The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

SUN-day

Kategori: Allmänt

Idag har solen kikat fram. Bra för jag trodde vi skulle drukna i allt regn. Det regnade 7 dagar i rad. Så dystert. Allt har varit blött. Skorna har varit konstant fuktiga. Alla hundar på kenneln luktar sur disktrasa för o inte tala om deras bäddar. Inget torkar ju när det bara regnar lixom. Idag har jag varit ledig. SKönt. Behöver bara en dag på mig och bara tokslappa och ladda sen vill jag tillbaka till kenneln för o se vad som sker.

Idag gick vi upp på berget. Så mysigt där uppe. Man kan nog gå i timmar men vi gick i 2 bara, ska ju orka gå hem oxå. Men härligt mjuka flisade gångvägar i skogen, perfekt för hundarnas leder. Kändes som o komma ut i alaskas vildmark eller nått liknande. Längtar tills penny kommer hit och vi kan promenera däruppe. Blir bra för hennes cepe-tass <3

Förresten så kom svaren på hennes blodprover tillbaka i veckan och de såg normala ut. Pheew. Hade föreställt mig hur det skulle bli o ha en hund som går på nån slags medecin dagligen(levaxin troligtvis som många,många hundar som kommer till kenneln går på). Jag är ju ganska emot att långtidsmedecinera sin hund. Men som tur var så blir det inte så. Har en tid hos Hundfyren snart oxå. Det är en fysioterapeut för hundar skulle man väl kunna säga. Gick till henne (anna eriksson, kan verkligen rekommendras. Håller till på vinsta hundcenter) efter Dinas knäoperation 2008 och hon hjälpte oss väldigt mkt. Hon har tillgång till alla möjliga redskap för att rehabiltera och träna skadade hundar. Och sååååå trevlig och mjuk person. Inte sådär överlägsen och smått irriterad av ens frågor som många andra (särskilt på djursjukhus) kan va. Hon ska känna igenom penny som den avdankade tävlingshunden hon är, för att vi ska vara säker på att hon inte har ont av något i tass eller kropp. Så det blir nog bra. Tydligen väldigt vanligt med gamla skador på ex-racers. Ibland är det därför de fick sluta tävla. Eller så har de blivit tävlade med skador vilket gör skadorna permanenta. Ex-racern som vi har på kenneln nu saknar 2 tår på ena baktassen. Ser helt sjukt ut men hon klarar sig fint ser det ut som.

nää om man ska ta och rida ett pass ikväll.....

Kommentarer


Kommentera inlägget här: