The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

Greyhounddata

Kategori: Allmänt

Eftersom hon är en ex-racer och uppenbart greyhound så finns hon med i Greyhound-data. Där finns alla greys i uk samlade, så du kan se stamtavlor, hur många lopp och när och även avkommor. Mkt spännande släktforskning om älskade Pen.

Hennes mamma: Droopys surprise, född 2001 sprang 5 lopp och vann 2. Hon har 25 avkommor och är svart med pyttelite vitt. Vägde vid toppform 28 kg.


 
mamma med mkt vinterpäls ser det ut som

Morfar: Manx Treasure, född 1990,  1 lopp, 1 vinst. Avkommor 649, ljusbrindle i färgen.

Mormor: Star approach: Född 1989, inga lopp och 40 avkommor, svart i färgen.


Hennes pappa: Droopys Vieri, född 1998 sprang 26 lopp och vann 20 av dem (good dog). Han har (och bli inte chockade nu) 8361 (!!) avkommor. Han är svart med mkt vitt, vägde vid toppform 34 kg.

 
Pennys pappa (och troligtvis alla greys på irlands pappa och släkting ha ha)

Farfar är Top Honcho: Född 1993 och import från Australien. Han sprang bara 3 lopp och vann ett men jag antar att det exotiska blodet är anledning till hans över 10 000 avkommor på Irland.

Farmor: Droopys Fergie: Född 1993, sprang bara 1 lopp, ingen vinst. Har 43 avkommor.

<3 Och sen har vi såklart Bästa Penny a.k.a Shefford Viery: Född 2004. Sprang sjuka mängden av 53 lopp med vinst på 11 och hennes bästa år var 2005-2006. Den 21/7 2008 sprang hon sitt sista lopp och lämnades då av ägaren in på PAWS där hon stått de senaste över 2 åren och väntat på oss =). Hon har inga avkommor.


med vinterpälsen på =)

Jättekul att kunna gå tillbaka och titta lite, veta mer. Om venca visste jag ju inget och det fanns inte heller någonstans jag kunde få information, hon var som dropped from the skye utan nått förflutet men Penny har man lite koll på minsann.

Dock ser man mkt linjeavel men det kunde man väl väntat sig =( det är ju så det funkar i avelsvärlden ibland.

Lite sjukt dock att Penny vägde 33,5 kg senaste vi vägde henne. Hon väger fan lika mkt som en greyhane ha ha, fast hon har nästan börjat se lite tjock ut så vi ska passa lite på maten numera. Hon är en stor tjej =)

Kommentarer

  • Margaretha säger:

    Visst är det intressant att kolla på greyhounddata. Den där släktforskningen har jag också gjort på mina och skrivit om nånstans på bloggen. Katrinas pappa är en Droopys. Droopys Maldini. En riktig vinnare i racingvärlden med massor av avkommor. Man tror inte att det är sant!

    2011-08-24 | 21:59:28
    Bloggadress: http://mittlivsommatte.blogg.se/

Kommentera inlägget här: