The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

skräck

Kategori: Allmänt

nej, ingen kris här men jag kollar på pitbulls and parolees på animal planet, som jag gör varje torsdag vid denna tid. Dom hade en skogsbrand som hotade hela rescuet (med 200 pittbulls). Elden var så nära så de började evakuera hundar. Det där är min största skräck, att det ska börja brinna i antingen min bostad när hundarna är själva (eller ja, när jag är där med) eller att det ska börja brinna på kenneln. Usch, vem ska man rädda, hur, vad ska man göra med alla?

När jag packade för utflytt på ribban i edsmountain i bittra vintern så stod jag i hallen när en jävla klocka började ringa, LOUDLY!! Sprang ut korridoren och det är bara ett stort jävla oljud som fyller hela byggnaden. BRANDALARMET!!!! Holy shit, jag fick TOTAL PANIK då jag hade båda tjejerna inne i lägenheten, jag kastade tofflorna (som jag senare hittade uppe i en bokhylla och i fönsterbrädan). Hoppade i skorna och bara skrek till hundarna o komma. Jag tog jacka, nycklar, mobil (så jag kan ringa om det verkligen är nått galet) och EN RULLE MED BAJSPÅSAR (iafall de ska bajja när vi står med alla människor och väntar på brandkåren. Helt ologiskt och nu var det ingen fara på taket, säkert bara nån som brände sin mat på spisen men shit, jag hann tänka 1000 tankar om hur man egentligen tänker när man tror att det brinner och man har nån att rädda som är beroende av dig. Penny hatade det hala golvet och under ett brandalarm stannar hissarna så jag fick bokstavligt talat dra ner henne i halv panik nedför trapporna. Som tur var var det bara 2 trappor. Jag vet inte om det hade gått om jag bott högre upp.

makes you think......

Hade första slagsmålet på kenneln förra helgen. Det var 2 tikar som bor i samma hem, men av nån anledning på senaste tiden inte funkat o ha sammen. Han brukar alltid komma in med båda men denna gång tog han till och med en och en, och han har dem inte sammen hemma alls längre, bara på tur, när de är kopplade. Det är  2vorsthrar (typ exakt likadana). Tjejen som jobbar helg tänkte såklart att de bor ju i samma hus så då kan man lufta dem tillsammans (ägaren sa att det brukar funka men jag hade inte gjort det tror jag). Så när jag står i kennelkorridoren så är det nån som börjar skrika mitt namn med skräck i rösten, så jag rusar ut, vet inte ens vad jag har o väntar eller vad jag ska titta efter. Men sen ser jag såklart 2 hundar som slåss och sliter i varandra, de ligger nere vid stängslet och en av hundarna har ett fint grepp om den andras öra. Så jag hinner tänka: Bakbenen eller vatten!? Vi hann inte med vatten så jag bestämde bakbenen och drog bort den ena och pernille tog den andra och sen var bråket över...just like that. Precis då kommer peder rusandes ut från en av dörrarna för tydligen hans son oliver hört pernille skrika när han stod o grillade och sen hade de tydligen hört hundarna slåss ända upp till huset så han hade typ rusat ner på 2 sekunder. Det var sån tur att jag hade gått ner en halvtimme tidigare annars hade pernille nog fått svårt o sära på dem utan o själv kanske bli biten. Right place at the right time =). Om jag ska vara ärlig, jag har varit med om sjukt många hundslagsmål, det är nästan vardagsmat så jag blev nästan lättad, typ aha, de slogs bara, ingen hade fastnat nånstans, rymt eller fått ett anfall av nått slag. Men det är styggt när 2 tikar slåss. Båda hade dreggel på struparna för tydligen hade de satsat lite på varandras strupar, nice...

okej, det var senaste dramat.

snart helg. Hoppas det blir varmare för det har varit iskallt här på senaste =(

Kommentarer


Kommentera inlägget här: