttar runt med redneckdialekt och samlar ihop hundar ingen vill ha, som hon sen omplacerar runtom på usa:s östkust.

Får mig att sakna Penny så himla mkt. Får mig att tänka på dagen då jag hämtade hem världens bästa hund, enklaste, vänligaste, vackraste hund. Längtar tills hon är här i höst. Längtar tills jag träffar henne i slutet av mars. Är glad att jag tog en rescuehund och jag kan totalt relatera till människorna och hundarna i last chance highway.

Jag vet att det var ödet som förde mig och penny samman. Det är inte så att man bara väljer en hund, den väljer dig. När jag såg henne på nätet första gången började jag gråta och sen smsade jag Emelie och sa att jag hade hittat henne, "vår hund". Sen var hon på väg till tjeckien men i sista sekund så norpade vi åt oss denna godbit. Hon hade tillochmed fått rabiesvaccinationen, så redo för tjeckien var hon. Phewww, lucky us...and her =)

På arlanda när jag hämtade henne så var det som att vara med på en födsel. DOm sitter i gigantiska kattburar typ och sen öppnas luckan och folk står ivägen och det blir stök och buren kränger och folk trär snabbt halsband och koppel över huvudet och du får ett snöre i din hand och sekunden senare så "föds" en enorm grå och vit (numera svart och vit hehe) grey fram, hon är din och hon är där och du kan inte fatta det och du kan inte se dig mätt på henne. Du känner för henne för hon tittar på dig och vet inte vem du är, du är bara ännu ett ansikte av så många hon sett i sitt 6,5 åriga liv som inte betyder något, som inte är hennes....

Tänk att den dagen ändrades det. Från att stå på kennel hela sitt liv till att få vara med folk, ligga på mjuk bädd, ha leksaker och bra mat och rutiner och få komma ut och upptäcka världen, motionera, springa. Någon som masserar och smörjer in dina trampdynor varje kväll, nån som kmr med tuggpinne då och då, klappar, kramar, gosar ser till att du mår bra och tar dig till veterinären och ordnar så att smärtan i din munn av att tänder hänger löst försvinner. Nån som köper ett täcke som håller dig varm och en sele så du inte ska få ont i nacken. Nån som köper en stor bil bara för att du ska kunna åka bekvämt =)

Hon knöt an till oss snabbare än vi trodde hon skulle, och Dina och hon fann varann nästan direkt. Efter 6 månader så är hon våran och hon ser inte tillbaka =)

Det är en fin historia om en rescue-hund, spelar ingen roll vad nån har att säga om omplaceringens vara eller icke vara. Jag kmr garanterat ta fler rescue-greys i mitt liv..

<3

Lördag

Kategori: Allmänt

skulle kunna gå ut och rida lite...but It`s pissing down snö/regn så även om det är typ plusgrader (yay) så känner jag att en timmes promenad och en timmes storstädning hos hönorna så tror jag att jag lyxar mig och bara ligger i kojjen med macker och Dina och surfar, ev sover.

Trodde väl aldrig jag inte skulle ta chansen och rida när den ges, jag är ju besatt av hästar och att rida! Men även jag som är ur och skur tkr inte att det är skojj när man knappt ser nått och allt blir dyngsurt och jävligt.

Ledig hela helgen. Har aldrig haft det så soft som denna vecka, fått sluta tidigt lite och inte stängt. Men Mali har ju velat ha alla timmar hon kan få så jag har kunnat softa lite med gott samvete, jag har ju min lön som jag klarar mig på så jakten på xtra timmar blir inte blodig alls.

Igår chillade vi båda dock, lagade lasange och kollade film, så mysigt!

Trodde jag tappat luren i snön eller nått igår. Sista gången jag såg den var vid 17 tiden sen när jag provade o ringa den på kvällen så var den död. Jag var inställd på en mobil mindre när jag vaknade imorse av att den ropade på mig ute i hallen. Hade vanliga alarmet på och det funkar ju även när luren är av så jag somnade om med ett leende på läpparna och ett problem mindre att starta lördagen med.

Borde försöka städa lite denna helg....det är kutterspån i hela huset. Snö + hönshuset= spån överallt. Ser mer ut som en hönshus hos mig än hos hönorna...

ha en trevlig helg allihopa

glad lax

Kategori: Allmänt

Idag har jag ätit upp nästan en hel salma-lax helt själv. Den höll på o gå ut så jag pressade i mig lax till både lunch och middag, but still, en HEL. Bra jobbat.

Så trött. Dina är uttråkad och tramsig, jag är trött på denna vinter som gör att vi inte kan promenera nånstans, det är bara tjock snö överallt.

Idag fick jag mitt Norska personnummer, Yayy!! Här ska nätshoppas =) he he

Måste komplettera till skatteverket i sverige, mkt man ska tänka på som man inte tänkte på men det ska nog bli bra till slut....



Btw

Kategori: Allmänt

Jag missade det inte, jag missade bara att skriva det.

Igår fyllde min älskade padda 8 ÅR!!!! <3 <3 <3 <3

Var tar tiden vägen egentligen? Så många år, så mkt vi har gått igenom och jag hoppas på 8 år till =)

Hodepine

Kategori: Allmänt

heter det ens så? Jag försöker suga in så många norska ord så det nästan känns som jag hittar på vissa och tycker de låter väldigt norska och korrekta.

Det är det jag har idag, hodepine=huvudvärk, massivt!! Men dagen har flytit på greit anyway, det är ju typiskt tisdag att vara lite off.

Jag är kär i en siameshona nere på kenneln. Hittills har jag inte blivit kär i nån speciell katt (förutom måns dårå, såg honom klämma sig in igenom en kattlucka nere vid stallet, såg bara en fet rumpa och 2 sprattlande tassar, sött). Jag ÄLSKAR den lilla siamesen. Hon hade världens duttigaste matte, stannade en halvtimme och duttade med tinkerbell, men HEY WHO WOULDN`T. När Tink inte vill vara i famnen så gör hon sig tung som en liten päronformad säck tills hon glider ur ens grepp och ner på golvet. Att ha henne i famnen när hon leker säck är inte lätt. Hon är som en liten person, läskigt och sött. Jag ska ha en sån om jag ska ha katt, LÄTT!!

nä nu ska jag sova.

Ha en bra vecka allihopa

16.49

Kategori: Allmänt

Jag liggar och nätar i sängen. Vill eftermiddags sussa lite för det är det bästa som finns men jag drack en kaffe för nån timme sen och jag tror inte det blir genomförbart o sussa nu.

Hemma i Sthlm är det just nu 30 års fest för min storasyster som anlände från skottland tidigare idag. Jag önskar verkligen jag kunde vara där men jag kunde inte ta ledigt från jobbet nu pga vinterferie och så. Ska ju ändå hälsa på henne i skottland om en månad, det får bli lite tröst iaf.

Fatta 30 år!!! Om jag ska vara ärlig och det är inte bara för att hon är min syster, men hon ser typ likadan ut som hon gjorde när hon var 20, so weird, hon känns helt ålderslös. Jag hoppas att jag oxå har lite av det i mig. Jag vill inte åldras...än.

Åh längtar till skottland 24-29 mars. Jag ska shoppa tills jag blöder ur alla hål.....typ...aja jag ska shoppa mkt iaf. Och jag ska dricka starbucks coffee, äta svingott, äta allt gott godis dom har i uk. Köpa massa roliga hudprodukter, röka cigg, vara full. Jag ska anamma citylivet i 4 dagar så jag får det ur systemet så jag kan spendera en härlig och lugn sommar här på landet (när jag säger lugn så menar jag mer inte så mkt fest, för jobbmässigt kmr det inte vara lugnt under sommaren). Jag älskar att festa och var full och busig men jag älskar oxå djur och natur och lugn. Jag kmr aldrig bli av med dessa 2 sidor. Jag tycker att det är sweet att ha smink och hålla sig uppstyrd även fast man jobbar med djur och får bajs och kiss på sig och är allmänt skitig. En lantis i en city-kropp....

Btw, red bästa passet hittills tidigare idag. Vi kunde trava flera varv runt "stora varvet"utan att han drog iväg och det tar mig 2 varv till för o få stopp på honom. Har börjat träna på arbetstrav, vad jag förstår från ridskolan så är det när man inte rider lätt, am I right? Och jag har sjukt svårt att sitta djupt i sadeln, studsar som en gummiboll. SÅ nu sista varvet så tog jag bort stigbyglarna, nu när han ändå var så lugn idag, och det gick ganska bra. Kul att utvecklas och gå framåt. Är superglad att jag gick en termin på ridskolan innan jag kom hit för där lärde jag mig mkt nyttigt. Annars hade jag nog bara skrittat runt och varit fantasilös men nu försöker jag bemästra ridkonsten med att få honom att backa, vända på stället, lyssna bättre på olika rörelser jag gör och inte dra honom i munnen och skänkla hårt. Jag tränar honom som en hund ungefär. Samma princip, positiv förstärkning när han gör rätt. Den här veckan har jag ridit 3 gånger så det är superbra träning oxå.

ha det gott nu allesammans. Imorrn blire jobb igen, åh vad det blir mkt jobb i veckan men jag ÄR REDO =)

jag älskar söndagar

Kategori: Allmänt

Särskilt när man vaknar kl 7 med huvudvärken från kvällen innan (och inte har varit full ens). Tror det är nacken och ryggen, för jag låg och glodde på nyinköpta säsong 1 av glee hela kvällen igår. Soffan var full med macker och Dina så då ligger man som en ostbåge för att alla ska få plats, inte så ergonomiskt. + att jag red ett pass igår och cony var lite vild. Borde leta reda på en kiropraktor och kosta på mig lite massage , det skulle göra gott. Och sen motionera mera och kanske börja träna. Vi får se till våren...nu tänker jag inte röra mig förrän det blir vår =(

Har känt mig lite irriterad senaste dagarna. Man hinner tänka mkt när man bor här själv i stugan, mkt tid för en själv att göra soul-searching. Känns bra men jag blir frusterad att jag vill ha så många svar men inte hittar dem.

Åh jag blir totalt galen på folk som säger A men inte B, men jag kan inte förklara det på ett bättre sätt.

Ska försöka att aldrig vara den som är så igenknäppt att den säger A men inte B, inte ens på fb. Vad e det för mening med att splasha ut saker om du inte tänker göra det till fullo...?

och så gör jag det själv haha

idag ska jag vara ledig och gå på tur med hundarna, kanske rida och sen bara ligga och dega
på soffan. Så skönt!

fredag..igen

Kategori: Allmänt

and the beat goes on

Idag var det en bra dag. Mkt hundar och katter men Mali, en tjej som har jobbat här tidigare har kommit för att hjälpa till under vinter ferien. Starkt av henne då hennes pappa precis gått bort. Men ibland är det skönt och hålla sig sysselsatt med nått så man inte måste tänka på det tråkiga hela tiden.

Det är skilldnad på att jobba flera. Jag blir typ helt lamslagen, "vad ska jag göra nu""? Inte nog med att Mali har andra rutiner, allt görs på andra tider. Katterna tog inte en halvtimme idag, dom tog 1,5 tim istället. så när jag kmr in hos hundarna har Mali redan matat dem, jag blir helt ur balans utan de tokfasta rutinerna, men så måste det vara för ferietider är så mkt mer intensiva än vanligt, det går inte att göra själv. Det är kul att jobba med någon oxå. Nån som jobbat tidigare som man kan fråga om saker som man funderat på. Fast jag har ju min mentor Lina, men man kan aldrig få för många tips och råd =)

Slutade tidigare, gick en långis med Dina och Macker (skam den som ger sig). Det var supermysigt. När vi kom hem så somnade hundarna på soffan medans jag kollade eftermiddagsteve. sweet! Faktum är att Macker fortfarande sover, han blev helt utslagen av sådär mkt motion typ.

I helgen är jag ledig, skönt för jag har jobbat många dagar i sträck nu. Ska shoppa i sandvika storsenter imorrn och rida på söndag tror jag. Sen ska jag bara sova, gå på tur med hundarna och kolla teve. Synd att mitt personnummer ej kommit, jag vill ju gärna beställa lite dvd:boxar men my hands are tied utan numret. Jag vill beställa ridsaker oxå, men som sagt, hands, tied.

Har fått nån mani att baka. För godis är dyrt att köpa. Känns jävligt onyttigt att äta kakor och grejjer, baka en hel kladdkaka och äta upp den själv. Längtar till våren så jag kan hika i bergen och rida längre pass. Jag vill inte förfalla nu när jag bor i denna hälsosamma miljö. Har inte tagit en cigg sen jag lämnat sthlm. Nice! Imorrn ska jag köpa vitaminer och zink och annat som man behöver för o må bra. Jag sover ju redan minst 8 timmar per natt så det är bra start.

Köpa öronproppar, till när hundarna blir skälliga och ivriga när man rör sig i kenneln. Vi har några hörselskydd men vad är felet på mig? Varför inte ta dem? Jo, jag har en lång stav i örat som gör att jag inte får på mig hörselkåpan. Typiskt mig att pierca mig själv till invaliditet....

ha en härlig helg

great ending...

Kategori: Allmänt

Dina spydde precis, det var torrfoder och shit loads av macker-hårstrån......stackars paddan. ha ha ha, nu sitter hon och är lite ledsen och platt, som ett litet barn. Djur tkr inte heller om att spy..

Skade-torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft enorm OTUR när det gäller och göra mig illa. Jag har halkat så jävla mkt idag, både inne och ute. Har gummistövlar på mig när jag städar i kenneln. Sen är det lixom Målat cementgolv som är väldigt glatt så att det inte ska suga åt sig vätska och sånt. Jättebra....men inte mixen blött golv, vatten och rengöringsmedel och gummistövlar. Fy fan, nu när jag tänker tillbaka, jag hade kunnat bryta nacken. På riktigt! Jag städade en tom bur, har skålar i handen och halkar åt sidan, glider hela vägen ner mot golvet (skitsnabbt) med halsen tryckt mot burens fyrkantiga järnstång, landar med arm och överkropp på metallstången som sitter som en tröskel. SHit jag har märket på halsen efter stången, jag trodde jag skurit halsen av mig först. Så jävla ont, tappade andan och allting, Skålar flög bokstavligt rakt upp i luften och landade i samma sekund som jag gjorde. Faann. Nu är mitt cepe-ben helt galet, det gör så ont för jag landade på den sidan, på typ höften. Helt sne känner jag mig.

Det tar inte slut där, jag har slagit huvudet i burdörrar hos katterna 2 ggr idag. Tog emot kunderna med stor röd bula i pannan, fint!!

Slog knät häromdagen när jag brottades med bångstyrig hund......får småsår på händerna som aldrig läker för man hela tiden skrapar upp dem. Hade glömt hur mkt man gör sig illa när man jobbar med djur. Det är heavy work.

Kämpade med macker inatt igen. Jag sov inte en blund. Varje gång jag rör mig eller ligger vänd åt hans håll (han ligger på min huvudkudde typ) då ska han bli enormt glad och pussa och klättra i  mitt ansikte. HELA NATTEN!!! Han e så go men ni vet när man väcks mitt i natten. Man blir vresig björn "LÄGG AV"!!!!!!!! Och han får banan ansikte och blir ännu mer fjäskig. Men fan, han  va o snaskade på toaborsten innan läggdags, JAG VILL INTE PUSSAS!!!! Imorse var han pigg mört, jag var död sill. Jag öppnade dörren fem gånger för o  får honom och gå ut o bajsa, näää jag vill inte. Så då tänkte jag att han inte behövde. Men sen sätter han sig ändå på mattan och jag blir vansinnig och sjasar ut honom. Fast sånt där tror jag han lär sig på en sekund egentligen, bara att han inte vill gå ut för han kan ju missa något ätbart som bjuds på inomhus.

Jag vill inte ha honom i bur under natten, då tappar hela hans vistelse hos mig sin mening, han behöver och älskar mänsklig kontakt, annars kan han ju vara i kenneln på natten lika gärna. Men jag vet inte, jag måste ju sova. Måste hitta på ett sätt att träna honom till att inte vara så klängig. Men det kmr ju inte bli bättre om jag stänger in honom och isolerar honom.

tips? Jag har varit väldigt bestämd, jag vill inte skrämma honom lixom.

hoppas jag klarar resten av kvällen utan att bryta ben och armar.

Imorrn är det fredag. Yaayy! Då kommer massor av hundar.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Åh det ÄR verkligen tråkigaste dagen i uken (vecka på norska). Men jag fick sluta tidigare idag och hann med ett ridpass på cony. Dock inte det skojjigaste för även om det bara var  -7 idag så frös jag som en gris. Mina fötter och händer dog. Fick knappt på utrustningen på cony och det gör ju att även när man rider så känner man inte för att köra ett 2 tim pass. går lixom inte att koppla bort känslan av att fingrarna förfryser.

Nu är jag svintrött på vintern och snön. Har varit snö av och till (mest till) sen oktober om jag inte minns fel. Om det fortsätter i mars så har vi haft vinter i 6 månader. Så jobbigt!

Idag har det snöat hela dagen. IGEN! Dock bara pudersnö så man knappt behöver pulsa men ändå. Tog en timmes prom på lunchen med Dina och Macker. Åh det var mysigt. Dina uppskattade sällskapet och blev modig på promenaden. Så skönt när hundarna är trötta och nöjjda.

Har en liten bostonterrier tik som heter Mia på kenneln nu. JAG ÄR KÄR!!! Jag har ju tänkt tidigare att jag ska hålla mig till vinthundarna, greyhound är ju min ras. Men åh en näpen liten boston.t med runt ansikte och stora ögon. Jag smälter för den sönderavlade looken, jag kan inte hjälpa det. Vi har en bulldogg tik på kenneln oxå, man vill bara äta upp henne, hon är såååååå söt.

Jag ska köpa en bok om norska för nybörjare, jag måste lära mig detta språk. Det är så konstigt om man undersöker det. De har inga x och inga c i sina ord. Roligt är lugnt och rart betyder något dåligt, typ skumt. Ni kan tänka mig hur folk i början sa rart i nått de berättade och jag log och och såg glad ut. EH wrong!! Nämen man trodde att det är mer likt svenska än det egentligen är. Jag lär mig mkt av o kolla på teve med norska textning. Då hör jag ord som nice och ser ordet morsomt på texten och sen kommer jag ihåg att jag hört nån säga det och sen försöker jag få in det i meningen. Vanskligt , roligt och glatt (halt) är fortfarande enklast att få in i meningar av nån konstig anledning. Jag tycker man ska anamma språket dit man kommer. Nu är det jag som är invandraren och  då kan man inte envisas med att inte ta till sig nått av deras språk även om dom fattar typ exakt vad jag säger ändå.

Men norska är mkt hur det låter. Precis som danska, typ, eller kanske alla språk.

<3

Kategori: Allmänt

Glad alla hjärtansdag till er alla som finns i mitt hjärta <3

Ritade hjärtan på äggen som hönorna la idag, det är gårdskärlek =)

Jag vet att det är fult att prata om pengar men jag är så JÄVLA glad över min slutlön från Ica. Har väntat på lönespecet på mailen i typ 1 vecka. Svettas och hyperventilerar alltid medans datan öppnar beskedet. Gissar på en relativt låg och realtistisk summa så jag inte ska bli så besviken eller få en hjärtattack för att pengarna inte räcker till alla räkningar......idag gissade jag på12-13 000......men blev så jävla glad att se att det var 19 500 kr som kmr landa på mitt konto om 10 dagar, yaaay for that!!!

Jag har varit i Norge i en månad och har redan nått min målsumma till nya bilen jag ska köpa när jag kmr hem. Det går snabbt o spara cash när man bor på landet, jobbar jämt och har tillgång till gratis nöjjen.

Nu ska jag spara ihop till min ryggtavla, he he

Ska unna mig massa nya ridtillbehör (till mig, inte till cony, han har redan allt).

Idag har jag varit trött, jag har ju jobbat mkt senaste dagarna men på nått sätt så reflekterar man inte på det när man bor vid jobbet och har långa luncher. Har inte kännt mig så sliten men peder gav mig lite slappare tider nu i veckan och det ska fan bli skönt, rida lite, sova mkt, vara ledig i helgen. Härligt.

Hade Macker hos mig under natten, det är taxen som bor här på gården. Hans hundgård är igensnöad så han har varit lite nere på kenneln men har varit lite deppig så jag tänkte han skulle bo lite hos mig. Katie sa att han var lite intensiv inomhus men WOW, den lilla taxen, det var som att släppa in en björn i huset,. Han gick och rev i allt, åt allt, klättrade på allt, mat, mat, mat, mat. Sen skulle han tumla på mig stup i kvarten, ligga på rygg och displaya sina pungkulor! Rota runt, pipa, hoppa, bajsa. Han tog ingen notis om Dina men var tillräckligt uthållig för hennes resultatlösa försök att kontrollera honom. Plötsligt blev Dina den oskyldiga, nytvättade blund-dockan tillskilldnad från Macker som ser ut som han är täckt med Könshår (dvs otrimmad strävhårs tax i ett nötskal) och btw, dessa könshår sitter nu på precis allt som är av textil i detta hus.

Men han är ack so gå, sov vid min huvudkudde och va otroligt gosig och precious. Jag är ju lite ovan vid överväldigande kärleksgester eftersom Dina är lite sval av naturen, hon brukar inte tumla så mkt om man säger så. Helst ligga och se ointresserad ut.

Men jag tog en paus ikväll och inatt, lite macker i taget så vänjer man sig nog. Imorrn ska han nog få följa med mig och Dina på långis, det blir bra...

-13

Kategori: Allmänt

så kallt var det nu ikväll när jag stängde kenneln. Åh jag är så orolig att hundarna ska frysa, höll på som fan med termometern och varmluftsfläktarna och ändå så känns det som att det kan dra från luckorna så det blir kallt när de ska ligga o sova. Jag gick och drog bort deras korgar från luckorna under hela dagen så de inte ligger så nära draget. Taxen Macker envisas med att skjuta runt sin korg, vet inte hur många ggr jag dragit fram korgen och han flyttat tebax den. Nämne seriöst, idag var det inte många hundar som ville va ute länge. Dina var med mig hela morgonen och fast hon har tillgång till utomhusområdena att gå o snoka runt på så sitter hon och surar vid dörren och vill gå hem. Men jag tror hon kmr vänja sig. Hade en liten korg på kontoret, det är ju fan ingen skilldnad på det och t.ex dagis, där lämnade jag oxå henne stundtals under arbetsdagen. Hon kmr nog uppskatta det mer i sommar när hon kan ligga utomhus och jäsa.

Kanske ska nämna att just idag så skulle jag ju ha ridlektion...i typ -11 grader, kul.  När jag till slut skulle börja trava och börja rida lätt inser jag att mina fötter tappat känseln så jag studsar runt som en lite trasdocka för händerna är ju oxå halvt bortdomnande men shit vilken bra lektion, helt underbart hur lite privatträning kan ge så mkt. Jag börjar känna mig mer och mer säker på cony och han börjar lyssna mer på mig, toppen.

Har kollat på första säsongen av 24 men nu har jag lagt ner lite efter halva, det var inte bra för mitt hjärta att vara så stressad ha ha.



Tusen saker o göra

Kategori: Allmänt

Det är mkt o styra kenneln helt själv. Man måste vara på flera ställen samtidigt och minst 2 steg före. Men organiserad och pedant är ju mitt för och efternamn. Jag tar ansvaret på största allvar. Förutom de vanliga sysslorna i både hund och katt-kennlarna så ska jag svara i telefonen och på mejl och boka in hundar och katter. Öppna och stänga, ta emot hundar, lämna ut hundar....och katter. Samt att se till att området runt kenneln är under kontroll efter detta enorma snöväder vi hade igår (sthlm fick det idag he he). Luftegårdarna ska skottas så katterna kmr ut och det måste skottas vid stängslena så det inte blir så högt att hundarna kan hoppa över staketet med hjälp av snöhögarna. Jag tkr att kenneln är väldigt bra organiserad när det kommer till säkerhet. Men sen har ju peder haft 16 år på sig att förfina byggnaden. Just nu känns det omöjligt att en hund ska kunna rymma. Det är till och med stängsel i marken, typ. Och allt är tryggt låst. Vi har haft en enorm Rottishane hos oss ett tag. Idag när jag skulle ta ut honom från stora löpegården så smet han, men dom kmr ju ingenstans, allt är tryggt låst med 2meter höga stängsel, bara det att jag glömde att en polack stod o skottade vid stängselt, han blev livrädd när denna rottishane kommer älgandes runt hörnet och rakt emot honom. Stackarn, han hoppade upp i snöhögarna för o ta skydd =)

Samma Rottis höll på o kapa mitt finger. Skulle bada honom, helt inschampoonerad, sätter på duschslangen....och han börjar hugga mot strålen som en galning....jag va tvungen o få bort schampoot, annars kan han få eksem o grejjer, men i ett försök fick jag inte undan handen snabbt nog så han rispade hela utsidan på mitt finger så det började blöda =(. Sånt händer, kmr komma ihåg det nästa gång iaf.

åh nu har det hänt så mkt de senaste dagarna, det är det här jag menar, man måste komma ihåg o skriva för man glömmer ju en sekund senare vad man pysslat med.

Imorrn ska jobba hela dagen. Bada massor av hundar som ska hem på söndag. Hinna rida lektion på lunchen.

Jag önskar jag kunde rida lika bra som kevin costner i "Dansa med vargar" fan va han är grym på o rida i den filmen (nej, inte bara stuntmän, jag har sett extramaterialet). Det får iaf bli mitt mål för detta år, att sitta som klistrad på hästryggen..barbacka.

ha en fin helg

shitty day

Kategori: Allmänt

Idag har inte varit en bra dag. Sov jättedåligt igår natt, fast jag la mig halv 9 på kvällen. Jag kände hela dagen igår att jag var off beat och natten blev en mardröm. Tog en lugnande sömntablett och imorse, HOLY SHIT jag kunde knappt se mitt ansikte när jag sminkade mig, jag var sååååå trött och dazed.

Varför dyker dessa problem upp nu? Och här? Är detta meningen med denna resa? Att jag ska komma i obalans igen? Näääää JAG VÄGRAR, AARGGH!!!

Peder ska åka bort i morgon bitti, till ungern på jaktresa. Detta betyder att jag kommer styra skutan solo i 4 dagar. Betyder ju då oxå att jag får långa dagar med stängning men det är helt ok, känns bra. Detta får bli mitt eldtest helt enkelt.

Var och red på Cony idag efter jobbet, kände att jag behövde det för o koppla av lite. Åh det gick bra, vi har fått kommunikation känns det som. Han är så fin och snäll. Ingen bråkig häst som kastar med huvudet och sparkar med benen. Ridsessionen gick ok, övade på tipsen jag fick från celine i helgen. Ska försöka hinna med en lektion på lunchen på lördag, så jag kan jobba vidare nästa vecka. Jag vill rida varje sekund känns det som =)

Måndag

Kategori: Allmänt

Spännande överskrift.

Idag har jag städat och fixat som fan, Bara 16 hundar på kenneln så det har varit rena semestern. En lugn vecka kommer det nog bli men det är skönt för snart är det vinter ferie och då blir det allt annat än lugnt.

Jag har by the way slutat använda ordet roligt för något som är kul. Lite svårt eftersom det är mitt favorituttryck för nått skojj. Åh vad ROOOOOLIGT!! Det utbrister jag var och varannan mening typ, men no more. Nu är ROLIGT = LUGNT. Och det använder jag mkt i meningar, även vanskligt använder jag en del. Man måste börja nånstans, jag ska lära mig norska, punkt slut.

Idag var det ju även dags för Norska Hundsport intevjuen. Jag stressade som fan för att allt skulle vara klart och iordning till hon kom. Att hundarna, skulle vara mätta, rastade och ROLIGA. Så jag kunde fokusera på att babbla med reportern som btw hade en norska som var väldigt lätt o förstå sig på. Jag babblade ju på i 180 på mitt språk, svävade ut som bara jag kan göra, prata, prata, prata. Men ack så bra resultat blev. Läste artikeln nu på kvällen och det kändes som jag fick ut rätt information. Jag menar hur ofta sitter man och pratar om sig själv? Jag pratade mest om hundarna ha ha. Hon frågade saker som, vad är det mest skojj med jobbet? Vad är det jobbigaste? ect. Hoppas det blev några bilder oxå där jag inte ser helt störd ut...

Snöat som fan nu på kvällen....när ska denna vinter ta slut??

Nu tänker jag berätta i bilder...


Down in the valley...


Asså Em, det är sååååå mkt TP över detta, u see it?

En flygande setter..

Flera settrar


Så himla vacker, Hon har ett black och tan "öga" och kolla uppblåsta kinden, så gulligt!

En bajskorv?? Nej det är en setter som leker kurragömma..

Prins kiro

Boer Boel 8 mån

hönorna, dock syns inte min favvo, den lilla dvärghönan som äter från min hand =)

vackra Cony

Måns (katt) och Shalimar (häst)


Foggy day




sköna söndag

Kategori: Allmänt

Det var toppen på Katies födelsdagsfirande igår. Hon fyllde 50 år i somras och nu igår hade de en gigantisk Tjejmiddag med 60 pers. Oj, det var flotta kvinnor kan man säga och jättebra stämning. Alla tog med sig någon maträtt eller bakverk så det var överdos av mat, mat och godis och grejjer överallt. Jag blev så jävla mätt och ändå vill man äta mer för man vet aldrig när man får smaka sådär bra mat igen. Jag är ju inte direkt någon mästerkock så det är inte ofta jag äter svingod mat =). Det var jättemånga tal och folk som sjöng. Katie har ett otroligt stort nätverk av vänner. Jag blev jätteglad som fick följa med. Men alla dessa människor som pratade norska blev lite overload för min hjärna, jag fattade knappt vad någon sa. Det var så mkt sorl så jag inte kunde fokusera på enstaka konversationer, men det va bra ändå tkr jag.

Kom inte hem så sent. Åkte med "ridläraren" celine och Linn som jobbat lite på kenneln av och till tidigare, dom var supertrevliga. Va lite kul att vi var de yngsta på festen och åkte hem tidigast ha ha. Bra jobbat =)

Idag tog jag det chill. Gick en långis med Dina på 1 timme utan missöden =)

Sen red jag en lektion för Celine. Det var toppen. Gjorde bra framsteg med Cony, kände sån stor skilldnad. Han är en underbart häst, verkligen , jag är totalt kär i honom. Ska försöka rida så ofta jag kan men det blir lite lättare när det inte blir mörkt så tidigt på kvällen. Fast det är ganska härligt att bara borsta och pyssla med honom. Man skapar en bra relation då oxå.

Längtar till kenneln imorrn men GULP, Norska Hundsport ska komma och intervjua mig och ta bilder, shit, jag är lite nervös men det ska nog bli bra. Ska vara ute i god tid så det är rent och snyggt och ska försöka o inte se ut som sju svåra år på bilderna ha ha. Antar att de ska göra repotage om olika hundjobb eller nått. Aja imorrn får ni höra hur det gick.

Kom på att min älskade stövare Kiro (prins kiro som  jag kallar honom) åkte hem idag och jag hann inte säga hejdå. Hoppas han kommer tillbaka igen =)

Btw, Emelie har köpt bil idag. Hon gör stora framsteg med körkortet, såååå stolt och glad. Hon ska köra mkt med pappa och jag tror det kmr gå jättebra. Hon är väldigt hängiven till detta projekt =). Nu kanske ni undrar varför både jag och Emelie köper bilar innan vi har körkort och svaret är att pappa har en automat växlad och varför vänta egentligen, då kan man ge sig ut så fort man får körkortet, blir en morot och man kan finputsa på sin körning. Om du tar lappen och kör 1 gång i mån så kan man nästan bli lite osäker, man har inte skaffat sig den där trygghetskänslan framför ratten.

ha en trevlig söndagkväll

seg

Kategori: Allmänt

Gick upp ganska tidigt, käkade en miljon bagels sen gick jag och Dina till stallet lite och hjälpte till att ta ut hästarna. Kollade lite tv4play, svensk maffia avsnitt 2. Jag älskar sånt där, jag ser mig själv som relativt insatt och jag visste inte att de gjort serie baserat på bok, typ iaf. Men nu, sååååå seg, jag skulle kunna sova ett tag men jag måste baka en till kaka. Ikväll ska jag följa med på en middag/fest som Katie ska ha, det kmr 60 females så det blir spännande. Jag ska då ha med mig kladdkakor. Alla tar med sig nått och I don`t do food, I do cakes and sweets, det är min grej.

Godis byggde dessa magrutor

Även när det inte finns nått spec o göra så känner jag att det finns för mkt o göra. Ska jag gå på tur med Dina? Fixa med hönorna eller kolla dessa miljoner dvd:er? Jag behöver egentligen total tristess för då får jag inte beslutsångest.

Nu vaknade odjuret (Dina), hon har blivit ett jävla totalskälligt monster sen vi kom hit. Nu skäller hon utav bara helvete. Lantlivet gjorde henne till ett monster. Jag kämpar på med henne för jag vet att vi har både upp och ner och att detta är en fas som kmr gå över. Men jag oroar mig hela tiden för att hon har tråkigt men jag kanske fokuserar för mkt på det för när vi väl gör nått så är hon inte överdrivet entausiastisk. Åhh kan all bajs-snö fösvinna nu så vi kan gå på tur i skogen och döva mitt samvete. Fan jag vet folk som har värsta arbetshunden och som inte gör mer än jag gör med min 8 åriga tibetanska spaniel och dom har inte dåligt samvete!? Mitt samvete-both a blessing and a curse..

fredag......igen

Kategori: Allmänt

Oj, man måste ju säga att veckorna går snabbt. Men inte direkt snabbare än det gjorde i sthlm dock, livet rusar fram, det gäller bara att inte låta det rusa förbi.

Trixat o fixat med hundarna idag. Blir lite mer hundar till helgerna. Om 2 veckor är det vinter ferie aka sportlov för er svennebananer som inte kan norska he he. Då blire mkt hundar och mkt o göra. Det ska komma en tjej hit över den veckan och jobba xtra. Ska bli kul. Det är en tjej som heter Mali och som jobbat här tidigare.

Jag har knasat på filmer. Peder lånade ut massor av familjens dvd:er som jag går igenom nu. 4 säsonger entourage, lord of the rings, Mambo, Eastern promises och nu  imorse (och under dagen) den megalånga Dansar med vargar. Fatta? Jag har hunnit se den OCH jobba, hålla på med hönorna, varit i stallet och pysslat med Cony OCH stängt kenneln nu på kvällen. Och bakat en kaka hi hi. Men nog om det.  Den filmen, åh, jag dör!!! Den är såååå bra. Man glömmer bort dom där klassikerna men den är så JÄVLA bra. Jag kom inte ens ihåg mkt av den, måste varit hundra år sen jag såg den. Jag får oros-känslor när hans häst cisco och "hans" varg two-socks blir skjutna.....

Eastern Promises, tänk att göra en hel brutal slagsmålsscen NAKEN! Det är det viggo mortenson gjorde i den filmen, exibitionist där. Men jag har ju precis sett Lord of the rings så för mig var det The king-Aragon som rullade runt där och högg folk med ryska knivar. Dom kan ju inte ha vanliga knivar heller, dom är ryssar, dom måste ha kniv/toryrredskap all-in-one. Men efter Lotr så känns alla roller som ett felköp, då blir man lixom "han är aragon och nu gör han den här lilla filmen?"! Men bra gjort dock.

Apropå Aragon, ny Politi-malle idag....borde kanske hetat Sauron istället?! Väldigt fin dock..

Så nu har filmkritikern talat.

Nu är det helg, ha det gott





fullt upp

Kategori: Allmänt

gu va jag e trött just nu. Har varit igång hela dagen. Försökt lastat en envis ponny, städat och fixat med Hönorna. Och sen det vanliga jobbet på kenneln, idag har jag i princip varit själv hela dagen. Känns bra, det är inga problem. Jag har kommit in i rutin nu känns det som. Just nu har vi lite knepiga hundar. Många hanar, stora hanar (inte så bra o sätta vägg i vägg om dom går upp mot väggarna och lackar på varann blir så stökigt då även om dom absolut inte kan skada varann). Vi fick in en 8 mån Boer Boel hane nu på kvällen....8 mån.....52 kg....

Var o handlade idag. spagetti från barilla 23.90...NORSKA!! Det är typ 28 kr eller nått, holy shit!!!

Mjölk 15.90...norska...

Tur att jag inte röker längre =)

skitpadda

Kategori: Allmänt

Dina.ska.aldrig.få.vara.lös.igen!!!!!!!!!!!!!

)(¤(/¤%-skitpadda!!!

Nej, ingen är död, skadad eller blev jagad. Det är bara min besvikelse som bränner hål på min hud. Efter 8 års intensiv träning så kan jag fortfarande inte lita på henne utan koppel. Nu tänker jag aldrig ha henne lös såvidare vi inte är ute i vildmarken med mil till bebyggelse. Bara för jag va lat och inte orkade stanna hela tiden med henne i kort-koppel, ibland vill man ju bara gå. Jag promenerar ju för henns skull och idag var det typ jag som släpade runt på henne, hon ville vända tillbaka hela tiden så jag borde inte ha latat mig och släppt henne.  Varför vill hon inte gå? Jag tror hon har ont för hon gnager mkt på låren igen. Vad ska jag göra. Det kmr aldrig att bli bra. Kanske ska prova metacam för o se hur pass stor skilldnaden blir i hennes humör för just nu är det skit.

fan......

Beställt tågbiljetter till sthlm idag. Det blir, Oslo-sthlm, sthlm-glasgow, glasgow-sthlm, sthlm-oslo, mellan den 23-29 mars, a lot of travelling med andra ord =)

Livet på berget

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit här i Norge i 2 veckor. Det känns längre, kmr knappt ihåg mitt liv därhemma. Det är skönt o leva i nuet som jag gör just nu. Jag stressar inte alls lika mkt här. Och jag har inte brunnit av på nått en enda gång. Jag brukar kunna göra det hemm, jag kallar det stroke för jag blir så jävla hets-arg på en sekund så det känns som jag ska få en stroke. Så har det inte känns här, inte ens när Rottisen/Grizzlybjörnen ska brottas med mig varje gång jag ska byta hans vatten.

Idag har det varit så lungt, bara 15 hundar. Det var så lite o göra så det blev nästan för mkt tid över. Och då fick jag ut alla i Stora rastgården, eller alla förutom 3 iaf. Satte ihop ett läckert gäng av 2 engelska settertikar och en Irländsk settertik, dom lekte helt underbart tillsammans, jag visste det för allihopa har väldigt försiktiga personligheter. Sen slängde jag in min bortskämda prins Kiro (hamiltonstövare) till den härliga mix. Han var en gentleman om något ointresserad av brudarna vilket förvånade mig, han kanske inte har några pungkulor kvar.....? btw så är Engelsk setter och gordonsetter väldigt populära här i krokarna har jag märkt, vi får in väldigt många sånna och behöver jag säga att JAG ÄR KÄR! Dom e jättefina och skojjiga. Har inte träffat så många sånna i sverige, där kör alla irländarna istället.

Skulle skämma bort Dina lite och ta en härlig långis på minst en timme på lunchen. I en liten korsning så ser jag en man med en hund. Jag lyssnar på Ipoden och har fokus på denna man med hund så jag ser inte att munsterländern som bor på en liten gård och alltid är lös pilar fram mot Dina som blir livrädd och störtar i reträtt från där vi kom ifrån OCH SNAPP så går hennes )#"#¤%& flexi koppel av. Åh jag borde sett det komma, det var en lite knut på det stället och jag har tänkt köpa nytt ett tag nu. Hursomhelst, där står jag med en jävla koppeldosa, Dina står en bit bort med stumpen av flexit kvar i selen, mannen kmr, munstern kommer, jag går sakta fram mot Dina och hoppas att hon inte ska sticka när jag ska ta henne. SCORE! Hon stod kvar. Men jag fumlar med stumpen, tappar Ipod, tappar vantar, glömmer helt bort att munstern ens står brevid oss (jag bryr mig inte om att han springer fram, vi har träffat honom förr).

Ok för att summera detta så blev jag helt ställd. Hanka sig hem med Dina i stumpen? Nej, vi skulle ju gå en långpromenad, jag var så taggad (vill tro att Dina oxå va det), chansa på o ha henne lös? Inte förbi hästahagarna va? Hörluresladden.....köpte dem nya i lördags....

Som tur var så var idag en av de få gångerna denna vinter som jag hade kängor med skosnören. Det MÅSTE ha varit ödet!! Men ändå, leda runt henne i ett skosnöre? Kändes ganska B, men promenaden blev bra till slut ändå. Men gud, tänker om det där hade varit vid nån väg eller nått, gulp, tur i oturen helt enkelt.

Fick den lysande ideèn nu ikväll att jag skulle ta en promenad till Ica maxi. Hmmm jag tog mig totalt vatten över huvudet. Stapplade nerför backen i tjock dimma, tunga kängor, stor campingryggsäck på ryggen (jag tog faktiskt inte reflexvästen som peder gav mig, jag vill ju inte se ut som ett Jon, mer än vad jag redan gjorde lixom). Väl på ICA handlade jag way too much saker. Campingryggsäcken vägde 20 kg och vägen uppför berget på väg hem blev en fråga om viljan att leva, ett tag vill jag bara lägga mig ner och sova lite på vägen. Den lilla turen till ICA tog 1, 45 min, nästa gång tar jag bilen, no doubt about it!