The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Kategori: Allmänt

omgomgomgomgomgomg....JAG VAR BRA KANDIDAT FÖR LASEROPERATION!!!!!!!!!!!!!!!!

yay!!!!

Ska operara ögonen. Ska bli så skönt. Slippa skaviga linser och glajjer som är ivägen.

Jag är absolut ingen linsbärare utan problem. Jag kan inte ha dem länge. Jag blir trött i huvudet av att jämt vara trött i ögonen. Det fastnar alltid hundhår som sitter o skaver. Kan absolut inte titta på teven eller datorn med dem länge. köra när jag är trött ect ect.....

Och glajjer, dom e ok men jag känner mig inte hundra procent bekväm med dem..... nää det blir helt enkelt enklare utan dem. Och jag har räknat ut att efter 7 år av linsköpande så har jag gått jämt upp med operationskostnaden.

Bra pris och urtrevliga klinikmänniskor på LASER FOR ALLE i sandvika. Kostar 19800 nok som blir ungefär 22 000 sek så det är ett toppenpris. Det här var bara en förundersökning men jag kmr kunna göra operationen ganska snart. Behöver inte vänta ett år som jag trodde jag var tvungen. Och jag har pengarna ju, rik som jag är nuförtiden =)

Fick dock skumma droppar i ögonen som vidgar pupillen. Jag såg ut som jag tagit typ 10 ecstasy tabletter ha ha. Och mådde jävligt illa av allt ljus. När jag kom ut från köpcentret så fick jag typ hålla för ögonen. Blir ju otroligt ljuskänslig av dessa droppar. Fick skjuts hem (tur att jag inte tog bilen, shit det hade inte gått o köra). Sen jobbade jag resten av eftermiddagen. Lite jobbigt men det gick. Kändes som kunderna tittade lite skumt på mig med mina kolsvarta ögon ha ha, oh well.

Nu har jag såklart hodepine from hell!! Men är otroligt glad och relaxed nu när jag vet att det går.

grå söndag

Kategori: Allmänt

Dagarna börjar likdant. Först sol och växlande molnighet men sen framåt eftermiddagen så blir det tvärmulet, stormigt och kommer regnet som pissar ner hela kvällen. Kul.....när fan kommer sommaren till Norge?

Ska iväg och jobba lite xtra snart. Mkt hundar som ska ut ikväll. Brukar gå förbi på söndagarna och kolla in läget på kenneln. SÅ jag inte får en chock när jag kommer på måndagen. Ha ha, nää men jag vill hålla koll på saker och ting och se om det är några nya hundar samt vilket skick lokalerna är i. Som ni vet är jag slaviskt pedantisk så när jag jobbar är allt i toppskick för det mesta.

Har verkligen kommit in i typ en koma-stadie. Jag vill bara inte göra nånting....bara ligga o glo på teven typ. Även om jag oxå tycker det känns tråkigt och slöseri på livets dyrbara tid så kan jag inte förmå mig själv till o styra upp nått annat....bläääää.

Kollar på "toddlers and tiaras". Jag tycker sånt skit är totalt sinnessjukt. ALLA tycker sina barn är de sötaste men VARFÖR ska man exploatera sitt barn på detta sätt. Det är som att ha en levande barbie-docka för vissa. Slutade man inte leka med dockor för längesedan? Varför ska man lära barn o tävla i skönhet. Sickening! Förbjud!! Jag ska inte kolla mer. Tänker inte ge luft åt sånt skit.

Alla är vackra på sitt sätt. Det du inte tycker om med dig själv kan vara nått som någon älskar dig mest för...tänk på det...

appropå skönhet. På tisdag ska jag kolla upp om jag är kandidat för ögonlaseroperation. Har tröttnat på skaviga linser och obekväma störiga glasögon. Men jag har inte alltför stora hopp då emelie redan kollat upp sina ögon och fick ett negativt svar på om hon var kandidat för laser. Jag försöker dämpa mina förväntingar för o inte bli besviken...vi e ju tvillingar, tror vi har samma slags synfel men jag måste kolla upp det iaf. Här i norge är det ganska billigt. ca 22 000 svenska kronor. Men om jag är kandidat så är det ändå inte aktuellt för om minst ett år då man ska ha oförändrad syn i minst ett år.

ha en bra vecka

Lördags Hike

Kategori: Allmänt

Åhhh helt klart BÄSTA hundpromenadsvägarna här runtom gården. Slår alla ställen jag bott på. Man kan gå på nytt ställe typ varje dag och din egen (och i vissa mått hundarnas) energi är det enda som styr hur långt du går. Igår och idag har jag rört mig runtom enorma fält och härliga skogsstigar som inte innebär att gå i branta backar. Helt underbart. Tror jag ska ta nån slags halvdagstur nån helg. Ta med väska med vatten o lite mat och sen gå till vi blir svintrötta, stanna och vila och sen gå vidare. De kortbenta är ju inte helt outröttliga direkt. Macker har bra engergi men Dina blir ganska snabbt trött och varm. Hon har blivit enormt värmekänslig de senaste åren. Det funkade fint idag för det är ganska kallt och mulet och det var vi tacksamma för.

Det är så galet att jag har en tibetansk spaniel och en greyhound. Jag som ÄLSKAR att vandra och sånna grejjer. Jag kan gå hur långt som helst. Ibland planerar jag enormt långa vändor men måste i slutändan anpassa mig till hundarna som ska med. Har börjat bygga upp Dinas konditon bitvis. Hon har gått långa sträckor när hon var yngre. Vårt rekord är 4 timmar?! Det är mad ha ha. Penny är en total kortdistansare. Hon har ju i princip inte gått långa sträckor i terräng ever så henne måste man oxå härda lite innan man ger sig ut på de långa turerna.

Men grejjen är att jag lider av
"temporärus lathetus". Jag vill och kan gå en massa....men ibland vill jag inte göra nått alls. Bara lata mig i enorma mängder. Jag är ganska bekväm av mig. Och det värsta jag vet är att slappa med dåligt samvete för hundarna. Så lösningen var att skaffa hundar som kan gå i skogen men som inte blir oroliga och rastlösa när man slappar inne en dag eller 2. Jag har varit duktig med att välja hundras efter mina behov och vad jag kan ge min hund. Ok, Dina-den-ovilliga-att-gå kanske var lite väl trögt val, jag vill ju gärna ut och gå lixom men hon har ju faktiskt haft medecinska problem (knäfel) som kan ha spelat in i det. När jag hade pluto så märkte jag absolut av den där "vad ska vi göra nu" blicken som man fick när vi inte varit ute i 2 timmar en halv dag (eller jill där man får den där blicken NÄR man varit ute de 2 timmarna he he). Och det är inte riktigt nått för mig...än. Det kommer kanske med min engelska setter jag ska köpa när jag tagit jägarexamen och börjat skjuta fågel.

I love the countryside <3

Pancake friday

Kategori: Allmänt

och jo just det...hade en pancake monday oxå. Gud jag kan verkligen bli besatt av vissa sorters mat. Jaffa cakes, Bagels och nu pancakes och honey puffs.

När jag var yngre (ung) så käkade vi pancakes varje fredag. Nu när jag själv steker dem så tycker jag synd om pappa som fick stå där och steka en miljon pannkakor till 3 kids.Han gjorde dessutom smeten from scratch och lagade egen fredagsmat samtidigt. Papa got skills när det gäller mat. Jag köper en påse i affären och slänger ner i en skål med vatten, Klart!

Pancake friday....minnen för livet.

Sitter o kollar LOTR 2. Tröttnar aldrig på de filmerna. Men skrattar åt norska texten då och då. Merry heter tydligen MUNTI enligt norrmännen. Ha ha, varför ska man ändra namn.

Skrattar varje dag när jag går på lunch för jag säger alltid till peder "nä nu går jag och käkar" och det tycker han e ett skojjigt svenskt ord (wich I guess it is) om jag säger att jag ska gå o äta istället så säger han "aha, du ska gå och kääääääääääka". Kan svenska vara mer släpigt? I think not =)

btw, project chicken ligger redan efter en dag. Började läsa instruktioner och det är fan mkt man ska hålla styr på. Nu håller jag på o samlar på mig ägg som sen ska ligga nått dygn innan de ska in i maskinen. Hönorna lägger ju inte 100 ägg om dan direkt så jag tror söndag blir en lagom dag att kicka igång på allvar. Jag ska klara detta. JAG SKA KLARA DETTA. Jag ska föda upp kycklingar i mitt gästrum, YES I WILL!!!!!!!!

Ha en fin helg. Jag hoppas det inte regnar imorrn...

project-chicken

Kategori: Allmänt

jupp, imorrn kickar det igång. Jag ska föda upp kycklingar i min stuga. Har en äggkläckningsmaskin som anlände idag. Project-chicken is on.

Våra hönor har legat på äggen i hundra år nu och inget händer. Det är många faktorer som spelar in i att det inte kläckts några bebisar än. Jag trodde dom bara la sig där och 21 dagar senare hoppar ungarna ut ur äggen men ack nej, inget händer och det är svårt o hålla kolla på vad som är vad, vem som legat längs,t vilka ägg som är äldst. Andra hönor kommer och lägger sig på ägghögarna och lägger fler ägg. Gaaah. jag hoppas ju på en dvärg-kyckling för "lilla hönan" är ju världens sötaste höna och jag vill ha fler som henne. OBS det är inget fel på henne, hon är av rasen dvärghöna. Jag är all exited över detta projekt. Får bara hålla Dina borta från kycklingarna....och kycklingarna borta från vatten....eller hur var det nu lina? =P

Ni kommer få höra och se mer om detta projekt under närmsta tiden.

kluck-kluck




mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med och kollat när de fixade hovarna på hästarna. De är ju alla (förutom cony tydligen) barfota hästar men de måste fortfarande trimmas och fixas så hovarna håller sig i gott skick. Det var spännande. Tyvärr så har cony som gått utan skor ett bra tag blivit väldigt sårbent och fått spruckna hovar och ska vila nu tills hovslagaren kommer och sätter på nya pjucks på honom. Det blir nog bra. Har märkt av det när vi ridit. Han vill inte gå på grus och går väldigt sakta men det ska nog bli bra igen snart.

BOkat biljett till STHLM i augusti. Ska hem och festa och träffa folk samt slappa pyttelite och sen ska vi bila upp med penny. Yay! Längtar sjukt mkt. Enda som varit trist med att vara här, att inte ha penny hos mig. Men men, så blir det när man bestämmer sig för o bryta upp och dra iväg till ett annat land...

Ska flyga med Dina för första gången. Ska bli mkt intressant upplevelse. Hon får va med i kabinen. Sitta i en lite väska men som tur är så är resan bara ca 55 minuter, det klarar min krigarprinsessa galant. Hon är inte den lättstressade typen u see. Men still, att gå genom kontroller och hänga på flygplatsen med en hund. Hur funkar det egentligen? Det ska jag berätta för er när jag upplevt det.

Det var riktigt knixigt och boka hundplats. Man måste boka, sen ringa sas så lägger de in en förfrågan. Om det inte går så måste man avboka, få tebax sina cash och sen boka ny resa och en ny förfrågan. Jag fick SCORE på första, yay! Det får inte vara mer än 2 hundar i kabinen per flygning och maxvikt är 8 kg med väska och väskan får bara vara 40x23x25, så det blir till att slimma paddan lite under sommaren. Usch hemska tågresan på 6 timmar är ju värre för henne. Nää inte om vi inte måste lixom...

Pancake-sunday

Kategori: Allmänt

Yep. FÖr o lätta upp de tunga grå molnen och regnet som har drizzlat ner hela kvällen. Fan va det är gott med pannkakor. Så gott att jag satte igång brandalarmet när jag stekte dem förra gången. Då går ett galet larm, och man måste slå en kod och ringa ett nummer annars kommer brandkåren susandes. Nu har jag lärt mig det. Men det känns tryggt o veta att det är effektivt brandskyddssystem här på gården.

Som sagt, grått och tungt väder, men ack så grönt. Jag trivs ganska bra när det är sånt här väder men det får va lite varmare. Men det går ju inte hand i hand med regn o moln. Det är så himla vackert här uppe på berget när det regnar och är dimma, magiskt if you will.

Har varit väldigt lite hundar på kenneln i helgen. Förra lördagen hade vi 48 och igår vare 28 och idag 18. Det blir en lugn måndag ser det ut som. Och inte så många hundar som ska badas.

E helt kär i en engelsk setter tik, hon är underbar. Jag gillar den rasen skarpt. Har säket träffat 10 trevliga e.s tikar. Hanarna är oxå ok, men känns mer stressade. Kanske för att ingen klipper kulorna på sin hanhund här i norge. Kanske sagt det förr men här har kanske 70 % av alla som har hund hanhund. Och typ 90% är okastrerade. Har säket klagat på detta förr här i bloggen men jag KAN INTE FÖRSTÅ DET!! Förstår ni vilken grejj? Och alla vill ha sin hund på kennel....

ny vecka, nya tag

It`s FRIDAY....again

Kategori: Allmänt

inte för att den betyder så mkt för mig, jobbar ju hela helgen så det blir ett jobb maraton på sammanlagt 13 dagar, men vem klagar, jag jobbar mot ett mål så alla xtra pengar välkomnas med ballonger o konfetti.

Slutade tidigt idag, hann gå på jättehärlig powerwalk med dogsen, det är inte bara jag som får träning av o gå i alla dessa backar, hundarna blir fint tränade i musklerna av bergspromenaderna. Dina såg en katt sitta vid ett hus men kunde tro det eller ej gå förbi utan o bli helt vild o galen, såååå duktig, jag blev helt överlycklig för hon brukar bli ganska pinig när hon ser en katt. Slutar med att jag måste typ lyfta upp henne och avlägsna henne från platsen (varför bära? Jo för att släpa sin hund längs asfalt så selen nästan glider av känns lite gammalt o brutalt).

Inne i en fas då all mat är äcklig o jag e inte sugen på nått alls. Och jag har kommit in i nån konstig rutin då jag går o lägger mig/somnar svinsent vilket gör mig totalt ur form.

Så allmänt e det lite pissigt just nu men jag har haft större problem i mitt liv. No stress


Så här kommer lite bilder för o pigga upp lite


Dina och ett ägg?!

4 pers för o brotta ner "mammas gutt"..

Det slutade med att han fick klippas stående, JUST LIKE THE KING HE IS =)

Fårskallar med päls....

och lite nakna fårskallar <3

padda solar

ha en bra helg y`all

time flies

Kategori: Allmänt

oj, bloggtorka/tidsbrist är orsaken till att inga inlägg har skrivits. Det händer så mkt, ändå så lite. När jag väl ska skriva ner det så är det bara överväldigande. Hatar o följa bloggar som aldrig uppdateras. Man blir lätt besviken när man konstaterar att det inte uppdaterats sedan du senaste kollade (några timmar tidigare if u got it bad). Tacka vet jag perez, han kan uppdatera mina vänner (blir väl så när det är ditt jobb).

anyways. Idag vare 17 Mai. Norges nationaldag som firas stort. Alla går tåg och hissar flaggorna. Alla är lediga och självklart är ALLT stängt ( som tur var så handlade jag förnödenheterna igår, one step ahead). Norrmännen älskar när de kan ha ALLT stängt. Första bästa chans så tar de den. Och 17 mai e heligt så vi hade oxå stängt idag. Dvs ingen hund in eller ut. Men såklart var jag på kenneln och pysslade med hundarna. Deras kiss och bajsblåsor och hungriga munnar och smutsiga golv har ALDRIG stängt (iaf inte särskilt länge).

Tog en ridtur idag oxå. Har varit lite omotiverad till o rida på senast då cony antingen löper amok och skrämmer livet ur mig eller så har vi bara trista vanliga lunket, ingen utmaning lixom. Men snart ska vi ha en privatlektion, det kommer nog att bringa lite inspiration och energi.

Päronen var ju här i helgen. De kom i torsdags och åkte i söndags. Jag hade fått ledigt så vi klämde in massor av skojjiga saker. Intensiva dagar men väldigt härliga.  Mkt promenader, åkte på roadtrip och kollade urfin fjord, va i oslo ect. Vi hann med allt som jag hade tänkt vi skulle göra. Så underbart när det händer. När det blir som man faktiskt tänkt sig. Dina och Macker stormtrivdes med uppmärksamhet och fullt hus, sötisarna. Mamma o pappa var kjempeflinka och hjälpte (jag stod mest o tittade på dvs) och bygga en superfin inhägnad till Hundarna. Det är ju en dröm o ha en instängslad hage som de kan chilla i. Går från verandan och sen ut framför huset så de har en liten gräsplätt och hänga på/rasta sig på om de vill. Skönt o bara kunna öppna dörren, så har de nått o göra när jag ligger i koma framför teven på lunchen.

Jag vill inte inse det men det bor en liten Martha stewart i mig....djupt inne. Jag var en liten homemaker i helgen, lagade mat och fixade. Och även när jag är ensam så kan jag gå runt o putsa och fixa och hålla ordning, inte bara när jag har folk över. Jag älskar o ha det städat och organiserat. Vuxenpoäng? Eller psykisk sjukdom?

Nu måste jag sova, annars kommer jag defenitivt känna av en psykisk sjukdom när klockan ringer.

kos?!

Kategori: Allmänt

Här i norge är allt bara kos. Det är det ända alla säger, jag kan inte riktigt knyta ihop logiken i när man ska använda det. Tror det är typ som "ha det bra", "nice". Norskan är ett spännande språk, och jag tycker det är supergulligt språk. Men de har en del ord som betyder flera saker. Bilder t ex, det kan vara både foton och tavlor. Men jag suger in allt som en liten svamp.

Agurk = gurka
Gnagsår = skavsår
 
anyways, det var dagens språkreflektering.

Imorrn kommer päronen. Jag skrev en lista till de så de kommer med massa grejjs från swed-landet som jag kräver. Tex pulvermos, chockladkakor, falukorv, ect. so exiting. Och det ska såklart bli supermysigt o ha de här. Kommer imorrn kväll och reser på söndag. Jag har fixat ledigt så vi ska bila runt lite här i krokarna.

oh btw var på storsentret idag efter jobbet. Asså det där stället. Man går vilse varje gång man e där för fan. Det är så stort, nordens största inomhusköpcenter. Jag  e inte ens säker på att jag varit i varje del av centret för jag får oftast en stroke halvvägs. Hallå man bor ju på landet, man e ju lite ovan vid detta myller av folk och dessa blanka golv he he. Anyways, hittade en del sjysta grejjer. Älskar deras platekompaniet. Det påminner om UK:s HMV.

latter

Jag gillar landet...

Kategori: Allmänt

MEN jag gillar inte insekterna...ugh. You won`t be seeing me camping out in a rainforest anytime soon. Ååh jag tycker det kliar och kryper i håret och på benen. Nojjar för fästingar (de behöver man ju iofs inte bo på landet för o plågas av). Spindlarna är värst som ni redan vet. Hittade en sån jävla stor en i kenneln så jag blev inte ens rädd, bara amazed. Den var gross. Men jag fick upp den på skaftet på moppen och tog ut den (detta var efter den tagit sig ett bad i rengöringsmedelvattnet som jag städar med. Sen skulle jag lixom slå till lite med moppen så den ramlade av utomhus, och poff så var den spårlöst, ni kan förstå att jag gick och tittade på kläder och hår lite om vartannat för o försäkra mig om att den gigantiska spindeln inte flygit upp på mig (för det är ju mest logiskt när jag väl fått den utomhus, RIGHT?).

Började trimma macker igår. Ack sån fin ryckpäls, släpper som smör i en upp och nervänd stekpanna. Men han tycker inte att det är så skönt (konstigt?) så vi tar det i små omgånger. Nu ska han bli vårfin och jag ska ta mina trimmtalanger och make it happen.

Nää nu ska jag sussa och sen jobba lite.


friday

Kategori: Allmänt

Åkte till sandvika tidigare ikväll, använde sista krafterna för o avsluta denna jakt på en sele till macker. Tog med mig taxen denna gång, annars blir det bara fler vändor för o byta sele-helvetet. Problemet med macko är att han tydligen spyr när han åker bil så jag tog en gigantisk typ kattbur och stoppade in honom där. Han fick ingen middag heller innan vi åkte men ändå låg han o simmade i sitt kräk när jag väl skulle ta ut honom. Täckt av kräk gav vi oss ut på stan. Hittade en sele efter 2 sekunder i butiken, en mjuk puppia sele, perfa. Sen struttande han runt på stan med kräk och nya selen på sig, vackra tax =), helt obekymrad över miljöombytet.

Fredag idag, jag ska jobba imorrn så firandes är inte enormt.

skräck

Kategori: Allmänt

nej, ingen kris här men jag kollar på pitbulls and parolees på animal planet, som jag gör varje torsdag vid denna tid. Dom hade en skogsbrand som hotade hela rescuet (med 200 pittbulls). Elden var så nära så de började evakuera hundar. Det där är min största skräck, att det ska börja brinna i antingen min bostad när hundarna är själva (eller ja, när jag är där med) eller att det ska börja brinna på kenneln. Usch, vem ska man rädda, hur, vad ska man göra med alla?

När jag packade för utflytt på ribban i edsmountain i bittra vintern så stod jag i hallen när en jävla klocka började ringa, LOUDLY!! Sprang ut korridoren och det är bara ett stort jävla oljud som fyller hela byggnaden. BRANDALARMET!!!! Holy shit, jag fick TOTAL PANIK då jag hade båda tjejerna inne i lägenheten, jag kastade tofflorna (som jag senare hittade uppe i en bokhylla och i fönsterbrädan). Hoppade i skorna och bara skrek till hundarna o komma. Jag tog jacka, nycklar, mobil (så jag kan ringa om det verkligen är nått galet) och EN RULLE MED BAJSPÅSAR (iafall de ska bajja när vi står med alla människor och väntar på brandkåren. Helt ologiskt och nu var det ingen fara på taket, säkert bara nån som brände sin mat på spisen men shit, jag hann tänka 1000 tankar om hur man egentligen tänker när man tror att det brinner och man har nån att rädda som är beroende av dig. Penny hatade det hala golvet och under ett brandalarm stannar hissarna så jag fick bokstavligt talat dra ner henne i halv panik nedför trapporna. Som tur var var det bara 2 trappor. Jag vet inte om det hade gått om jag bott högre upp.

makes you think......

Hade första slagsmålet på kenneln förra helgen. Det var 2 tikar som bor i samma hem, men av nån anledning på senaste tiden inte funkat o ha sammen. Han brukar alltid komma in med båda men denna gång tog han till och med en och en, och han har dem inte sammen hemma alls längre, bara på tur, när de är kopplade. Det är  2vorsthrar (typ exakt likadana). Tjejen som jobbar helg tänkte såklart att de bor ju i samma hus så då kan man lufta dem tillsammans (ägaren sa att det brukar funka men jag hade inte gjort det tror jag). Så när jag står i kennelkorridoren så är det nån som börjar skrika mitt namn med skräck i rösten, så jag rusar ut, vet inte ens vad jag har o väntar eller vad jag ska titta efter. Men sen ser jag såklart 2 hundar som slåss och sliter i varandra, de ligger nere vid stängslet och en av hundarna har ett fint grepp om den andras öra. Så jag hinner tänka: Bakbenen eller vatten!? Vi hann inte med vatten så jag bestämde bakbenen och drog bort den ena och pernille tog den andra och sen var bråket över...just like that. Precis då kommer peder rusandes ut från en av dörrarna för tydligen hans son oliver hört pernille skrika när han stod o grillade och sen hade de tydligen hört hundarna slåss ända upp till huset så han hade typ rusat ner på 2 sekunder. Det var sån tur att jag hade gått ner en halvtimme tidigare annars hade pernille nog fått svårt o sära på dem utan o själv kanske bli biten. Right place at the right time =). Om jag ska vara ärlig, jag har varit med om sjukt många hundslagsmål, det är nästan vardagsmat så jag blev nästan lättad, typ aha, de slogs bara, ingen hade fastnat nånstans, rymt eller fått ett anfall av nått slag. Men det är styggt när 2 tikar slåss. Båda hade dreggel på struparna för tydligen hade de satsat lite på varandras strupar, nice...

okej, det var senaste dramat.

snart helg. Hoppas det blir varmare för det har varit iskallt här på senaste =(

full moon

Kategori: Allmänt

det var det igår, HELVETE vad jag sov dåligt! Helt slut idag.

Jag är på en wild goose chase efter en sele till Macker. Först köpte peder en, den var för lite, sen bytte jag den och köpte en som var för stor och skavig (och ursäkta mig, 299 för en alac basic sele?? Ni hundfolk vet vilken jag pratar om. E inte det lite pricey, hon sa att den kostade lika mkt som selen peder köpt, I think not!!) så jag lämnade tebax den och fick cash och nu är jag på jakt igen.........nästa gång ska jag ha taxen med mig tror jag. Så nu springer han fortfarande runt vild som vinden här på gården. KAN INTE FATTA ATT MIN TIBETANSKA SPANIEL JAGAR MEN INTE DEN HÄR TAXEN????!!! Hörde ett skrik häromdagen, trodde han gjort sig illa i nacken men nej nej, när jag rusar ut för o se efter så sitter han blickstilla medans kitty (katt) strosar förbi honom. Han är livrädd för kitty. Dina hade gone ghetto on her ass (inte med framgång dock).

Kallt som fan ute just nu. Idag haglade det till och med. Jag tappar lusten totalt när det är kallt o grått, vill bara sova. Jag är som en reptil, jag rör mig långsamt när det är kallt, totalt oeffektiv!!