The (Nor)way of life

Miriam och Dina (the dog) flyttar från Sverige till Norge i 1 år för att jobba på Hund och Kattpensionat utanför Oslo. Här kommer jag berätta om vårt äventyr.

Bagels-söndag

Kategori: Allmänt

Min nya weakness är BAGELS!! (nej, jag menar inte beagles utan brödet). Imorse hade jag en underbar söndagsfrukost med bagels och te. It was fucking heaven ska jag säga.

Dina har blivit knäpp. Väckte mig (?!) halv 6 och satt o pratade o burrade så jag tänkte "shit det här händer aldrig, nått måste vara galet". Så jag går ut med henne, inget kiss, ska bara gå mot stora huset för o snoka. Och där vill jag inte att hon ska traska runt. Sen fick hon pyttelite käk bara för att vi ändå va uppe. Men väcker hon mig sådär imorgon igen så vet jag iaf att hon bluffar. Lilla odjur <3

Har varit och ridit på Cony idag. Åh han e så underbart fin och snäll, men shit vad pigg. Man är ju van vid ridskolehästarna som lunkar runt o  är olyckliga, men inte cony inte, han var pigg som en mört. Ville inte riktigt sakta av i traven när jag ville det. Tror jag kan lära mig mkt av denna häst om jag fortsätter och lär känna honom. Men ganska bra första gång iaf. Vi slutade medans vi fortfarande var vänner. Det är en väldigt vacker häst, han är korsning mellan arab och new forest ponny (tror jag det var) så han är nätt och näpen, bra size och otroligt intelligent. Jag längtar dock till våren så man kan rida utan att frysa om fötter och händer.

Städat, diskat, håller på o tvättar. En vanlig söndag med andra ord. Längter till jobbet imorrn. Nu har man ju varit ledig i 2 dagar så det ska bli spännade o se hur det varit i helgen. Hälsade på pernilla idag, tjejen som jobbat i helgen, jättetrevlig tjej med världens (och då menar jag världens) sötaste pomeranian tik på 5 mån, Petit hette den och det var den oxå. Först skrämde Dina den lite men sen gick det hur bra som helst. Jag smälte som en smörklump i solen, en sån vill jag oxå ha =)

Ledig dag =)

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort mkt roliga saker.

Vaknade halv tio, så skönt med sovmorgon. Åt frukost svinlänge. Gick vilse på landsbygden med Dina (resultatet var shit loads of snow in the shoes), varit i storsentret och shoppat. Varit i Stallet.

Åh det har varit en bra dag.

Storsentrat i Sandvika var STORT! Jag gick vilse tusen ggr på väg till claes ohlson (köpte skitsöt rosa vattenkokare som jag spanat på). Köpte lite annat smått o gott. Collegetröja för hemmachill, mascara och hårfärg och svart nagellack, vanliga signaturprodukterna med andra ord he he.

Fick skjuts dit och tog bussen hem, det var i princip 30 min från dörr till dörr....men då har ni inte sett den galet långa uppförsbacken som leder upp till berget jag bor på. Japp, jag bor PÅ ETT BERG. Neråt är ingen fara såklart. Men uppåt med massa shoppingkassar, not so much. Men det är som sagt sweet att det är så nära om man behöver nått. Men jag ska försöka att hålla mig borta från affärerna eftersom jag satsar på o spara lite på cashen under detta år. Ska ju trots allt till glasgow om 2 månader och shoppa tills ögonen blöder, shoppa för hela året he he. Jag trodde först att jag skulle bo väldigt isolerat i nån liten by med några hundra innvånare här i Norge men det här stället är lätt lika stort om inte större än ställena jag bott på i sthlm. Med alla butiker och grejjer man har hemma. Det är precis perfekt mix, som jag alltid sagt, bo på landet men nära till stan.

Hittade en svinbra djuraffär "zoo1" i sandvika, jättebra sortiment och de hade maten som Dina och Penny äter. Nu har Dina fått annan mat här i norge men jag köpte hennes vanliga mat idag, vom og hundemat färskfoder, bästa maten en hund kan äta i mina ögon.  Penny  måste uteslutande äta den maten för hon har lite issues med tänderna och....well nr: 2. Hon måste äta mkt för att sin matchvikt men om hon äter så mkt torrfoder så bajsar hon typ hundra gånger om dagen och låt oss bara säga att det inte funkar riktigt. Men med vom og hundemat så blir hon kanon i magen och pälsen. Kanske jag som inbillar mig men hon har börjat se yngre ut. När hon kom såg hon rätt gammal o risig ut men nu är hon svartare och blank som en säl =). Ååh vad jag saknar den hunden. Så det gör ont...jag längtar tills hon kommer hit.

Va i stallet en sväng när jag kom hem. Dina fick följa med, men hon är en sån pinsam stadshund. Skyggar för grepen man mockar med. Skäller på katten, rädd för hästarna ha ha. Man tänker mkt på att miljöträna hunden för bilar, folk, ljud men jag har helt enkelt glömt o miljöträna henne i lantmiljö ha ha. Nämen det är jättebra att ha med henne, hon vänjer sig vid djuren på gården och hon får hänga med och får nått o göra. Bästa stället att ha hund på, och det är underbart att bara kliva utanför dörren för o rasta.

fredag..igen

Kategori: Allmänt

Igår va en skitdag. Allt som kunde gå fel mellan mig och Dina gick fel. DÅligt kattmöte, en annan hund incident och en hantverkare i huset som fixade fönstret medans jag försökte träna med Dina. Jag klickade tills svetten rann och inte fan blev hon bättre. Jag förstår henne, hon har extremt mkt osäkerhet och vakt i sig och att det kommer in en annan person (och dessutom man) i huset är förödande, ALARM ALARM!! Men till slut blev det larvigt. Sen var hon knäpp resten av dagen....

Men idag var en ny dag och idag var hon underbar. Imorgon är jag ledig. Ska åka in till sandvika o kolla i affärer. Sweeeet!

Ha en bra helg

iskallt

Kategori: Allmänt

Häromdagen var det typ 3 plus och jag gick med jackan öppen på promenaden med Dina. Imorse var det -14. Vet faktiskt inte varför de känns som att Norge ska vara så mkt kallare än sverige?! Oslo ligger på typ samma breddgrad som sthlm. Men jag älskar att lyssna på morgonvädret "svalbard har -9, SVALBARD!!!! Låter så himla exotiskt. Jag tycker om Norge som land. Även fast jag inte sett så mkt av det....än.

Idag var en bra dag, även om hanhundarna pissade inne rätt mkt. Blir väl så antar jag. Jag vet hur dom var på dagis, helt hopplösa kändes det som, och det har varit genomgående problem på alla dagisarna jag varit på. Sällan tikarna lämnar en pöl, då har det varit kris för att dom ska sätta sig. Lite därför jag föredrar tikar.

Lilla perser katten tkr om mig. Han har blivit social och la sig och kråmade sig och lät mig klappa honom på magen. Jag var väldigt noga med att inte lita för mkt på honom utan lät honom söka upp min hand istället för tvärtom. Ibland känns det som jag inte borde ha så mkt facit i hand när det kommer till djur. Om jag inte visste de tänkbara scenarierna så skulle jag bara dyka in, men nu vet jag potentiella risker och obehaget en människa kan ge ett djur om de bara tränger sig på i deras kroppszoon så då är jag ganska vaksam ett tag. Det tar ju tid att lita på nån, det gäller djuren oxå.

Körde inte bil idag. Men handlade gjorde jag. Jag börjar tycka norska ica sortimentet e helt ok. Inne på min 3:e ask euroshoppers Jaffacakes, på en vecka, ganska billiga e dom oxå.

Nu blev det för långt igen. Undrar hur länge jag kmr blogga varje dag?

pics

solkatt


lilla perser, han e verkligen liten...eller är det en hon? Jag har inte vågat kolla


Tiger ska alltid klättra på mitt ben...skönt...nej

älskade fina stövaren Kiro

Dina spanar ut på stan....bakom buskarna, långt ner i dalen

=(

Kategori: Allmänt

Varför har jag inte lärt mig norska? It`s been a fucking week already!! 

Ibland sätter jag otroligt mkt press på mig själv. Tiden tar hand om allt ändå, jag vet ju att det är så, varför kan jag inte omfamna det? Jag ska göra det nu, från och med nu...

huvudvärk idag, hundarna var mentala och jag fick kiss/bajs snöregn över mig när jag mockade i luftegårdarna. Ibland har man skitdagar även om man är på ett bra ställe.

Men jag fick ut 11 av 18 hundar till stora löpegårdarna. Inte samtidigt dock, vi har 90 % okastrerade hanar som går o spanar på varann med onda ögat. Resten av de 7 hundarna är hundar som är speciella, typ terje bullterrier 13 barre. Han ligger bara o slaggar på sin rosa filt. Sen har vi Bull, polis-malenois. Han är massiv. Skulle inte vilja vara skurk och möta Bull. HELL FUCKING NO! Jag får inte gå inte till honom för han är opålitlig, jag stänger ute honom när jag byter vatten o städar. Jag har respekt för sånna hundar, det är inte en lek, man ska inte komma o försöka vara alfa på nått sätt där inte. Så därav så fick jag inte ut honom heller i löpegårdarna.

Varit här i 8 dagar. Jobbat 7 av dem och plöjt 2 säsonger av Entourage.....bra jobbat.

Imorrn vill jag prova o köra bil, måste handla. Men jag har inte kört på 3 månader =( och jag vill inte pajja nåns bil, det är en stor skräck jag har. Jag önskar lite att jag hade en egen bil här uppe, så man inte behövde nojja som jag gör över allt. Men jag har ju haft sån extrem otur med bilar så det är ju inte så konstigt!

manic monday

Kategori: Allmänt

äh, det har faktiskt varit ganska chill. Vi drog till Sandvika efter kundtiden och skulle återigen prova och fixa mitt folkeregister och skattetjosan eller god know what det heter. Men icke idag heller. Kön va milslång och jag var tvungen o åka tillbaka och ta hand om katterna så vi provar igen nån annan dag. Eller är det e ett tecken?? Högre makter vill inte att jag ska få mitt norska ID-nummer (eller personnummer, ni ser, inte så insatt).

Shit, jag hade en sån knäpp dröm inatt. Jag drömde att jag var tillbaka med min gamla gymnasieklass på Rudbeck OCH alla var där, var så verkligt o konstigt för det var som en reunion men vi alla såg ut som 16.....jag vaknade med ett ryck och tänkte "Det är FUCKING 10 år sedan" men det känns som igår, eller efter den där drömmen gör de det.

åh förlåt men varför går det aldrig o förklara en dröm du haft utan att det låter helt mentalt??

Idag fick jag även en liten tanke om att VA FAN PYSSLAR JAG MED EGENTLIGEN?? Jag flyttade till ett annat land, jag som inte ens kunde tänka mig att bo i märsta!!!! Jag är 27 år gammal. Har jag inget bättre för mig? Ska jag inte ha en fast relation och familjeplaner by now??

Men sen insåg jag att det var meningen att jag ska göra detta. Varför är jag inte riktigt säker på ibland men detta kmr påverka mina val och mitt liv i framtiden, det är en del av min livsplan, vad nu den är?

Dina fick följa med o stänga kenneln ikväll. Hon var superduktig och sprang runt inne och ute utan att uppröra de andra hundarna. Sen när hundarna fick sin gonattgodis så följde hon mig från box  till box i hopp om att få en godis och besvikna bruna ögon så på medans hund efter hund mumsade i sig sin godis. Dumma padda, hon fick en oxå till sist. Bortskämda padda.

Dom kom o hämtade Janka idag, bara sådär oplanerat, jag blev lite ledsen. Dom hade hittat ett fint hem åt honom så det var ju bra iaf =).


 visst e han söt?

6:e dagen

Kategori: Allmänt

så många dagar har jag bott i norge. Och hundratals mer väntar (den här gången överdriver jag inte, som jag gjorde med de hundratals fredagarna =).

Idag har jag jobbat ett par timmar. Sen var jag och Dina ute o gick, vi drog ner till Ica maxi och kollade läget. Nerför den enormt långa backen var inga problem, men uppåt på väg hem var en annan femma. Fast jag blir alltid nöjd när hunden blir ordentligt motionerad och somnar i soffan när vi kommer hem, då har man gjort dagens nytta lixom.

Hundarna ner på kenneln är så underbara. Och katterna oxå, dom växer på mig. Älskar den lilla rödögda perserkatten som ligger o surar inne i sitt klätterträd. Han kom med polisen efter en lägenhetshysning. Han är INTE SNÄLL!! Peder skrev SINT! På lappen på buren, men han kastar sig inte över en när man byter vatten och så, han ligger bara o fräser och surar.

Hundarna är oxå toppen, man lär känna dem så snabbt. Eftersom jag är van vid dagis så känns det konstigt att hundarna kommer och går. Vissa dagishundar träffade man ju varje dag i typ 4 års tid, dom blev som ens egna nästan. Rastade 2 pointrar i luftegården (heter det så lina?). Dom var exakt likadana, har ingen aning om vem som var vem. Dom var jättesnälla och lugna i boxen....men shit dom förvildades ögonblicket jag släppte dem. Fick nästan inte in dem och en av dem började gräva nere i ett hörn och sen när han nådde gallret på marken så tror jag han bet i det för det var en del blod och rann från munnen. Kul tänkte ju jag, NOT! Men som tur var så var det inte klorna eller tassarna som jag först trodde utan bara munnen, sånt läker ju snabbare. Men det såg lite läskigt ut som det oftast gör, ser värre ut än vad det är. Som tur så fick jag tag i båda. Han som grävde sprang hela tiden iväg från mig och började gräva som en galning på nya ställen. Suck! Sen var dom som vilda björnar, skulle bara ut nu när de smakat på friheten. Fast dom åkte hem bara några timmar senare som tur var men oj, underskatta inte kraften och energin i en jakthund....eller nån hund alls for that matter.

Dina fick följa med och stänga kenneln nu ikväll. Kvällsprom/stängning i ett svep. Hon var ganska nyfiken på kenneln men jag lät henne inte gå längs gången för att inte störa de andra. Hon fick hänga med Janka i första rummet, hon kollade in en box och gick ut och in genom luckan till en liten luftegård. När vi hälsade på katterna fick hon vara utanför ha ha, dom hade INTE blivit glada.

Ny vecka nya tag. ser framemot det =)

Ica maxi

Kategori: Allmänt

oh vad spännande va? Jag har varit och handlat mat på Ica maxi. Jag hittade rätt sjysta grejjer men jag tkr dom har mindre godisutbud än sverige...men större chipsutbud....hmm. Blev ännu en ask jaffa cakes till slut. Köpte taco tillbehör, mums va det ska bli gott, blir nachos ikväll. Men Kottedeig (fast det ska va norskt o med pinne igenom) lät ju gott, eller inte ha ha, såg inte så gott ut heller men sen när började jag tycka att några råa köttprodukter "ser" goa ut?

SKa försöka blogga lite varje dag anrs händer det så mkt så man inte orkar återberätta. Jag har ju rätt mkt chilltid på kvällarna nu när det är för snöigt och mörkt för att gå på långprom med Dina om kvällarna.

Jag tror Peder och Katie oroar sig över att jag ska känna mig ensam men sjukt nog så störs jag inte alls av att inte ha massa vänner att hänga med. Jag tror det är en kombo av ålder, att jag är en självständig person som inte har ensamhetsproblem (he he) och att jag har Dina. Jag har alltid nått o göra och när jag inte har det så älskar jag att slappa med hunden och kolla Dvd:er och norsk teve och försöka lära mig norska ha ha.

Fast nu har det ju inte ens gått en vecka så det kanske ändrar sig men det är inte så att någon tvingat mig, det här är något jag har förberett mig på för jag visste att jag skulle jobba mkt själv. Jag gillar att organisera i lugn och ro på mitt sätt.

Nu ska vi sova lite på soffan innan middagen =)

Fredag

Kategori: Allmänt

Jag la ner nedräkningen, den kan ju bli hur lång somhelst känns det som.

Inte en vanlig fredag (vid denna tid brukar jag vara på Ica och ha rast nu, Gorbys eller youghurt och musli) MEN inte denna fredag eller de kommande hundratals fredagarna heller. Jag trodde nästan inte att det var fredag, dagarna har bara rullat på och jag har fokuserat på jobbet till fullo.

Jag mår väldigt bra här borta i Norge. Ingen stress och magkatarr. Jag tycker inte att det är speciellt jobbigt med att jag inte känner så många eller att jag inte har några fredagsplaner på krogen eller restaurang eller nått random party. Känns som jag har en lång välgörande semester. Jag tkr det är skönt att umgås med Dina och kolla på teve, klicka på datorn och jobba. Imorrn är jag ledig....men jag ska ändå jobba några timmar för jag vill se hur hundarna och katterna har det och att de äter och mår bra så jag tog gärna på mig matning, rastning och kattpyssel. Det är skönt hos katterna men jag är lite nervig när det gäller katter. Den oranga katten som alltid hänger på grinden när jag öppnar den blev konstig klängig och böjlig när jag skulle ta in den. Tror den protesterade men jag är så ovan. Fast djur är djur, jag har handskats med de flesta djuren. Fåglar, ödlor, ormar, fiskar, smådjur, stora djur u name it. Men mitt bästa område är ju hundarna såklart.

åh va blajjigt det blev nu.

Dag 3

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat självständigt, badat hund som skrek som en gris the whole time och dammsugit 18 katt klösmöbler. Yaaayyy!! Jag tycker jobbet är toppen =). Skilldnaden mellan Dagis och pensionat är att hundarna är där dygnet runt (de flesta iaf), att de inte sitter ihop och att man inte går ut med dem. Den sista biten gör faktiskt jobbet lättare och det är lättare på ryggen än att gå med 8 hundar som drar. Men jag är ganska mån om att de får komma ut i rastgårdarna. Det är 4 skapligt stora inhägnader som sitter sammankopplade. En stund där gör hundarna helt överlyckliga och då är jag nöjd när de är nöjda =). De har ju rastgård sammankopplade till sina boxar, så man drar bara upp en lucka men det är ju inte lika stort och spännande som stora utegården.

Va på banken lite mitt på dagen, kände mig som en alien, dom tittade och pratade med mig som att jag var utvecklingsstörd. Nu måste jag fixa ett norsk personnummer för att få ett norsk nordeakonto och ett betalkort. WTF, men jag ska ju va här så länge så det är bara att genomföra det.

Hann även gå en tim prom med Dina mitt på dagen och gick nästan vilse. Önskar att snön smälter för jag hamnade i skogen där snön va så djup så inte ens jag kunde gå. Visst är Dina ensam en del medans jag är nere på kenneln men det är skönt med en långlunch så man hinner gå en långis.

Dag 2, House on the hill

Kategori: Allmänt

åh undrar hur länge jag ska orka skriva dagarna? Ända till 365 eller mer. Hmm vi får se..

Första dagen på kenneln. Mkt info som snurrar i mitt huvud. Men jag kommer älska detta jobb, jag känner det på mig. Och sen jobbar jag själv (ibland med peder men han e ju toppen), så allt blir på mitt sätt, mitt otroligt, petiga och pedantiska sätt som jag tycke man ska ha när man jobbar med djur, värsta som finns när det blir grisigt överallt.

En liten bichon pojke på 6 mån, Janka. Jag är KÄÄÄÄÄÄR. Det värsta är att hans matte brytit ryggen och det lät som han skulle omplaceras kanske....jag blev direkt 3:e hundsugen ha ha . Både jag och peder tycker om honom för han är så snäll, tyst och duktig. Han e kjempefin!!!!

Längtar till snön smält så jag och min kortbenta hund kan gå på hajk i vildmarken utanför fönstret.

Dina sket på sig när den stora röda katten knallade förbi idag. Han är större än henne och hon började skaka lite och ville gå in i huset igen men när han stuckit blev hon kaxig och försökte leta upp honom, dumma padda....

Här är fina bilder på huset.


Hall och Kök

vardagsrum

sovrum

random room där mina resväskor bor för tillfället

random padda på en matta

Dina älskar att hon ser häst och fårhagen från fönstret, där står hon och spanar och muttrar


The house


jobbigt fin view på promenaden med Dina på Lunchrasten.

nää nu ska jag ut o kissa padda, duscha o slagga. Imorrn ska jag jobba mestadels själv =)

Dag 1 (yay!)

Kategori: Allmänt

eller yay och yay, första delen av dagen var rätt tråkig när man skumpade fram på ett slitet gammalt tåg med en hund som låg i mittgången och spanade på offer. 6,5 tim tog det, dock mkt smidigare än jag föreställt mig att denna flytt skulle bli. Dina höll sig så jävla länge, jag hasade runt utanför centralstationen i både sthlm och i olso men nää inte fan ska hon kissa fast jag kände att hennes mage var lite spänd från att ha hållt sig.

Efter mkt om och men och lite stress för tåget var sent så kom jag till gården. Fixade iordning mina saker i den jättemysiga stugan jag ska bo i. Kollade in kenneln åkte och handlade mat med peder och nu sitter jag som vanligt och kollar på tevet SAMTIDIGT som jag är på nätet. E supertrött och imorrn är det första arbetsdagen så jag måste sussa för att vara pigg

Maten här ÄR vekligen så himla dyr. Och jag måste hitta saker jag tycker om för just nu så ser allt konstigt ut och är väldigt annorlunda i smaken. Men det är en vanesak.



hmm okej, mer korrekta bilder på huset kmr när jag inte svimmar av trötthet, men you get the idea..

allt är spikat

Kategori: Allmänt

Nu är det så nära. Åker om mindre än 12 timmar. Yaayyy!!

Beställde en taxi precis. Som plockar upp mig och paddan och enorma packningen imorgon 06.45 MEN shit va otrevliga och sura. Anställ inte tjejer med dålig attityd. HOn bara hafsade igenom. Jag sa att jag ville ha en hundbil och om det inte står en hundbil utanför Ribegatan 87 imorgon bitti så ska någon dö!!!! Hade nästan lust och ringa o avboka men så bitter får man inte vara...

Imorse väcktes jag av att jag mottog min mobilbiljett via sms. Mitt namn stod felstavat, Mariam Andersson. Och biljetten ska vara personlig och id-kollas, WELL HELLO!! Kan dom inte motta bokningar lite mer noggrant, be mig och bokstavera eller nått. Men jag ringde och dom notera detta. Hoppas allt går vägen iaf.

Nervös men ändå inte. Åkte och sa upp lagret som jag aldrig flyttade in saker i.

Åkte och skulle lämna nycklarna till Sollentunahem. DOm hade stängt. Fan. Emelie ska lämna dem istället.

Fick reda på att mitt nya visakort är på villovägar och nu är ett nytt mastercard på väg till Berum Kennel i Norge. Jag hoppas det bara är strul med eftersändningen till Kista så ingen har kapat mitt kort. Får fixa så jag inte har så mkt cash som vilar på kontot om det är nån jeppe som har snott det.

Det kunde inte blivit bättre.....eller....jag tycker det är rätt mkt irritationsmoment precis innan avfärd.

Hejdå allihopa, nästa inlägg skrivs ev på tåget men annars i Norge =)

Leaving Edsmountain

Kategori: Allmänt

Idag packade jag ihop det sista i lägeheten på esplanaden... så skumt det kändes. Jag hade ändå inte bott kvar där men jag har ändå haft som en liten fristad där i 6 månader. Det är alltid lite uppslitande att flytta men jag börjar bli van nu.

Sov över hos Emelie och Martin. Hade en jättemysig kväll igår med god mat och lite film och när jag vaknade på lilla madrassen i vardagsrummet så klonkade regnet utanför och då blev jag lite kallsvettig av separationsångest. Det är mkt jag lämnar bakom mig här i sthlm. Men dock inte för gott.

1,5 dag kvar. Jag MÅSTE hinna stuva om packningen, för nu är det ack för mkt saker som jag vill ha med som inte har plats. Helvete....

Sa hejdå till Penny idag oxå. Hon ska ju vara kvar här i sthlm ett tag. Det blev lite stressigt avsked ståendes i ruggigt jävla slask och regn i ansiktet. När jag pussade hennes lilla blöta huvud kändes det jobbigt såklart. Men 2 mån går så fort som ni vet =).

Ska försöka att inte dra ut på dessa inlägg, då blir det mongotrist att orka läsa inläggen. Brief, and to the point ska det vara!!

Tack fina vänner, Irma, Josefina och Em och M  + päronen (såklart)för att ni har hand om mina saker i 1 år så jag sparar 700 kr/mån på lagerhyra. Jag får bjuda på nått fint när jag återvänder, det är ni värda <3

Holy shit!!

Kategori: Allmänt

Tankarna börjar snurra nu. Ikväll ska jag ha en liten hejdå/utflyttningsfest. Om 4 dagar åker jag. Det är inte en sån big deal....om det inte var för att jag är 27 år gammal. Det är lätt att sticka ifrån allt när man är 19 och inte hunnit etablera sig riktigt med lägenhet, jobb och social scen men när man är 27 då ska man ju inte röra på sig väl? Det är precis därför jag åker. För att utmana mig själv. Nytt land, nytt folk, nytt språk (typ) och nya rutiner. Jag vill inte sitta fast och ruttna bort. Det kan jag göra senare. jag Behöver Få det här ur mitt system känner jag.

Det var i början av December 2010 som jag fick tipset från min kusin som bott och jobbat på Baerum kennel. Hund och kattpensionat, nära sandvika, en bit utanför oslo. På min 27 årsdag åkte jag över till oslo för att hälsa på och titta lite på stället samt träffa peder som äger kenneln. Åhh vad jag fick en bra magkänsla, jag vet att det är muppigt men det kändes som att komma hem på ett sätt. Peder tyckte jag skulle åka hem till sthlm och sova på saken vilket jag gjorde och dagen efter kändes det ännu mer rätt så jag ringde och sa att jag gärna ville ha jobbet. Sa upp mig från Ica samma dag. December var stressigt för mig. Mkt resor och grejer som hände och även nu senaste 2 veckorna har varit intensiva. Det är jobbigt att packa ihop sitt liv, flytta ut ur lägenheten (vilket jag ändå hade gjort för jag hatar o bo där) och säga hejdå till vänner och familj men jag måste göra detta och man får inte sånna här chanser alltför ofta. Jag har ringt runt till banker och mobiloperatörer och fixat med autogiro och det där praktiska som man tar för givet. Packat och släng otroligt mkt saker i lägenheten. Saker håller en bara nere. Som tyngder på havsbotten, don`t need that. Utmaningen är att få ner saker man verkligen behöver i en och samma (dock gigantiska) resväska. Trodde det skulle vara lättare än vad det var. Typ 30 % av grejjerna jag ville ha med fick inte plats. Om du ska vara borta i ett år. Vad packar du då? Hur mycket saker behöver du för att "överleva"? För mig blir det extra svårt eftersom jag måste packa ner mkt vintergrejjer, sånt tar enormt mkt plats. + ridsaker och hundsaker. Sen måste jag ha vinterskor, tokvarma mot kylan. Gummistövlar mot vätan och sommarskor samt joggingskor för långpromenader uppe i bergen när snön smält. Ni förstår dilemmat. Bara där har vi halva väskan fylld men jag ska ju va på en gård med massa djur inte trippa runt på stan lixom.

Dina kommer att följa med mig till Norge men Penny kommer stanna kvar här i stockholm ett tag till. Ev kommer hon upp senare. Kommer sakna henne sjukt mycket men jag får klara mig med Dina, hon duger ju oxå bra =). Vi kommer att bo i ett hus på gården. Jättemysigt 3 rum och kök, superfint verkligen.

På gården bor Peder med sin fru Katie och deras 4 barn, Annika, Amelia, olof och oliver, dom har 3 hundar, massa katter, hönor, 35 får och 5 hästar.

I denna blogg kommer jag berätta om mitt äventyr i Norge =)

18/1-11 kl. Oneway ticket to Oslo.

/mirre

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt