The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

Jag fruktar...

Kategori: Allmänt

Fullmånen ikväll/natt. Jag är så himla vidskeplig och tycker att jag sover så dåligt när det är fullmåne. Har haft en hel del nätter på senaste där inte sovit bra alls. Det är ovanligt för mig för jag brukar kunna sova lite närsomhelst och hursomhelst. Men även om jag sover skitbra så flyger jag upp minst en gång per tidig morgon och sliter tag i mobilen och tror att jag försovit mig. Och på lördagar så kan jag vakna och undra om det verkligen är lördag och om jag är ledig..och verkligen fundera en ganska lång stund på detta. Eller klassikern då jag blir kallsvettig för jag "minns inte att jag stängde hos katterna igår! Jag har glömt katterna"!! och sen kommer jag på att "nää för det var ju inte jag som stängde igår alls. Arbetsskada.

Idag har jag ridit en timme. Och promenerat en timme. Känns bra att röra på sig.

Cony har fått skor på sig nu. Han är en helt ny häst....men inte när vi rider ut, då är han som en nervös katastrof. Alla ljud och rörelser är skäl till att skygga och nästan stregra sig. Får väl bara acceptera att han inte är den hästen jag kan rida på i skogen i timmar. På ridbanan är han toppen dock, iaf nått.

Project chicken is ON!!! Bf beräknas om 20 dagar. Åh yay!! Hoppas jag gjort allt rätt. Bilder och uppdateringar kommer.

Penny var hos vetten idag. Gick ok. Vi ville göra en allmän koll och ta lite blodprover bara för o se att allt är i sin ordning. De hittade lite grejjer som tyder på ev sköldkörtelstrul så de har skickat iväg proverna för vidare undersökning och de svaren får vi om ca en vecka. U see det är därför man ska ta tag i saker innan det barkar åt helvete. Man måste inte vänta tills hunden blir sjuk. Man kan ligga steget före med en del saker iaf. Emelie gjorde bra ifrån sig för o vara första vet-besöket med älskade ponnyn. Det är då man verkligen känner att man är hundägare. Jag blir alltid lite kritiskt till vissa veterinärer. Har ju varit hos säkert 10 olika och vissa känns väldigt inkompetenta. Som kärringen som rökte i mottagningsrummet....hmmm. Eller hon mittemot sthlms hundforum. "Han har ett trauma på ögat" ha ha, vi kallade henne kvackaren.

De här verkar ok, även om de inte visste nått om greyhounds. Inte så många som är specialiserade på vinthundar och det är synd. För de har lite andra behov än de vanligare raserna. "så om du kan säga åt henne o sitta så kan vi ta blodprov" eh har du sett en greyhound sitta ofta? Näää inte direkt. De står stilla och fint, behöver inte sitta för o sköta sig fint under en undersökning. Och sen ville hon att emelie skulle ta upp henne på bordet....32 kg...??!! Och sen lägga henne ner. Hur många vanliga människor vet hur man lägger ner en stor och rädd hund på ett undersökningsbord.....eh? Typ själv? Kanske var jag som missuppfattade hur det gick till. Men det är upp till veterinären att guida för alla har inte varit hos vetten 100 ggr.

Ska inte vara kritiskt...dom är faktiskt väldigt trevliga och jag var ju inte där själv ju.

latter

Kommentarer

  • Marre säger:

    Hahahaa! "Han har en trauma på ögat" skämtar vi om fortfarande ;D

    2011-06-03 | 20:55:42

Kommentera inlägget här: